Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Ακόμα καίγεται το Ελευθέριος Βενιζέλος.

Όλο το βράδυ συνεχίστηκε η επιχείρηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία μαίνεται στο γκαράζ του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου Ελευθέριος Βενιζέλος» το οποίο έχει πάρει κλίση περίπου τεσσάρων μοιρών από τα ύδατα της κατάσβεσης, αλλά και από το αυτόματο σύστημα καταιονισμού. Όταν θα ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης γερανοφόρα οχήματα αναμένεται να απομακρύνουν τα καμένα οχήματα αλλά και να ξεφορτώσουν όσα είναι σε καλή κατάσταση. Παρά το γεγονός ότι χθες άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και ξεφορτώθηκαν κάποια φορτηγά για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, η πρόσβαση των πυροσβεστών στα γκαράζ δεν ήταν εύκολη και σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού. Οι προσπάθειες της πυροσβεστικής επικεντρώνονται σήμερα το πρωί στο να φθάσουν στο πέμπτο γκαράζ, όπου ξεκίνησε η φωτιά και καίει ακόμη τα πάντα στο πέρασμά της. Για το λόγο αυτό προσπαθούν να κόψουν μια βαριά σιδερένια πόρτα του ενός τόνου. Ηδη, έχουν μπει μέσα με τον κατάλληλο εξοπλισμό και ξεκινούν την προσπάθειά τους αυτή.
Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έχουν καταφέρει να προχωρήσουν βαθύτερα μέσα στον χώρο στάθμευσης και ελέγχουν καλύτερα την πυρκαγιά που κατακαίει την αριστερή πλευρά του πλοίου.
Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας το θερμικό φορτίο έφθασε μέχρι τους 500 βαθμούς κελσίου. Ένα φορτηγό όχημα φορτωμένο με νοβοπάν-συνθετικό ξύλο δημιούργησε μεγάλα προβλήματα
Δεν διαφαίνεται κίνδυνος επέκτασης της φωτιά στα πάνω καταστρώματα. Την όλη επιχείρηση συντονίζει η Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι άνδρες της οποίας άνοιξαν τρύπες πάνω απ' την ίσαλο γραμμή για να φεύγουν τα νερά τα οποία πέφτουν στη φωτιά και έχουν αναγκάσει το πλοίο να πάρει μεγάλη κλίση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

4 μοιρες κλιση; Τουλαχιστον 30 μοιρες ειναι η κλιση που εχει παρει, μας δουλευουν ακομη και για τα πιο ασημαντα μπροστα στα ματια μας, μας θελουν αβουλους χωρις κριση χωρις δικη μας σκεψη, μας θελουν να νοιωθουμε ενοχες για την καθε μας εκφραση που θα ξεστομιζουμε.

Εστειλα ενα μηνυμα σε ενα ραδιοφωνικο σταθμο οπου ο εκφωνητης ελεγε οτι ειμαστε τυχεροι οσοι βρισκομαστε στις παραλιες (εννοουσε "το ματι" που παιρνουμε) και του εγραψα στο μηνυμα οτι ολο χοντρες και γριες ειναι γεματες οι παραλιες και δεν το διαβασε γιατι το θεωρησε ρατσιστικο συμφωνα με το νεο νομο.
Και του ανταπαντησα παλι με μηνυμα οτι απο τη πολλη... δημοκρατια τους, εχουν απαγορευσει την εκφραση της ελευθερης κρισης και αποψης!

Ανώνυμος είπε...

Κασταναδες ακτοπλοοι. Αντι να ξεφορτωσουν πρωτα απο τη μερια που εχει κλιση το πλοιο και μετα να αρχισουν να ξεφορτωνουν απο την αντιθετη πλευρα, εκαναν το αναποδο και τους ηρθε το πλοιο τα "πανω κατω"
Μετατοπιστηκε αποτομα η "σαβουρα" απο τα νερα της πυροσβεσης και παραλιγο να το φερουν καπακι.
Γι αυτο και δεν εχουν τα κοτσια να πανε σε ποντοπορα πλοια (φορτηγα γκαζαδικα κοντεινεραδικα) και εχουν αραξει στο ιδιο πλοιο μεχρι να συνταξιοδοτηθουν.
ΚΑΣΤΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΓΓΙΟΡΟΙ ΜΕ ΠΡΟΠΕΛΑΚΙΑ ΜΠΡΟΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΔΙΠΛΕΣ ΠΡΟΠΕΛΕΣ!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...