Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 28 Απριλίου 2021

Στις 15 Μαΐου ίσως καταργηθούν τα sms .

Τουλάχιστον έως τις 15 Μαΐου θα παραμείνουν τα SMS μετακίνησης, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για τον κορωνοϊό. Συνεπακόλουθα, όσοι επιθυμούν να πάνε σε εστιατόριο από τις 3 Μαΐου, θα πηγαίνουν στέλνοντας SMS με κωδικό 6, στο 13033.

Το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων της εστίασης θα είναι μέχρι τις 22:45, είπε ο Χαρδαλιάς. Επεσήμανε ότι από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη, απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις. Σχετικά με το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας, ο περιορισμός της κυκλοφορίας ξεκινά στις 10 το βράδυ τη Μεγάλη Εβδομάδα και την ημέρα του Πάσχα, ενώ από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) ο περιορισμός αρχίζει στις 11 το βράδυ.

Την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως  9 άτομα, ενώ εάν πρόκειται για υπαίθριο χώρο 2 ευρύτερες οικογένειες έως 12 άτομα.

Θα ανοίξουν εστιατόρια και καφετέριες αλλά ΧΩΡΙΣ ΜΟΥΣΙΚΗ αλλά και καθ΄όλη τη διάρκεια της ημέρας δεν επιτρέπεται η μουσική στα καταστήματα της εστίασης, ενώ τα μαγαζιά θα κλείνουν το αργότερο στις 22:45!

 Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ο Χιτλερίσκος , όλοι θα πρέπει να μεριμνήσουν, ώστε να είναι σπίτι στις 23.00.

Τι αποφάσισαν τελικά για τις μετακινήσεις και το sms

Ο Χιτλερίσκος δηλαδή επανέλαβε ότι απαγορεύονται οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις  και ότι οι μετακινήσεις εντός νομού θα εξακολουθούν να γίνονται με υποχρεωτικό SMS και τον αντίστοιχο κωδικό στο 13033 μέχρι και τις 15 Μαΐου. Όσο και αν ακούγεται παράλογο… τα υποχρεωτικά μηνύματα θα ισχύουν και για την εστίαση που ανοίγει από Δευτέρα γι αυτό όσοι επιθυμούν να φάνε τους μεζέδες τους σε κάποια ταβέρνα ή να πιούν το ποτό τους σε μια καφετέρια (άγνωστο μέχρι στιγμής το αν θα ανοίξουν οι ΚΑΔ για τα μπαράκια) θα πρέπει να στέλνουν κωδικό 6 και να επιστρέφουν στα σπίτια τους το αργότερο μέχρι τις 23:00 το βράδυ. Μάλιστα η εστίαση θα κλείνει αυστηρά στις 22.45 ενώ οι πελάτες θα πρέπει να σερβίρονται αποκλειστικά και μόνο σε εξωτερικούς χώρους. Μάλιστα, ανακοίνωσε ότι θα… απαγορεύεται η μουσική (συμβάλλει στην εξάπλωση του κορωνοϊού )

Παραμένουν οι περιορισμοί στο λιανεμπόριο. Η υποχρέωση αποστολής SMS για ψώνια με click away ή click inside θα εξακολουθούσε να ισχύει και μετά τις 3 Μαϊου. Το SMS τελικά θα φύγει όταν έρθουν οι τουρίστες.

 

Απαγορεύονται τα τραπέζια  το Πάσχα άνω των εννέα ατόμων  στα σπίτια, αλλά εάν θέλετε να φάτε μαζί με πολλούς μπορείτε να το κάνετε την επόμενη μέρα σε μια ταβέρνα.

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΌ ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΦΑΣΊΣΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΊΟΙ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...