Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 17 Αυγούστου 2018

Ποιός δικαστής (με άγνωστο ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ) θα βρει π.χ τη Δούρου ή τον Ψινάκη ένοχους όταν πίσω τους υπάρχουν διεθνείς επιχειρηματίες;



Για τους πολιτικούς δεν συζητάμε γιατί έχουν πολιτική…παραγραφή. Εξάλλου μετά από είκοσι χρόνια που θα τελεσιδικήσει η υπόθεση ίσως κάποιοι δεν ζουν.

Μήνυση για τις αξιόποινες πράξεις της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο και της εκθέσεως (κακουργήματα) κατέθεσε στην εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας η χήρα του Γρηγορίου Φύτρου, η οικογένεια της οποίας ξεκληρίστηκε κατά την φονική πυρκαγιά στην Ανατολική Αττική, στις 23 Ιουλίου.

Η κυρία Βαρβάρα Βουκάκη στρέφεται κατά του Δημάρχου Μαραθώνος Ηλία Ψινάκη, της περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου, του πρώην Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Ιωάννη Καπάκη, του πρώην αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών αρμοδίου για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νικολάου Τόσκα, του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Σκουρλέτη, του πρώην αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος Σωτήριου Τερζούδη, του πρώην αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνου Τσουβάλα αλλά και κατά παντός άλλου υπευθύνου.

Η χήρα του Γρ. Φύτρου δε παραλείπει δε να αναφερθεί και στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στη γνωστή του δήλωση ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τις πυρκαγιές. «Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει, ότι δεν υπάρχει «πολιτικοδικείο» στη χώρα, και δεν δικάζονται πολιτικές ευθύνες. Συνεπώς, η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο πρωθυπουργός μεταφράζεται αυτομάτως σε ποινικές και διοικητικές ευθύνες των μηνυομένων, και οποιονδήποτε άλλων συνυπεύθυνων και συνυπαίτιων κρατικών αξιωματούχων» επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...