Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

Ο Τσίπρας προσπαθεί απεγνωσμένα να γλυτώσει το πολιτικό… ΓΟΥΔΙ.



Η Ελλάδα δεν έχει Συνταγματικό Δικαστήριο αλλά ένα Συμβούλιο της Επικρατείας που λειτουργεί σαν ακυρωτικό δικαστήριο ή καλύτερα μπορεί να δίνει γνωμοδοτήσεις για τη συνταγματικότητα των νόμων. Ένα κανονικό Συνταγματικό Δικαστήριο θα αποφαίνεται για τη συνταγματικότητα των νόμων κατά αποκλειστικότητα, κάτι που γινόταν μέχρι τώρα κάπως ακόμη και απο τα κατώτερα δικαστήρια με ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο το ΣτΕ. 

Ο λόγος που προβάλλει ο Τσίπρας για τη δημιουργία του Συνταγματικού Δικαστηρίου είναι η απόφαση του ΣτΕ να υπάρχει παραγραφή μετά από 5 έτη για όσους τα ονόματα είναι σε λίστες. Και σας ερωτώ 5 χρόνια και ακόμη να λογοδοτήσουν οι υποψήφιοι απατεώνες που είναι στις λίστες; Προφανώς η κυβέρνηση αυτή τη φορά θέλει να φορτώσει τη προστασία της διαπλοκής την οποία κάνει με κρατικές υπηρεσίες που αποδείχτηκαν άχρηστες, στο ΣτΕ.

Το κύριο πρόβλημα της βραδείας εκδίκασης δικαστικών υποθέσεων είναι στους κώδικες με τους οποίους δικάζουν οι δικαστές, όπως και όλο το σύστημα λειτουργίας και οργάνωσης των δικαστηρίων που είναι μάπα. Αποτέλεσμα είναι να χρειάζονται 2 με 5 χρόνια για να τελεσιδικήσει μια δίκη!

Το πρόβλημα αυτό δεν μπορεί να λυθεί μόνο με τη σύσταση ενός Συνταγματικού Δικαστηρίου που θα υποκαταστήσει τους δικαστές του ΣτΕ με άλλους ακόμη και μεγαλύτερης ηλικίας... άρα κάτι άλλο κρύβεται απο πίσω, καθότι η χώρα είναι Κολομβία και τα ναρκωτικά και τα λαθραία είναι η κύρια βιομηχανία του τόπου (66% των ψαριών που τρώει ο κόσμος εισάγονται κλπ). Να τα λέμε αυτά και η ΝΔ να μη καλύπτει κάποιους...

Πίσω από τη δημιουργία του Συνταγματικού Δικαστηρίου κατά τη γνώμη μου κρύβεται η άμεση εκτέλεση των δικαστικών αποφάσεων (εκ των εφαρμοστικών νόμων των μνημονίων) των κατώτερων δικαστηρίων. Ο Τσίπρας επιζητεί τη ταχεία εξυπηρέτηση των δανειστών στη περίπτωση εφαρμογής του Αγγλικού Δικαίου, που δεν φαίνεται να είναι μακριά.

zcode-gr

 

Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι Βαρουφάκη-Τσίπρα το βράδυ του δημοψηφίσματος: «Τα κάναμε σαλάτα»


Οι απίστευτοι διάλογοι Βαρουφάκη-Τσίπρα το 2015


«Καυτοί» διάλογοι Αλ. Τσίπρα - Γ. Βαρουφάκη: «Να φορτώσουμε τα ΑΤΜ» - «Αυτό είναι κλοπή»

 

ΦΕΚ! ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΟΛΚΗΣ!


5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Βρέ μήν πιάνεστε κορόιδα. Ελικόπτερα θά τούς πάρουν νύκτα καί θά φυτέψουν άλλους στή θέση τους νά γιορτάζεται ένα νέο 74 .....
Τό εβραιονεοταξικό σύστημα στήν Ελλάδα δέν αλλάζει άν δέν χυθεί αίμα !!!
Καταλάβατε Κύριοι καί Κυρίες ????????????????

Ανώνυμος είπε...

ΘΑ ΤΟ ΓΛΥΤΩΣΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ . ΤΟ ΠΟΠΟΛΟ ΘΑ ΠΡΟΣΔΟΚΕΙ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΕ ΘΑ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΕΙΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΒΟΛΕΥΕΤΑΙ..

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΕΓΩ ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΚΛΕΟΜΕΝΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ανώνυμος είπε...

https://youtu.be/IMQAe5KDTG8?t=4m30s

Ανώνυμος είπε...

Μία είναι ή λύση . ΛΑΟΣ Καρατζαφέρης .

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...