Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

«Κεντρικό» χτύπημα από παρακρατικούς



Βόμβα εξερράγη τα ξημερώματα , στις 03.35, στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στην οδό Ξενοφώντος 5, στο Σύνταγμα.
Η έκρηξη  προκάλεσε  μεγάλες ζημιές. Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ, ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μέτριας ισχύος, αλλά λόγω του ωστικού κύματος και του σχετικά κλειστού χώρου, στην οδό Ξενοφώντος, όπου βρίσκεται ο στόχος των τρομοκρατών, προκλήθηκαν μεγάλες ζημιές, κυρίως από σπάσιμο τζαμιών, τόσο στον ΣΕΒ, όσο και στα απέναντι κτίρια και κυρίως στο ξενοδοχείο «Αμαλία», σε ένα βενζινάδικο και σε γραφεία. Δεν υπήρξαν θύματα αφού οι δράστες είχαν φροντίσει να ενημερώσουν για την ενέργειά τους με προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» και την Εφημερίδα των Συντακτών.
Ωστόσο, κοντά στα γραφεία του ΣΕΒ υπάρχει ξενοδοχείο, στο οποίο διέμενε κόσμος
Ο άγνωστος που τηλεφώνησε στις 02.55 στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ» είπε ότι «σε σαράντα λεπτά θα εκραγεί βόμβα στον ΣΕΒ, στην οδό Ξενοφώντος, στο Σύνταγμα. Προσέξτε, δεν είναι φάρσα».
Αμέσως, ειδοποιήθηκε η Αστυνομία. Περιπολικά μετέβησαν στην περιοχή και απέκλεισαν τους γύρω δρόμους ενώ έφτασαν και άνδρες του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...