Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Χάθηκαν 13 εκατομμύρια ευρώ από το ΤΑΜΕΙΟ


Περίπου 13 εκατ.ευρώ είναι το έλλειμμα που εμφανίζει το ταμείο της μη κυβερνητικής οργάνωσης της εκκλησίας «Αλληλεγγύη», ενώ στα δύο εκατ. ευρώ φθάνει το έλλειμμα στην εταιρεία της εκκλησίας «Συμεών». Σύμφωνα με στοιχεία που έγιναν γνωστά από το πόρισμα της ελεγκτικής επιτροπής που συστάθηκε για τα οικονομικά της Εκκλησίας, από τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, το έλλειμμα στην «Αλληλεγγύη» φτάνει τα 12.927.000 ευρώ, ενώ στα δύο εκατ. ευρώ φτάνει το έλλειμμα στην εταιρεία της εκκλησίας «Συμεών». Για τα ελλείμματα θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις οι προηγούμενες διοικήσεις της «Αλληλεγγύης» και της «Συμεών».

Και σαν να μην φτάνει αυτό με τους ….παπάδες, αθώωναν και τον Μπεζενίτη.

Απάντηση σ' ένα τεράστιο ερώτημα καλούνται να δώσουν από χθες οι ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος. Ο μητροπολίτης πρώην Αττικής Παντελεήμονας Μπεζενίτης, που έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 6 χρόνων και είναι έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού, μπορεί να επανέλθει στα καθήκοντά του στη Μητρόπολη Αττικής; Βάσει των Ιερών Κανόνων μπορεί, καθώς με απόφαση του πρωτοβάθμιου εκκλησιαστικού δικαστηρίου, που συνήλθε το βράδυ της Δευτέρας, αποφασίστηκε να μην παραπεμφθεί για σωρεία κατηγοριών που του αποδίδονταν, για κάποιες από τις οποίες καταδικάστηκε από τα ποινικά δικαστήρια, στα εκκλησιαστικά δικαστήρια.

Οι ίδιοι όμως προκάλεσαν την ανακολουθία να τον θεωρούν «πρώην» Αττικής αλλά να μη στρέφονται εναντίον του για καμία από τις κατηγορίες που οδήγησαν στην απόφαση εκτοπισμού του από την Ιεραρχία.

Για πρώτη φορά η Ιεραρχία καλείται να βρει λύση σ' ένα μεγάλο πρόβλημα. Πώς λοιπόν θα βρεθεί τρόπος να διοικηθεί η Μητρόπολη Αττικής, την ώρα που ο Παντελεήμονας εκτίει ποινή φυλάκισης καταδικασμένος για υπεξαίρεση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...