Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 31 Ιουλίου 2016

Ρε «υποψήφιε πολιτευτή» ….τα εθνικά συμφέροντα δεν είναι ...παράνομα . Στηρίζονται στο διεθνές δίκαιο.



Χωρίς αυτό θα ήμασταν …ζούγκλα.

Ο Στρατηγός και επίτιμος Α/ΓΕΣ Χρήστος Μανωλάς μίλησε για την ετοιμότητα του Ελληνικού στρατού, την πολιτική κατάσταση της χώρας, το πραξικόπημα στην Τουρκία και άλλα πολλά, σε μια συνέντευξη του στον «Βετεράνο», όπου μεταξύ άλλων γραφικών είπε…
 Η Ελλάδα κακώς για εμάς, αλλά αναμείχθηκε σε μια κρίση που δεν έπρεπε να εμπλακεί και αναφερόμαστε στην Λιποταξία και την αίτηση Ασύλου των 8 Τούρκων Στρατιωτικών.
Πως κρίνεται την αντίδραση της Ελληνικής Κυβέρνησης; Κατά την γνώμη σας ποια πρέπει να είναι η αντίδραση και η στάση μας από εδώ και πέρα;
Η Ελλάδα δεν έχει αναμειχθεί ακόμη στην κρίση ούτε υπάρχει κρίση αυτή την στιγμή .Πιθανώς να υπάρξει ανάλογα με το πως θα χειρισθούμε την κατάσταση αλλά αυτή την στιγμή υπάρχει μία υποβόσκουσα ένταση που εκφράστηκε και με την στιχομυθία του Πρωθυπουργού με τον Πρόεδρο της Τουρκίας αλλά και με τις δηλώσεις του Τούρκου Πρέσβυ.
Δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε εμείς να εξελιχθεί σε κρίση με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται και λαμβάνονται. Έχουμε αντιδράσει ήρεμα μέχρι στιγμής .Θα έπρεπε από την αρχή να έχουμε μεταφέρει τους 8 στην Αθήνα και να μην τους κρατάμε στην Αλεξανδρούπολη και την Καβάλα και να έχουμε αποφασίσει ήδη το τί θα κάνουμε.
Το δίλημμα της Ελλάδος είναι αν θα δράσει σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο ή σύμφωνα με τα Εθνικά συμφέροντα. Πάντοτε αποφασίζω με βάση το εθνικό συμφέρον ,γιατί όλα τα κράτη όταν έρχονται σε αυτό το σημείο, πράττουν το ίδιο. Το πρόβλημα είναι ,ότι εμείς στις Διεθνείς διαπραγματεύσεις μας χρησιμοποιούμε πάντοτε επιχειρήματα με βάση το Διεθνές Δίκαιο .
Η πεποίθησή μου είναι όμως ότι δεν πρέπει η Ελλάδα να γίνει μέρος ενός καθαρά Τουρκικού προβλήματος .
Σε καθαρά ανθρώπινη βάση και πρακτικά, μην ξεχνάμε ότι είναι πραξικοπηματίες, αλλιώς δεν θα έφευγαν από την χώρα τους, είναι επίορκοι, έστρεψαν τα όπλα τους κατά του λαού τους, παρέδωσαν τα όπλα τους σε ξένη χώρα και έφυγαν και άφησαν τις οικογένειές τους στο έλεος του κράτους και ήδη έχουν συλληφθεί οι οικογένειές τους. Ποιός Έλληνας θα το έκανε αυτό;
Ο Έλληνας πεθαίνει για την οικογένειά του και τα παιδιά του, δεν κοιτάει τον εαυτό του. Γι αυτόν τον λόγο είναι κατακριτέοι, από εμένα. Το δυνατόν συντομότερο πρέπει να παραδοθούν.
Στρατηγέ. Πως κρίνεται πρώτα από όλα την ανάμειξη των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων σε Πραξικόπημα και γιατί τώρα;
Ολόκληρη η περιοχή της ΝΑ Μεσογείου ευρίσκεται υπό διαμόρφωση, υπό νέο σχεδιασμό από τον οποίο θα προκύψουν πιθανώς νέες κρατικές οντότητες. Η Τουρκία είναι μία σημαντική χώρα στην περιοχή, ισχυρή αλλά έκανε υπό τον σημερινό Πρόεδρο μεγαλύτερη εξαγωγή ισχύος από ότι της αναλογούσε.
Παράλληλα οι εξελίξεις στην Συρία τρέχουν και η δημιουργία Ομόσπονδου Κουρδικού Κράτους, εντός της επικράτειας της Συρίας βραχυπρόθεσμα, φαίνεται ότι είναι γεγονός και πρέπει να προχωρήσει άμεσα.
Σε κάθε περίπτωση η Τουρκία ευρίσκεται σε αστάθεια αυτή την στιγμή και ο Πρόεδρος της προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση εσωτερικά ενώ στο εξωτερικό είναι αποδυναμωμένος και θα παραμείνει έτσι.
Και μια προσωπική ερώτηση. Είστε πολύ νέος ακόμη για «αποστρατευτείτε». Tα σχέδια σας για την επόμενη μέρα; Ακούστηκε ότι σας έγινε πρόταση να κατεβείτε και στη Πολιτική; Αληθεύει;
Δεν θεωρώ ότι έχω αποστρατευθεί από την ζωή. Το γεγονός ότι αποστρατεύθηκα από τον Στρατό, μου άνοιξε άλλους δρόμους στην ζωή μου, στους οποίους βέβαια η εμπειρία και γνώσεις που απέκτησα από την υπηρεσία μου στο στράτευμα, είναι χρήσιμες και με βοηθούν.
Η ζωή συνεχίζεται και πρέπει να κοιτάμε μπροστά, γιατί το να ζεις με το ένδοξο παρελθόν δεν είναι υγιές. Αρχίζεις και γερνάς διανοητικά, φυσικά ως οργανισμός και γερνάς, δεν μεγαλώνεις.
Για το δεύτερο σκέλος της ερώτησης , εφ όσον υπάρξουν προτάσεις μελλοντικά και οι συνθήκες έχουν ωριμάσει, πιθανώς να πολιτευθώ. Επί του παρόντος όμως ασχολούμαι στον ιδιωτικό τομέα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν με απασχολούν τα κοινά, ως μέλος της ελληνικής πολιτείας, η οποία με τίμησε και με τιμά και στην οποία οφείλω τα πάντα. Είμαι ενεργός ως άνθρωπος και δεν θα άντεχα να κάθομαι στον καναπέ μου και να αναπολώ. Ναι μου έγιναν προτάσεις για να κατέβω στην πολιτική αλλά εκτιμώ, ότι δεν έχει έρθει η ώρα αυτή, ακόμη.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΠΕΤΑΕΙ ΤΑ ΠΥΡΟΤΕΧΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΝΩΝΤΕ ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ
ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΜΟΥΓΚΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΥΓΚΑ.
ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ !!

ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ είπε...

Συμφωνώ ότι διαφωνώ ως το ποια είναι τα εθνικά συμφεροντα,δυστυχώς η πολιτική δεν έχει αφήσει έξω το στρατευμα

ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΦΩΣ είπε...

Συμφωνώ ότι διαφωνώ ως το ποια είναι τα εθνικά συμφεροντα,δυστυχώς η πολιτική δεν έχει αφήσει έξω το στρατευμα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...