Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΑΡΟΚΙΝΟΑΛΓΕΡΙΝΩΝ -ΑΦΓΑΝΩΝ

KANE KLIK ΣΤΗΝΕΙΚΟΝΑ

Μαίνεται ο πόλεμος για τη νομή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, μεταξύ αντίπαλων αλλοδαπών συμμοριών.

Για δεύτερη φορά σε λίγους μήνες, σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών σημειώθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, στις οδούς Σοφοκλέους και Μενάνδρου, φέρνοντας σε απελπισία τους λιγοστούς κατοίκους και παλαιούς καταστηματάρχες που έχουν απομείνει στην περιοχή.

Αυτή τη φορά, συγκρούστηκαν δύο μεγάλες ομάδες Μαροκινών-Αλγερινών από τη μία και Αφγανών από την άλλη. Την αφορμή για τη σύγκρουση έδωσαν κάποιοι Μαροκινοί, όταν το μεσημέρι τραυμάτισαν με μαχαίρι έναν Αφγανό και του πήραν τα χρήματα που είχε επάνω του.

Η πραγματική αιτία όμως της αναταραχής δεν είναι παρά ο έλεγχος της "πιάτσας" του κέντρου των Αθηνών, το οποίο αποτελεί ιδανικό στέκι διακίνησης ναρκωτικών, πράγμα στο οποίο, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, «ειδικεύονται» Αφγανοί, ενώ αντίστοιχα οι Βορειοαφρικάνοι «ειδικεύονται» σε κλοπές πορτοφολιών και αρπαγές τσαντών. Είναι ευκόλως εννοούμενο ότι οι δύο δραστηριότητες αντίκεινται μεταξύ τους, πράγμα που προκαλεί εντάσεις.

Μετά τον τραυματισμό συγκεντρώθηκαν περί τους 40-50 Αφγανούς, οι οποίοι άρχισαν να επιτίθενται αδιακρίτως σε όποιον Μαροκινό έβλεπαν εμπρός τους, να εισβάλλουν σε πολυκατοικίες που κατοικούσαν Μαροκινοί και να σπάνε μαγαζιά ιδιοκτησίας τους.

Περιπολικά της Αστυνομίας και άνδρες των ΜΑΤ που έφτασαν επί τόπου, κατόρθωσαν να συλλάβουν τουλάχιστον 5 άτομα, ενώ έγιναν περί τις 80 προσαγωγές. Προς στιγμή φάνηκε ότι τα πνεύματα ηρέμησαν, όμως μόλις οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν, ήταν η σειρά των Μαροκινών να ξεχυθούν στους δρόμους και να καταδιώκουν όποιον Αφγανό έβρισκαν.

ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΛΕΞΑΜΕ?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...