Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη, 31 Μαΐου 2018

Η αναστολή τι νόημα έχει; Να μην τα ξαν’αρπάξουν;Αθάνατη δικαιοσύνη…Θα σκάσουμε από τα γέλια.

Επτά άτομα από τους συνολικά 58 κατηγορουμένους καταδικάστηκαν για την πολύκροτη υπόθεση των «χρυσών» χρηματοδοτήσεων της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ. Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν αντίθετη στην πρόταση του Εισαγγελέα Έδρας που είχε ζητήσει την ενοχή των 56 εκ των κατηγορουμένων. Ανάμεσα σε όσους κηρύχθηκαν ένοχοι είναι ο Νίκος Φωτόπουλος, ο Ρίζος Ρίζος και η κόρη του.
Η πολύκροτη δίκη των συνδικαλιστών ολοκληρώθηκε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο κακουργημάτων. Συνολικά 51 κατηγορούμενοι αθωώθηκαν ενώ ένοχοι κρίθηκαν 7 συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, της επίμαχης περιόδου (2008, 2009, 2010), για το αδίκημα της απάτης. Το Δικαστήριο απάλειψε την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου που τους είχε αποδοθεί με την άσκηση δίωξης.

Σε όλους τους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του προτέρου εντίμου βίου και τους επιβλήθηκαν ποινές που ξεκινούν από 3 χρόνια φυλάκιση έως τα 5 χρόνια κάθειρξη. Σε όλους δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και είναι ελεύθεροι.

Η υπόθεση αφορά χρηματικά ποσά που εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν από την ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ τα οποία φαίνεται είτε να μην χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν είτε να αφορούσαν υπερκοστολογημένες δραστηριότητες.

Για την υπόθεση λογοδότησαν πρώην πρόεδροι και στελέχη της ΔΕΗ όπως και συνδικαλιστικά στελέχη της ΓΕΝΟΠ, σχετικά με χρηματοδοτήσεις που αφορούν συνολικά ποσά που φέρεται να ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο ευρώ. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους βρέθηκαν οι πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Νίκος Φωτόπουλος, ο επίσης πρώην συνδικαλιστής Ρίζος Ρίζος, οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς και Αρθούρος Ζερβός, κ.ά.

Ανά περίπτωση οι κατηγορούμενοι ήταν αντιμέτωποι με τις κατηγορίες της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...