Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Στην «πρωτεύουσα» γίνετε πρόβα τζενεράλε για αλυσίδες.




Σε κατάσταση έκτατου ανάγκης έχουν τεθεί οι Βρυξέλλες-το κέντρο της ΕΕ- καθώς ο βελγικός Στρατός έχει βγει στους δρόμους της πρωτεύουσας και η βελγική κυβέρνηση εξέδωσε οδηγία προς τους πολίτες να αποφεύγουν μέρη με μεγάλη συγκέντρωση πλήθους, όπως καφετέριες, εστιατόρια και κέντρα διασκέδασης και να μην χρησιμοποιούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα το πρωί υπάρχει άμεση και σοβαρή απειλή για σχεδιαζόμενη τρομοκρατική επίθεση.
 Δεν ανακοινώθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για την απειλή. Πάντως οι 4 γραμμές του μετρό θα παραμείνουν κλειστές μέχρι την Κυριακή, με εντολή της αστυνομίας.
 Παράλληλα οι δημοτικές Αρχές διατάχθηκαν να ακυρώσουν οποιαδήποτε εκδήλωση θα συγκέντρωνε μεγάλα πλήθη, ενώ δόθηκε εντολή να ακυρωθούν και όλα τα προγραμματισμένα ματς.
 Η ανακοίνωση από το Κέντρο Κρίσεων του βελγικού υπουργείου Εσωτερικών ζητάει από τους πολίτες να συμμορφώνονται στους ελέγχους ασφαλείας του Στρατού και της Αστυνομίας.
 "Μια σοβαρή και επικείμενη απειλή που απαιτεί ειδικά μέτρα ασφαλείας και ειδικές συστάσεις για τον πληθυσμό" αναφέρει η ανακοίνωση.
 Όπως αναφέρει στο CNN ο αναλυτής για τρομοκρατικά ζητήματα Paul Cruickshank "εάν οι πολίτες πάρουν στα σοβαρά την προειδοποίηση τότε οι Βρυξέλλες απλά θα είναι κλειστές (δεν θα δουλεύει τίποτα)"

"Σημαίνει ότι έχουν κάτι ειδικό και πιστευτό από τις υπηρεσίες πληροφοριών που τους κατευθύνει προς την υπόθεση ότι υπάρχει μια τρομοκρατική επιχείρηση σε εξέλιξη"
 "Σημαίνει επίσης ότι δεν έχουν κάτι χειροπιαστό, και δεν γνωρίζουν που βρίσκονται οι συνωμότες και από που έρχονται"
 Η κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κηρύχθηκε οκτώ ημέρες μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι, και οι βελγικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν το δίκτυο των τρομοκρατών πίσω από τις επιθέσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...