Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 6 Απριλίου 2026

Ολα του γάμου δύσκολα και η νύφη "γκαστρωμένη".

«Ο ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι απλά υπηρεσία αλλά είναι το ακρωνύμιο της διαφθοράς, του νεποτισμού και του πελατειακού κράτους»

Η υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι απλώς άλλη μια πολιτική κόντρα. Είναι μια βόμβα στα θεμέλια των αγροτικών επιδοτήσεων και της αξιοπιστίας της χώρας μας στην ΕΕ. Η άρνηση άρσης ασυλίας των εμπλεκόμενων προσώπων, αν συμβεί, δεν θα είναι χωρίς κόστος.

. “Πάγωμα” Επιδοτήσεων & Πρόστιμα

Η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να αναστείλει τις πληρωμές αν κρίνει ότι τα ευρωπαϊκά κονδύλια δεν προστατεύονται. Μην ξεχνάμε το πρόστιμο-μαμούθ των 392 εκατ. ευρώ που ήδη επιβλήθηκε τον Ιούνιο του 2024. Μια νέα εμπλοκή μπορεί να οδηγήσει σε ακόμα μεγαλύτερες δημοσιονομικές διορθώσεις που θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος.

2. Κίνδυνος για τους Αγρότες

Αν ο οργανισμός κριθεί αναξιόπιστος από τις Βρυξέλλες, υπάρχει κίνδυνος ανάκλησης της διαπίστευσής του. Αυτό σημαίνει απόλυτο χάος στην καταβολή των ενισχύσεων σε χιλιάδες παραγωγούς που εξαρτώνται από αυτές.

3. Κράτος Δικαίου & Ταμείο Ανάκαμψης

Η ΕΕ συνδέει πλέον τα κονδύλια (ΕΣΠΑ, Ταμείο Ανάκαμψης) με τον σεβασμό στο Κράτος Δικαίου. Η παρεμπόδιση της έρευνας μιας ανεξάρτητης ευρωπαϊκής αρχής για διαφθορά αποτελεί κόκκινο πανί για τις Βρυξέλλες και μπορεί να ενεργοποιήσει τον Μηχανισμό Αιρεσιμότητας.

Η σύγκρουση με την EPPO!

Η Ευρωπαία Εισαγγελέας, Λάουρα Κοβέσι, έχει ήδη στοχοποιήσει το Άρθρο 86 του Συντάγματός μας, τονίζοντας ότι η υποχρεωτική διαβίβαση δικογραφιών στη Βουλή εμποδίζει την απονομή δικαιοσύνης.

Το ερώτημα είναι απλό: Θα επιλέξει η Βουλή την προστασία προσώπων ή την προστασία της εθνικής οικονομίας και των αγροτών;

NikosTopouzis

 

 

H απάντηση της Ευρωπαίας Εισαγγελέως Λ.Κοβέσι στον Κ.Μητσοτάκη: «Τα λεφτά τα δίναμε για να βοηθηθούν οι έντιμοι αγρότες όχι οι κυβερνητικοί εγκληματίες»

 

 

«Τρέχει και δεν φτάνει» ο Κ.Μητσοτάκης για την απάτη του ΟΠΕΚΕΠΕ: Μέχρι και «πατέντα» ασυμβίβαστου υπουργού και βουλευτού ανακάλυψε

 

 

Βορίδης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Δεν θα προσκυνήσουμε την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία» – Το «μικροποσό» των 600.000 ευρώ σε ενάμιση χρόνο


 

Νέο κυβερνητικό σκάνδαλο: Η ΔΥΠΑ «τάισε» με 1,268 εκατομμύρια ευρώ τον οργανωτή του «Athens Alitheia Forum»

 

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...