Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου 2009

Γέμισε ο τόπος από παιδεραστές και πόρνους


Από την Δ.Α.Α / Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αθήνας σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Θεσ/νίκης, στα πλαίσια του γενικότερου σχεδιασμού, για την πάταξη του φαινομένου της πορνογραφίας ανηλίκων, διενεργήθηκε Αστυνομική Επιχείρηση σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος με κωδική ονομασία « CHARLY » και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος πενήντα πέντε (55) ατόμων εκ των οποίων συνελήφθησαν εντός των ορίων του αυτοφώρου δέκα έξι (16) ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός, κατηγορούμενοι για «ΠΟΡΝΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΤΑ ΣΥΡΡΟΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΗΘΕΙΑ»
Ειδικότερα :
Από παγκόσμια ψηφιακή έρευνα στο διαδίκτυο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε η εμπλοκή 158 ηλεκτρονικών ιχνών Ελλήνων χρηστών Ίντερνετ. Σε ψηφιακή ανάλυση η οποία πραγματοποιήθηκε στα προαναφερθέντα ηλεκτρονικά ίχνη και διήρκησε τέσσερεις μήνες, ταυτοποιήθηκαν ψηφιακά 55 χρήστες ιντερνέτ να διακινούν στο διαδίκτυο σκληρότατο υλικό παιδικής πορνογραφίας, στο οποίο απεικόνιζαν πολύ μικρά παιδιά σε σεξουαλική δραστηριότητα με ενηλίκους. Η ηλεκτρονική ανάλυση και η έρευνα έδειξε, ότι οι ανωτέρω κατηγορούμενοι δρούσαν, διακινώντας το υλικό από τις πόλεις της Αθήνας, Θεσ/νίκης, Λάρισας, Ηράκλειο, Καβάλα, Φάρσαλα Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Νέα Καλλικράτεια, Χαλκιδική-Ν.Μαρμαράς, Κιλκίς, Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Αργος, Ρόδος, Χανιά. Κατόπιν των ανωτέρω και ύστερα από προγενέστερη ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών, κλιμάκια Αστυνομικών της Υπηρεσίας μας μετέβησαν στις ανωτέρω πόλεις, όπου σε συνεργασία με τις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες, διενήργησαν έρευνες ,από τις οποίες προέκυψαν ότι….


οι ανωτέρω κατηγορούμενοι κατείχαν και διακινούσαν υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, η σκληρότητα του οποίου σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν πρωτοφανής.
Από τις μέχρι τώρα διενεργηθείσες έρευνες, κατασχέθηκαν ογδόντα οκτώ (88) σκληροί δίσκοι Η/Υ, οκτώ (8 ) φορητοί Η/Υ και πλήθος ψηφιακών δίσκων CD – DVD συνολικής χωρητικότητας 50.000 GB (50-ΤΒ) τα οποία διερευνώνται από την ΔΕΕ/Τομέα ψηφιακών πειστηρίων , για να διαπιστωθεί εάν οι εμπλεκόμενοι συνεργάζονταν μεταξύ τους ή με άλλους χρήστες του Ίντερνετ με σκοπό την ανταλλαγή και την διακίνηση αρχείων πορνογραφίας ανηλίκων.
Διαπιστώθηκε κατά την διενέργεια των ερευνών ότι ορισμένοι από τους εμπλεκόμενους χρήστες, ενώ απουσίαζαν από την οικία τους είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων ( EDONKEY ) και κατέβαζαν υλικό παιδικής πορνογραφίας από άλλους παιδόφιλους που βρίσκονταν σε διάφορα μέρη του πλανήτη.
Σε συνεργασία με την Εισαγγελία Αθηνών και με την Εποπτεία του Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών κ. ΣΑΚΕΛΛΑΚΟΥ Ιωάννου την 25/11/09 διενεργήθηκαν ταυτόχρονα στην περιοχή της Αττικής -32- κατ’ οίκον έρευνες, με αντίστοιχους Εισαγγελικούς Λειτουργούς.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...