Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη, 7 Απριλίου 2021

Δεν ήξερες δεν ρώταγες ρε άσχετε;


Η ταπεινωτική υποδοχή που επεφύλαξε στον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο υπηρεσιακός Λίβυος ομόλογό του, συνιστά μία μεγάλη ήττα του μεγάρου Μαξίμου που δεν προστάτευσε τον πρωθυπουργό.

Διότι η προετοιμασία της επίσκεψης και οι συνεννοήσεις, δεν έγιναν από το υπουργείο εξωτερικών και τον Νίκο Δένδια ο οποίος ξέρει πολύ καλά να φυλάγεται από τις κακοτοπιές, αλλά από τους συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και μάλιστα υποχρέωσαν τον πρωθυπουργό να μιλήσει στο τηλέφωνο με τον πρωθυπουργό της Μεταβατικής Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Αμπντουλχαμίντ Ντμπεϊμπά συνομιλία από την οποία άγνωστο πως, ο πρωθυπουργός έμεινε ικανοποιημένος και δεν κατάλαβε την παγίδα που του έστηνε ο Λίβυος. Ο οποίος σίγουρα έδρασε υπό τις νουθεσίες και την καθοδήγηση της Τουρκίας.

Όταν λοιπόν ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Νίκο Δένδια πως είχε κανονίσει τα πάντα, ο υπουργός εξωτερικών παρά τις επιφυλάξεις του, έχοντας προσωπικά την διαβεβαίωση του πρωθυπουργού, έκανε το ταξίδι.

Με αποτέλεσμα το θέαμα που είδαμε, με τον Λίβυο υπηρεσιακό πρωθυπουργό να προσβάλλει βάναυσα την Ελλάδα και τους Έλληνες ενώπιον του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, και να ισχυρίζεται πως η απειλή επί της ελληνικής εθνικής κυριαρχίας που έχει διαπράξει η Λιβύη, είναι προς όφελος του λαού της Λιβύης.

Πίσω από τα νευρικά χαμόγελα του Κυριάκου Μητσοτάκη που πάλευε να κρατήσει διπλωματικό ύφος, φούντωνε η οργή. Διότι ουδείς μπορεί να ρίξει ευθύνες στον πρωθυπουργό για την εξαπάτηση αυτή. Αντιθέτως, η ευθύνη βαρύνει αποκλειστικά όσους εισηγήθηκαν στον πρωθυπουργό να κανει απευθείας επαφή παρακάμπτοντας το υπουργείο εξωτερικών και τον Νίκο Δένδια.

Ειδικά όταν ένα από αυτά τα πρόσωπα είναι γνωστό πως βρίσκεται σε ανοιχτή σύγκρουση με τον Νίκο Δένδια και πιθανόν να προκάλεσε αυτή την εθνική ήττα μόνο και μόνο για λόγους πολιτικής μικροπρέπειας, προσπαθώντας να παραστήσει τον γίγαντα χωρίς να διαθέτει τα απαιτούμενα εκτόπισμα.

Το αποτέλεσμα ήταν το μέγαρο Μαξίμου να προσπαθεί να ρίξει την πολυδιαφημισμένη επίσκεψη στα χαμηλά και να επικοινωνεί με τα φιλικά ΜΜΕ ώστε να αποκρύψουν τις δηλώσεις του μεταβατικού πρωθυπουργού της Λιβύης που αποδείχτηκε άλλος ένας αχυράνθρωπος του Ερντογάν.

Πηγή: newsbreak.gr

Ο γελοίος δεν έχει πρόβλημα γιατί ο ντροπιασμένος την ντροπή δεν την φοβάται, απλώς η χώρα διασύρεται στους κάφρους. Ο κενός από πολιτική φαιά ουσία  κατά την επίσκεψή του στη Λιβύη έκανε σαφή αναφορά στο παράνομο μνημόνιο Άγκυρας-Τρίπολης και τόνισε ότι πρέπει να ακυρωθεί, στέλνοντας το μήνυμα ότι οι δύο χώρες πρέπει να σβήσουν τα λάθη του παρελθόντος, και να πορευθούν με οδηγό το διεθνές δίκαιο. Ωστόσο, ο Λίβυος ομόλογός του Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊντά κατέστησε σαφές ότι η χώρα του ενεργεί βάσει της διασφάλισης των εθνικών συμφερόντων της. Οι δηλώσεις δείχνουν εμμέσως πλην σαφώς την υποστήριξή του προς το μνημόνιο, που αποτελεί και πάγια θέση του.Για ποιό λόγο λοιπόν πήγε να συζητήσει μαζί του χωρίς να έχει προηγηθεί αντζέντα;

1 σχόλιο:

ΑΙΘΕΡΟΒΑΜΩΝ είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ , Ο ΑΥΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΛΗΘΕΙ , ΠΡΟΣΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΜΕ ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΝΤΑΟΥΝ
ΠΟΥ Ο ΜΟΓΓΟΛΙΚΟΣ ΑΥΤΟΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΑΛΛΩΝ
ΚΡΑΤΩΝ (ΟΧΙ ΜΠΟΥΡΔΕΛΛΩΝ) . ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΕΙ Ο ΕΣΜΟΣ ΤΩΝ "ΕΛΛΗΝΩΝ" ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΙ
ΤΖΕΡΥ/ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΑΜΠ , ΤΡΕΛΛΑΝΤΩΝΗΔΕΣ ΣΧΙΖΟΦΡΕΝΕΙΣ , ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΙ ΝΑ ΠΩ , ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΥΤΟΝ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...