Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ποιος φταίει για αυτή την απίστευτη πολιτική …πατάτα στο Ηράκλειο Αυγενάκη ;



Αναταραχή έχει προκληθεί τα τελευταία 24ωρα στη ΝΟΔΕ Ηρακλείου, από τις παραιτήσεις δύο ιστορικών στελεχών του κόμματος, με μεγάλη προσφορά και σημαντική διαδρομή, μετά από την επεισοδιακή συνεδρίαση της προηγούμενης Τετάρτης, στα γραφεία της Οργάνωσης!
Σύμφωνα με το καταστατικό, ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ έχει δικαίωμα να ορίσει δύο αντιπροέδρους που επικουρικά συνδράμουν στο έργο του. Μπροστά στη «σπουδή», όμως, να τακτοποιήσουν κι άλλους… εκτός από τις δύο θέσεις, όρισαν και μία για τρίτο αντιπρόεδρο, στην οποία τοποθέτησαν το μαιευτήρα – γυναικολόγο Γιώργο Λυρώνη – από τα πιο παλιά κι έμπειρα στελέχη στην τοπική ΝΟΔΕ και με μακρά οικογενειακή παράδοση στα κομματικά όργανα. Λίγα μόλις λεπτά μετά την ανακοίνωση του διορισμού του ως τρίτου αντιπροέδρου, ο ίδιος κατάλαβε την «γκάφα» στην οποία υπέπεσαν τα τοπικά στελέχη. Όπως είπε θεώρησε μεγάλη προσβολή και διαδικασία προσωπικού του εξευτελισμού το να τον τοποθετήσουν σε μια θέση που … δεν υπήρχε! Αφού ξεπέρασε το αρχικό σοκ, και στην ίδια, μάλιστα, συνεδρίαση, με γραπτή του επιστολή, ανακοίνωσε την παραίτησή του από τη θέση στη ΝΟΔΕ, θεωρώντας ότι ο τρόπος με τον οποίο το τοπικό όργανο χειρίστηκε την περίπτωσή του, δεν ταιριάζουν στο ήθος, την πολιτική του αξιοπρέπεια και την παράδοση του ίδιου μέσα στο κόμμα.
Αυτό είναι το αποτέλεσμα ηλιθιοτήτων. Ο Γιώργος Λυρώνης, ιστορικό στέλεχος του κόμματος, όσο και ο Γιάννης Λυρώνης, Τομεάρχης της ΝΔ στο Ρέθυμνο με απίστευτες περγαμηνές σε βάθος τουλάχιστον τριακονταετίας για την Ν.Δ , υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, μετά τη συνεδρίαση, προκαλώντας πολλαπλές αναταράξεις!
Από το «γαλάζιο» στρατόπεδο τηρούν «σιγήν ιχθύος» προς το παρόν, την ώρα που τα δύο στελέχη μιλούν αποκλειστικά στο ekriti.gr αναφέροντας τους λόγους για τους οποίους υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους.
Ο λόγος λοιπόν για αυτή την παραίτηση, δεν ήταν άλλος από την πρόταση που του έγινε να αναλάβει τη θέση του Γ' αντιπροέδρου της ΝΟΔΕ. Ένας ρόλος, όμως ο οποίος δεν προβλέπεται, ούτε από το Καταστατικό του κόμματος! Ενώ αν και γιατρός με μεγάλη εμπειρία και προσφορά στο χώρο της Υγείας, δεν του ανατέθηκε ούτε ο Τομέας της Υγείας στην Κρήτη. Ο ίδιος βέβαια δηλώνει πως η παραίτηση του δε σημαίνει και αποχώρηση από το κόμμα, καθώς όπως τονίζει παραμένει πιστός στρατιώτης, ταγμένος στον αγώνα για τη Νέα Δημοκρατία.
Την ίδια ώρα, την παραίτηση του υπέβαλε και ο Τομεάρχης της ΝΔ στο Ρέθυμνο, Γιάννης Λυρώνης, ο οποίος, αναφέρει πως η κίνηση του αυτή έχει διπλό νόημα. Από τη μια συμπαρίσταται στον Γιώργο Λυρώνη και από την άλλη παραιτείται από έναν ρόλο, τον οποίο ουσιαστικά δεν κλήθηκε να υπηρετήσει ποτέ. Όπως ο ίδιος λέει, εδώ και 2.5 χρόνια, δεν έχει κληθεί να μετάσχει σε κάποια συνεδρίαση των Τομεαρχών του νησιού, δεν έχει ενημερώσει κανέναν και δεν έχει ενημερωθεί από κανέναν. «Ποιο Όργανο;», διερωτάται ο ίδιος με νόημα.
«Κανονικά οι Τομεάρχες σμίγουν και συζητούν τα προβλήματα του νησιού. Είμαστε το μάτι του κόμματος στην Κρήτη. Ποτέ δεν ερωτηθήκαμε όμως για τίποτα. Το δυσάρεστο είναι ότι παλιά αυτός ο ρόλος ήταν ουσιαστικός. Τώρα όμως έχει καταντήσει διακοσμητικός», λέει ο κ. Γιάννης Λυρώνης.  
Οι δυο άνδρες, όπως ειπώθηκε και παραπάνω, δηλώνουν πως δεν αποχωρούν από το κόμμα, επισημαίνοντας πως η πορεία τους και η ιστορική τους διαδρομή, δεν τους το επιτρέπει. «Είμαστε από ένα χωριό, τα Απλαδιανά Ρεθύμνου, στο οποίο ποτέ η ΝΔ δεν πήρε κάτω από 80%. Όμως δεν μπορούμε να υπηρετούμε ένα τοπικό Όργανο, από τη στιγμή που νιώθουμε ότι μας εμπαίζουν. Θα συνεχίσουμε όμως να αγωνιζόμαστε για το κόμμα, με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αγάπη για αυτό, με γνώμονα το καλό του τόπου», λένε και οι δύο, μεταξύ άλλων.

Αυγενάκη εάν γίνει δεκτή η παραίτηση τους ….άντε γειά.   
 

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ευτυχώς υπάρχουν λίγοι ακόμα πατριώτες . Η πλειοψηφία είναι τέκτονες,κοσμοπόλιταν,καλοπερασάκηδες , καί τό λουρί της μάνας...

Ανώνυμος είπε...

"Θα συνεχισουμε ομως να αγωνιζομαστε για το κομμα με τον ιδιο ζηλο" κλπ κλπ....
Κοροϊδα ειναι να αποχωρησουν; Σιγουρα στο μελλον θα βρεθει καποια αλλη θεση με κονομα στον κρατικο μηχανισμο για τους επαγγελματιες κομματοσκυλους.

Ανώνυμος είπε...

"Μαυρο σε ολα τα κομματα της Βουλης"

Ετσι μου ειπε ο ραββινος να γραψω στο δικο μου και σε αλλα μπλογκς,ετσι γραφω.

Λοπη Σκατουφλη

Ανώνυμος είπε...

Άρχισαν τις έμμεσες εκκαθαρίσεις οι Κούληδες.

Ανώνυμος είπε...

βεβαια η λοπη παλευει για τη σωτηρια της πατριδας!
πεταγεται βεβαια απο κκει που δεν το περιμενεις, κατι σαν την κλανια απο το κωλο, αλλα δε βαριεσαι.

Ανώνυμος είπε...

Τα ΑΤΤΙΚΑ ΝΕΑ καί η μάχημη δημοσιογράφος διευθύντριά τους , στο στόχαστρο τών εβραιοειδών. Κουφαλες τρέμετε τις αποκαλύψεις της.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...