Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 25 Απριλίου 2021

Ο Μπάιντεν Αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων

Αλυσιδωτές αντιδράσεις στην Τουρκία έχει προκαλέσει η αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο Τζο Μπάιντεν έγινε χθες Σάββατο ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής που χαρακτήρισε γενοκτονία τη σφαγή 1,5 εκατομμυρίου Αρμενίων από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1915.
Η παραδοσιακή ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για την ημέρα μνήμης, στις 24 Απριλίου, ανέφερε χθες για πρώτη φορά τη λέξη «γενοκτονία». «Οι Αμερικανοί τιμούν όλους τους Αρμένιους που χάθηκαν στη γενοκτονία η οποία άρχισε σαν σήμερα πριν από 106 χρόνια», έγραψε ο Τζο Μπάιντεν.
Η ιστορικής σημασίας αυτή ανακοίνωση προκάλεσε την οργή της Άγκυρας, επιδεινώνοντας περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις των δύο νατοϊκών συμμάχων.

Η «Κωνσταντινούπολη» του Μπάιντεν τρομάζει τον Ερντογάν – Τι γράφουν μουσουλμάνοι αναλυτές Άραβες με επιρροή στα σόσιαλ μίντια, που απεχθάνονται τον Ερντογάν και βρίσκονται στην πλευρά της Ελλάδας ή είναι άνθρωποι κοσμικοί και φιλοδυτικοί, αναδεικνύουν τη σημασία της αναφοράς του Τζο Μπάιντεν σε Κωνσταντινούπολη και όχι «Ιστανμπούλ».

 

Γιατί τώρα ;


Η Ιστορία εκδικείται: Ο Μπάιντεν μίλησε για Κωνσταντινούπολη – Ποινικό αδίκημα η Γενοκτονία στο Δίκαιο των ΗΠΑ – Αποζημιώσεις τρισ. δολ. οφείλει η Άγκυρα

 

Τουρκικές πηγές: “Ο Ερντογάν έκλεισε τον εναέριο χώρο στα αμερικανικά αεροσκάφη -Οι ΗΠΑ θα πλήξουν την Άγκυρα μέσω Συρίας” (χάρτες)

 

Πάντως οι δικοί μας «Ξέχασαν» ποιος τη διέπραξε!

 

Δηλώσεις πολιτικής ηγεσίας(Μητσοτάκης, Σακελλαροπούλου, Δένδιας) για γενοκτονία Αρμενίων:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...