Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Έτσι…. για να.... υπάρχει θέμα συζήτησης





Πολλοί προσπαθούν να σπρώξουν το ερώτημα «Κόβεται από τις εκλογές η Χρυσή Αυγή;» για να αποπροσανατολίσουν τους ψηφοφόρους. Όμως οι άσχετοι δεν γνωρίζουν ότι ο Αγρειος Πάγος εξετάζει μόνο το τυπικό μέρος των υποψηφιοτήτων  και δεν έχει καμία δικαιοδοσία να απαγορεύσει σε πολιτικό κόμμα να κατέβει στις εκλογές.
Το ζήτημα λένε  είναι συγκεχυμένο και οι πληροφορίες αντιφατικές, αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Η Δικαιοσύνη - αναφέρουν εμπιστευτικές πληροφορίες - εξετάζει με μεγάλη προσοχή το ενδεχόμενο να μην επιτραπεί να πάρουν μέρος στις ευρωεκλογές η Χρυσή Αυγή και ο κλώνος της που λέγεται Εθνική Αυγή.
Η Κυβέρνηση είναι ενήμερη αυτής της δικαστικής μελέτης, αλλά δεν είναι γνωστά τα νομικά επιχειρήματα που θα στηρίξουν μια τέτοια απόφαση.
Εάν ο Άρειος Πάγος αποφασίσει, τελικά, την απαγόρευση της καθόδου στις ευρωεκλογές της Χρυσής Αυγής και των παραφυάδων της, θα αλλάξει το εκλογικό σκηνικό με απρόβλεπτες συνέπειες.
H Χρυσή Αυγή υποστηρίζει ότι από πίσω από τις ενέργειες των “πολιτικάντιδων” ,όπως αναφέρει, και επίορκων δικαστικών υπάρχει ένα συντεταγμένο σχέδιο, το οποίο αποσκοπεί στην απαγόρευση του ψηφοδελτίου της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η Χρυσή Αυγή, η ΝΔ θεωρεί ότι αντιλαμβάνεται πως η Χρυσή Αυγή θα την “διαλύσει” και προσπαθεί να μαζέψει ψήφους.

“Δεν έχουν αντιληφθεί, όμως, ότι οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής πρώτον δεν πρόκειται να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία, ακόμα και αν ο Άρειος Πάγος έλεγε ότι μόνο αυτή θα κατέβει στις εκλογές.

Δεν έχουν αντιληφθεί επίσης ότι ο Λαός θα βρει τρόπο να ψηφίσει Χρυσή Αυγή ό,τι και αν μηχανευτούν οι «κύκλοι».”, τονίζει η Χρυσή Αυγή.

Η Ιωάννα Μάνδρου, σε δελτίο του ΣΚΑΪ ανέφερε τις πληροφορίες της από «κύκλους» του Αρείου Πάγου ότι πλέον θεωρείται πιθανή η απαγόρευση καθόδου της Χρυσής Αυγής στις ευρωεκλογές.

Συνήγοροι των κατηγορουμένων Χρυσαυγιτών για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έλεγαν σήμερα το πρωί για το θέμα αυτό: "Γνωρίζουμε ότι συζητείται εν τέτοιο ενδεχόμενο στον Άρειο Πάγο. Είναι δύσκολο να περάσει νομικά, αλλά οι πελάτες μας φοβούνται την... εντολή Σαμαρά".
H νομική φόρμουλα που επεξεργάζεται ο Άρειος Πάγος είναι να απαγορεύσει την κάθοδο της Χρυσής Αυγής με το αιτιολογικό ότι "επειδή υπάρχει υπόνοια εγκληματικής οργάνωσης δεν επιτρέπουμε την κάθοδο στις ευρωεκλογές".
Οι συνήγοροι διευκρίνιζαν ότι η απαγόρευση μπορεί να ισχύσει μόνο για τις ευρωεκλογές και αυτό χωρίς νομικά ερείσματα αλλά δεν μπορεί να ισχύσει για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Κι αυτό γιατί ο Άρειος Πάγος εγκρίνει ή απορρίπτει μόνο κόμματα ενώ οι αυτοδιοικητικές εκλογές εγκρίνονται για τυπικούς λόγους από το Πρωτοδικείο. Οι δημοτικές παρατάξεις δεν θεωρούνται κόμματα. Έτσι λοιπόν ότι και να γίνει ο Η. Κασιδιάρης θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Αθηνών.
Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται στις 11 Μαΐου

3 σχόλια:

+ του λαού η κραυγη είπε...

Ο Χ Ι Α Λ Λ Η Δ Ι Α Φ Η Μ Ι Σ Η
Σ Τ Ο Υ Σ Γ Α Μ Ι Ο Λ Ε Σ
Ρ Ε Μ Α Λ Α Κ Ε Σ

Η Μ Α Ρ Τ Ο Ν

Ανώνυμος είπε...

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Ψηφίζουμε ΝΕΑ ΜΕΡΑ ... για να δούμε θα μπορέσει να την βγάλει και αυτή εκτός νόμου;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...