Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο, 29 Ιουλίου 2017

Η συμμορία των ΕννέαΈνας γνωστός εφοπλιστής που είχε απασχολήσει στο παρελθόν έντονα την επικαιρότητα, ο αδερφός μεγάλου επιχειρηματία που ασχολείται και με το ποδόσφαιρο και ένας Ισραηλινός επιχειρηματίας με έδρα την Αθήνα, ήταν σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο» ανάμεσα στους πολίτες με σημαντική οικονομική επιφάνεια τους οποίους «χτύπησε» η σπείρα που έκλεβε αυτοκίνητα μάρκας Range Rover και BMW.
Τα εννιά μέλη του κυκλώματος παρακολουθούσαν από τις αρχές του περασμένου Οκτωβρίου, μέχρι και πριν από δέκα ημέρες, βίλες, γραφεία εταιρειών και «στέκια» πλουσίων σε Βουλιαγμένη, Βάρκιζα, Γλυφάδα, Βούλα και Κηφισιά. Έτσι διάλεγαν ποια οχήματα ήθελαν να ανοίξουν και όταν έβρισκαν την ευκαιρία «χτυπούσαν», πετυχαίνοντας τον σκοπό τους σε 1-2 λεπτά.
Η σπείρα είχε στη διάθεσή της ειδικό λογισμικό αξίας 2.600 ευρώ, το οποίο είχε προμηθευτεί από το εξωτερικό, και το είχε εγκαταστήσει σε φορητό υπολογιστή, όπως προέκυψε από την έρευνα. Με αυτόν, προσέγγιζαν το αυτοκίνητο, άνοιγαν το καπό, συνέδεαν το λάπτοπ με το διαγνωστικό του οχήματος και αποκτούσαν τον πλήρη έλεγχο. Έπειτα από αυτό, έβαζαν μπρος και γίνονταν... καπνός.
Κατά την αστυνομική επιχείρηση που έγινε την περασμένη Τρίτη συνελήφθησαν τα 9 μέλη της σπείρας, 8 Έλληνες και ένας Αλβανός. Σε γκαράζ στην οδό Πατησίων την ίδια ημέρα εντοπίστηκαν 12 αυτοκίνητα, δέκα μοτοσικλέτες, ένα τζετ σκι, μικρή ποσότητα ναρκωτικών ουσιών και λάπτοπ με το ειδικό λογισμικό παράκαμψης των συστημάτων ασφαλείας που λειτουργούσε για συγκεκριμένες μάρκες αυτοκινήτων.
Αν και δεν εργάζονταν, τα μέλη της σπείρας έκαναν πολυτελή τρόπο ζωής, κυκλοφορούσαν με ακριβά αυτοκίνητα, έκαναν παρατεταμένες διακοπές, ενώ πέντε από αυτούς είχαν δικό τους τζετ σκι. Η αστυνομία εκτιμά ότι το οικονομικό όφελος της σπείρας ξεπερνά τις 300.000 ευρώ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...