Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2024

Στον χώρο σου, η στον χώρο μου.

Σε μια πρωτοφανή στα διπλωματικά και πολιτικά χρονικά, κίνηση, που χρήζει περαιτέρω ανάλυσης, η μυστική υπηρεσία του Ισραήλ, η Μοσσάντ με ανάρτησή στην πλατφόρμα Χ, δήλωσε πως «Το Ισραήλ θα επιτεθεί σε πλήρη κλίμακα στο Ιράν απόψε»!

Πρώτη φορά μια μυστική υπηρεσία, ακόμα και αν πρόκειται για την πανίσχυρη Μοσσάντ, που ανακοινώνει μια πολιτική απόφαση και αυτό μπορεί να σημαίνει είτε ότι έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Μ.Νετανανιάχου για να κάνει κάτι τέτοιο, είτε ήθελε να προλάβει κάποιιες φωνές στο εσωτερικό του Ισραήλ που μιλούσαν για «απάντηση σε δεύτερο χρόνο».

Π.χ. και κατ’αντιστοιχία στην Ελλάδα θα έκανε την σχετική δήλωση η ΕΥΠ, στις ΗΠΑ η CIA, στην Βρετανία η MI6, στην Ρωσία η SVR κλπ.! Αδιανόητο, δηλαδή!

Ο Sergey Lavrov τόνισε στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ότι στη Μέση Ανατολή ετοιμάζεται ένας μεγάλος πόλεμος, τον οποίο, όπως φαίνεται, κάποιοι θέλουν πραγματικά, πολύ.

Εάν όμως θέλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι απόπειρες κλιμάκωσης που έχουν καταγραφεί μέχρι αυτήν την στιγμή, δεν συντελέστηκαν με ευθύνη και επιδίωξη του Ισραήλ. Συντελέστηκαν με πρωτοβουλία κρατικών (Ιράν) και ημικρατικών δρώντων (Χούθι, Χεζμπολάχ) που έχουν το θράσος να δηλώνουν αυτόκλητοι συμπαραστάτες των δολοφόνων της Χαμάς και να επιδιώκουν εδώ και δεκαετίες ολόκληρες, τον αφανισμό του Ισραήλ από τον χάρτη.

 

Εφιαλτική κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή - «Πράσινο φως» των ΗΠΑ για ισραηλινές επιδρομές σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν

 

Κράτη του Κόλπου: Είμαστε ουδέτεροι, εάν υπάρξει κλιμάκωση κινδυνεύουν οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

 

Το Ισραήλ έπληξε την ρωσική βάση Χμέιμιμ στην Λαττάκεια!

 

Μάχες σώμα με σώμα στο Λίβανο! Πρώτη φορά οι Ισραηλινοί αντιμετωπίζουν τον εθνικό στρατό της χώρας και όχι τη Χεζμπολάχ

Οι Ισραηλινοί χτύπησαν το αρχηγείο πληροφοριών και επικοινωνιών της Χεζμπολάχ στη Βηρυτό-Βίντεο

Ο γαμπρός του Νασράλα, Χασάν Τζαφάρ Κασίρ, σκοτώθηκε στο ισραηλινό πλήγμα στη Δαμασκό, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Afp και του Jerusalem Post.

 

Επιδόθηκε επίσημο τελεσίγραφο από το Ιράν στις ΗΠΑ μέσω ΟΗΕ: «Θα σας κτυπήσουμε αν βοηθήσετε το Ισραήλ»

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το Ισραήλ είναι το τελευταίο σύνορο απέναντι στον ισλαμοφασισμό και ο πόλεμος που διεξάγει αυτήν τη στιγμή είναι πόλεμος επιβίωσης για ολόκληρο τον δυτικό πολιτισμό.
Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα σημαίνει η ήττα και η «εξαφάνιση» του Ισραήλ, όπως απειλούν οι εχθροί του. Διότι αυτό ακριβώς επιδιώκουν οι μουλάδες του Ιράν και οι σύμμαχοί τους: Να σβήσουν το Ισραήλ από τον χάρτη. Να μην έχουμε αμφιβολία, ότι σειρά έχουν μετά άλλοι «άπιστοι»!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...