Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023

Γλύτωσε από τον...Σαλαντίν, αλλά όχι από τον...Νετανιάχου.

Η ελληνορθόδοξη εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου, υπήρχε στην τοποθεσία αυτή επί 1.000 χρόνια και είχε επιβιώσει Σταυροφορίες, πολέμους και μουσουλμανική κατοχή για να καταστραφεί τώρα! Είναι δε η παλαιότερη χριστιανική εκκλησία στη Λωρίδα της Γάζας. Βρίσκεται στην ιστορική συνοικία της πόλης της Γάζας και, σύμφωνα με την παράδοση, φιλοξενεί τα λείψανα του Αγίου Πορφυρίου, ο οποίος διετέλεσε επίσκοπος Γάζας τον 5ο αιώνα.

Μάρτυρες είπαν ότι η Ισραηλινή αεροπορική επίθεση κατέστρεψε την πρόσοψη της εκκλησίας και προκάλεσε την κατάρρευση ενός παρακείμενου κτιρίου, προσθέτοντας ότι πολλοί τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο αρχιεπίσκοπος Σεβάστειας τόνισε ότι εκατοντάδες άνθρωποι παραμένουν θαμμένοι κάτω από τα χαλάσματα. «Χτυπήθηκε το κτίριο της εκκλησιακής επιτροπής το οποίο βρίσκεται ακριβώς απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Πορφυρίου. Εκεί είχαν βρει καταφύγιο περίπου άνθρωποι από την Ορθόδοξη Κοινότητα της Γάζας, δεν είχαν που αλλού να πάνε. Μέχρι στιγμής έχουμε επιβεβαιώσει δυστυχώς 20 θανάτους ανθρώπων που τους ξέρουμε, ήταν μέχρι χθες μαζί μας».

 

Ισραηλινό αεροπορικό χτύπημα στην εκκλησία του Αγίου Πορφυρίου: Είχε επιβιώσει από Σταυροφορίες & πολέμους επί 1.000 έτη (βίντεο)


Βομβαρδισμός του Αγίου Πορφυρίου στη Γάζα: Η δραματική προειδοποίηση από τον Πανάγιο Τάφο που που δυστυχώς έγινε πραγματικότητα

 

Γάζα: Η ξεχωριστή σημασία του Αγίου Πορφυρίου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...