Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024

Μπάλος : Το παραμύθι έχει δράκο.

Όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που κυκλοφορούν, οι τουρίστες αναγκάζονται να βουτήξουν στο νερό προκειμένου να προσεγγίσουν την παραλία λόγω της απουσίας πλωτής εξέδρας που θα επέτρεπε την ομαλή επιβίβαση και αποβίβαση.

Την ίδια ώρα, όπως σημειώνουν τοπικά Μέσα, η κατασκευή της εξέδρας έχει υλοποιηθεί και η τοποθέτησή της αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα.

Βέβαια είναι απορίας άξιο ποιος έδωσε την άδεια για την αποβίβαση των εκδρομέων σε στιλ... απόβαση στη Νορμανδία, καθώς είναι σαφές πως εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους. Άγιο είχαμε που η Υπουργός τουρισμού είναι από την Κρήτη. Δεν μου λες βρε Όλγα, που σε έκαναν και υπουργό τουρισμού, πόσο ακόμα θα ξεφτιλιστείς για να παραιτηθείς

Σύμφωνα με κρητικά ΜΜΕ οι εικόνες αυτές ανάγκασαν το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να ανακαλέσει απόφαση σύμφωνα με την οποία για να προστατευθεί η παραλία απαγορευόταν η τοποθέτηση πλωτής εξέδρας στην οποία θα έδεναν τα πλοία για να φτάσουν οι τουρίστες στην υπέροχη αυτή τοποθεσία.

 Αυτό έγινε επίτηδες για να εκβιάσουν να φτιαχτεί προκυμαία σε προστατευόμενη περιοχή. Και μάλλον τα κατάφεραν. Αντί να τους ρίξουν πρόστιμο για επικίνδυνη μεταφορά επιβατών, στο τέλος θα δούμε και «λιμάνι» σε περιοχή Νατούρα, που θα την καταντήσουν σε...κατούρα,

Για όσους δεν γνωρίζουν η περιοχή ακρωτήριο Γραμβούσας – Λιμνοθάλασσα του Μπάλου είναι ενταγμένη στο δίκτυο Natura 2000 με κωδικούς GR 4340001 & GR 4340017. Η περιοχή του Μπάλου φιλοξενεί πολλά σπάνια είδη χλωρίδας και πανίδας και προστατεύεται από το πρόγραμμα Natura 2000. Στην ευρύτερη περιοχή έχουν καταμετρηθεί περίπου 400 είδη φυτών, εκ των οποίων τα 25 είναι γηγενή της Κρήτης. Τρία από αυτά μπορεί κανείς να τα βρει μόνο στην περιοχή του Μπάλου!

Η λιμνοθάλασσα φιλοξενεί μεγάλο αριθμό πτηνών που μεταναστεύουν, τρέφονται και αναπαράγονται εδώ. Μπορείτε βρείτε Μαυροπετρήτες και κορμοράνους που φωλιάζουν στις γύρω σπηλιές. Η περιοχή δρα και ως καταφύγιο για τις χελώνες Caretta-Caretta και τις φώκιες Μονάχους Μονάχους.

 

Κρήτη: Απίστευτες εικόνες στον Μπάλο - Βουτάνε μέχρι τον λαιμό από το πλοίο για να φτάσουν στην παραλία

 

ΜΠΑΤΙΡΟΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΣΚΥΛΟΠΝΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ – ΠΟΥ ΑΛΛΟΥ- ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ – ΝΑ ΖΗΣΕΙ Η ΚΡΗΤΙΚΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ – ΜΟΝΟΝ Ο ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΕΑ

 

Δήμαρχος Κισσάμου: λάθος η απόσυρση της εξέδρας στον Μπάλο, τοποθετήθηκε ξανά (vid)

 

Το λάθος είναι ότι είσαι Δήμαρχος ενώ έπρεπε να είσαι φυλακή για κατάχρηση εξουσίας..

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι για τα σιδερα ολοι υπουργος λιμενικο υπ. ναυτιλιας πληρωμα ολοι μαζι οπως ειναι στο κελι και μαστιγωμα. Μαλακα δεν γινονται αυτα οι ανθρωποι ειναι στυγνοι εγκληματιες.

Ανώνυμος είπε...

Προστατευόμενη περιοχή Natura Το Σ/Κ θα μπεί πλωτή εξέδρα που απαγορευόταν πρίν και σωστά Για να πλουτίζουν οι κύριοι με τα πλοία-πλοιάρια οι ομπρελάδες, οι καντινιέρηδες Μετά θα ανοίξει η όρεξη στα ξενοδοχεία Κι ας γίνουν ολα στάχτη...για τα φράγκα

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ ΑΥΤΟΊ ΠΟΥ
ΤΟ ΔΈΧΤΗΚΑΝ...!?
ΟΥΓΚΑΝΑ!!!
ΚΙΑ$$...ΜΗΝ ΤΟΞΕΡΑΝ
ΚΆΠΟΙΟΙ.
ΟΙ ΥΠΌΛΟΙΠΟΙ!?

ΓΙ'ΑΥΤΌ ΛΈΩ Η
ΑΝΈΧΕΙΑ...

ΡΕ ΓΡΆΨΤΕ ΤΟΥΣ ΌΛΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΚΆ ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ!
Α ΡΕ ΛΑΟΥΤΖΙΚΟΙ.

Ανώνυμος είπε...

Βασικά χεστήκαμε για το "δράμα" των τουριστών στη Γραμβούσα ..!! Το θέμα είναι η καταστροφή της προστατευόμενης περιοχής "Natura 2000"

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...