Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2024

Τα παιδία παίζει. Λόλα να ένα μήλο.

100 μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τις επιθέσεις σε τρία κύματα σε 20 εγκαταστάσεις πυραύλων μαζί με drone κατά του Ιράν, αναφέρουν ΜΜΕ.

Το πρώτο κύμα επιθέσεων ήταν στα ραντάρ και τις εγκαταστάσεις αεράμυνας του Ιράν, ανοίγοντας το δρόμο για τα επόμενα πλήγματα σε στρατιωτικές βάσεις.

Οι εγκαταστάσεις πυραύλων και drone του Ιράν στοχοποιήθηκαν στο δεύτερο και τρίτο κύμα.

Τα μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν τα πλήγματα σε ομάδες των 25-30.

Ενώ 10 αεριωθούμενα διεξήγαγαν τις συντονισμένες πυραυλικές επιθέσεις, τα άλλα παρείχαν κάλυψη και εκτροπή. Κατά τη διάρκεια των επιδρομών, που ονομάστηκαν «Επιχείρηση Ημέρες Μετάνοιας», η αεράμυνα του Ισραήλ και των ΗΠΑ βρίσκονταν σε κατάσταση συναγερμού για να χειριστούν αντίποινα πυραυλικά πλήγματα.

Η ισραηλινή επίθεση «κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην περιφέρεια της Τεχεράνης και στις γειτονικές του Ιράκ ιρανικές επαρχίες του Κουζεστάν (νοτιοδυτικό Ιράν) και το Ιλάμ (δυτική Ιράν) προκάλεσε «περιορισμένες ζημίες», διαβεβαίωσαν οι ιρανικές αντιαεροπορικές δυνάμεις.

Ιρανική πηγή μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Tasnim, αναφέροντας ότι το Ιράν επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να απαντήσει σε οποιαδήποτε επιθετική ενέργεια.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Ισραήλ θα λάβει την κατάλληλη απάντηση σε οποιαδήποτε κίνηση (εναντίον του Ιράν),

Το Ισραήλ έστειλε μήνυμα στο Ιράν την Παρασκευή πριν από τις αεροπορικές επιδρομές αντιποίνων προειδοποιώντας τους Ιρανούς να μην απαντήσουν, ανέφερε το Axios, επικαλούμενο τρεις πηγές.

Ο αμερικανικός ειδησεογραφικός ιστότοπος ανέφερε ότι το ισραηλινό μήνυμα ήταν μια προσπάθεια να περιοριστεί η συνεχιζόμενη ανταλλαγή επιθέσεων μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν και να αποφευχθεί μια ευρύτερη κλιμάκωση, σύμφωνα με τις πηγές.

Το ισραηλινό μήνυμα μεταφέρθηκε στους Ιρανούς μέσω διαφόρων τρίτων, ανέφεραν οι πηγές σύμφωνα με το Axios.

«Οι Ισραηλινοί ξεκαθάρισαν εκ των προτέρων στους Ιρανούς τι πρόκειται να επιτεθούν γενικά και τι δεν πρόκειται να επιτεθούν», δήλωσε μια πηγή στην ιστοσελίδα.

Δύο άλλες πηγές ανέφεραν ότι το Ισραήλ προειδοποίησε τους Ιρανούς να μην απαντήσουν στην επίθεση και τόνισε ότι αν το Ιράν προβεί σε αντίποινα, το Ισραήλ θα πραγματοποιήσει άλλη μια πιο ισχυρή επίθεση, ειδικά αν σκοτωθούν ή τραυματιστούν Ισραηλινοί πολίτες, ανέφερε το δημοσίευμα.

 

 

ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΧΤΥΠΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ. ΝΥΧΤΑ ΚΟΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΕΡΑΝΗ

 

ΤΡΙΑ ΚΥΜΑΤΑ ΕΠΙΔΡΟΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

 

Ιρανικά συστήματα αντίγραφα των S-400 κτυπήθηκαν από τους Ισραηλινούς

 

Ο Πούτιν σταμάτησε τον Νετανιάχου-Η Μόσχα καθοδήγησε την ιρανική αεράμυνα κατά των ισραηλινών αεροσκαφών


Ανακοίνωση Τεχεράνης:Αντιμετωπίσαμε με επιτυχία την ισραηλινή επίθεση με S-400-Ρωσική πρεσβεία: Η ιρανική αεράμυνα λειτουργεί κανονικά


 Από το Ιόνιο η επίθεση κατά του Ιράν.

 

Αναιμική απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν. Πενιχρά τα αποτελέσματα. Έχει αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων….Έντονη κριτική στο εσωτερικό Ισραήλ για την εικονική επίθεση!!

 

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι κατασταση φαρσοκωμωδεια, κρατάτε με ρε θα τον δειρω, κρατάτε ε;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...