Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Από το Θιβέτ. βίντεο ταραχών

κανε κλικ για το βιντεο

http://link.brightcove.com/services/link/bcpid4464161001/bctid17075669001

TA Βίντεο από το Θιβέτ είναι εξαιρετικά σπάνια. Η ταινία, που δείχνει σκηνές βίας από τις ταραχές του Μαρτίου του 2008, αποτελεί τη σαφέστερη απόδειξη ότι θιβετιανοί αποτέλεσαν αντικείμενο αστυνομικής βίας, Στων επτά λεπτών ταινία, από τα αποσπάσματα προκύπτει, ότι η κινεζική αστυνομία κλωτσά και χτύπα προφανώς ανυπεράσπιστους θιβετιανούς διαδηλωτές και μοναχούς, αφού τους έχουν ήδη περάσει χειροπέδες και βρίσκονται στο έδαφος.

Η Κίνα έχει επανειλημμένως αρνηθεί οποιαδήποτε βιαιότητα στο Θιβέτ και απέρριψε κλήση από τα Ηνωμένα Έθνη τον περασμένο Νοέμβριο για να διευκρινίσει τα μέτρα που έλαβε, μετά τις αναταραχές του Μαρτίου. .Η θιβετιανή κυβέρνηση-στην εξορία, στην Ινδία, είπε ότι η μεταχείριση των αιχμαλώτων παραβιάζει τους διεθνείς κανόνες και ανήκει στα βασανιστήρια.

Μέχρι τώρα, το μόνο όμως αποδεικτικό στοιχείο το βίντεο των ταραχών του Μαρτίου που γυρίστηκε από μεγάλη απόσταση και έδειξε συγκρούσεις στους δρόμους της Λάσα, δεν αποτελεί απόδειξη των βασανιστηρίων.

"Αυτό είναι το πρώτο υλικό που αποδεικνύει εμφανώς τη χρήση υπερβολικής βίας και βαναυσότητας έναντι των διαδηλωτών του Θιβέτ. Είναι σαφώς προκλητικές οι κινεζικές επίσημες δηλώσεις ότι δεν ήταν δυσανάλογη η δύναμη που χρησιμοποιήθηκε για άοπλους διαδηλωτές",

Αλλά η κυβέρνηση του Θιβέτ στην εξορία, είπε ότι οι Κινέζοι στρατιώτες σκότωσαν 220 και τραυμάτισαν 1300 θιβετιανους κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών. Και ισχυρίστηκε ότι 5.600 Θιβετιανοί συνελήφθησαν, καθώς και περισσότερα από 1000 έχουν "εξαφανιστεί απλώς. Το Πεκίνο είπε ότι μόνο 22 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην εξέγερση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...