Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 3 Απριλίου 2025

Οταν τους πόνεσε στην τσέπη θυμήθηκαν την ...ΝΑΤΟϊκή αλληλεγγύη!

 Ο γελοίος υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας, Έσπεν Μπαρθ Άιντε, δήλωσε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ότι οι νέοι δασμοί που επέβαλαν οι Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να παραβιάζουν το άρθρο 2 του ΝΑΤΟ.

Άρθρο 2 του ΝΑΤΟ

Συχνά επισκιασμένο από το Άρθρο 5, το Άρθρο 2 του ΝΑΤΟ προωθεί ειρηνικούς δεσμούς και οικονομική συνεργασία μεταξύ των συμμάχων. Καλεί τα μέλη να:

• Ενισχύστε τους δημοκρατικούς θεσμούς
• Υποστηρίξτε την ειρήνη, την σταθερότητα και την ευημερία
• Αποφύγετε τις οικονομικές συγκρούσεις και ενισχύστε τη συνεργασία

Ωραία τα λένε τώρα οι Νορβηγοί. Μέχρι πρότινος, όμως, πολλαπλασίασαν τα έσοδά τους από την πώληση φυσικού αερίου στην Ευρώπη, αρνήθηκαν να δώσουν εκπτώσεις, λέγοντας ότι είναι συνταγματική υποχρέωσή της κυβέρνησης της Νορβηγίας να πουλά όσο πιο ακριβά μπορεί!

Εκεί η αλληλεγγύη στην Βορειοατλαντική Συμμαχία είχε πάει… περίπατο.

 

Οι δασμοί του Τραμπ «γκρέμισαν» τις τιμές του πετρελαίου! – Επιτέλους φτηνά καύσιμα

 

Οι δασμοί Τραμπ ανά χώρα - Αναλυτικά η λίστα


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δασμοί από τις ΗΠΑ, σε όλα τα εισαγόμενα προϊόντα από την Ευρώπη και άλλες χώρες, από 2 Απρ. '25 (την «ημέρα της απελευθέρωσης», όπως την ονόμασε ο Ντόναλντ ''King'' Tραμπ). Δασμοί 20% στην Ευρ. 'Ενωση, 10% στην Βρετανία, 24% στην Ιαπωνία, 26% στην Ινδία, 34% στην Κίνα... 25% σε όλα τα οχήματα από το εξωτερικό.

Διηνεκης είπε...

10% στην Τουρκία,μπίζνες ας γιουζουαλ κ@ρ@μ@@@@@@ μου.

Ανώνυμος είπε...

ΑΓΟΡΑΣΤΕ ΟΣΑ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΟΛΑ ΣΤΑ ΥΨΗ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΡΟΥΧΙΣΜΟ ΚΛΠ. ΜΟΛΙΣ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΕ ΔΑΣΜΟΥΣ ΚΛΑΦΤΑ ΧΑΡΑΛΑΜΠΕ ΘΑ ΠΕΣΕΙ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟΣ ΚΛΑΥΣΙΓΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΠΟΥΤΙΝ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...