Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Στον εισαγγελέα 354 «ξεχασιάρηδες» η «λαδιάρηδες»;


Στον εισαγγελέα στέλνει 354 εφοριακούς και υπαλλήλους πολεοδομιών ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, επειδή δεν υπέβαλαν δηλώσεις «πόθεν έσχες». Παράλληλα με τον έλεγχο των «πόθεν έσχες» των 6.500 εργαζομένων σε εφορίες και πολεοδομίες ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ζητεί την άρση του τραπεζικού απορρήτου για 30 υπαλλήλους, καθώς διαπίστωσε στην κατοχή τους αφύσικα μεγάλα εισοδήματα και ακίνητη περιουσία που δεν δικαιολογούνται από τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων. Την ίδια στιγμή έχουν μπει στο στόχαστρο του γενικού επιθεωρητή περίπου 200 υπάλληλοι των παραπάνω υπηρεσιών, καθώς στο μητρώο τους υπάρχουν καταγγελίες για ατασθαλίες, πειθαρχικά παραπτώματα ή έχουν απασχολήσει την υπηρεσία του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης στο παρελθόν.
Ο κ. Ρακιντζής πήρε την απόφαση να προχωρήσει στην πειθαρχική αλλά και ποινική δίωξη των συγκεκριμένων υπαλλήλων κυρίως λόγω της «ύποπτης» αδιαφορίας που έδειξαν στο ζήτημα της υποβολής του «πόθεν έσχες». Αξίζει δε να σημειωθεί ότι η προθεσμία αποστολής των δηλώσεων των υπαλλήλων έληξε τέλος Ιουνίου 2008 και μέχρι την περασμένη εβδομάδα ο κ. Ρακιντζής έδινε άτυπη προθεσμία στους εναπομείναντες για να συμμορφωθούν με το νόμο.
Οι υπάλληλοι που δεν συμμορφώθηκαν με τη νομοθεσία προέρχονται κυρίως από τις πολεοδομίες. Ειδικότερα, 275 υπηρετούν στις πολεοδομίες των νομαρχιών, 75 σε πολεοδομίες δήμων και 4 εφοριακοί. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ μεγάλο, αν υπολογίσει κανείς ότι αναλογεί περίπου στο 6% των νευραλγικών υπηρεσιών. Σε ότι αφορά τους 30 υπαλλήλους, κυρίως πολεοδομιών, που έχει ζητηθεί η άρση του τραπεζικού απορρήτου τους, οι υπηρεσίες του γενικού επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης προχώρησαν στην ενέργεια αυτή εξαιτίας των μεγάλων περιουσιακών στοιχείων που δηλώθηκαν στο «πόθεν έσχες» τους, τα οποία βέβαια δεν συνάδουν με το μισθό του δημοσίου υπαλλήλου. πολλοί από τους στοχοποιημένους υπαλλήλους έχουν τεράστια ακίνητη περιουσία, σκάφη αναψυχής, πολυτελή αυτοκίνητα και μετρητά στην τράπεζα. Ωστόσο φέτος είναι η δεύτερη χρονιά που ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης που ελέγχει τα «πόθεν έσχες» των υπαλλήλων των συγκεκριμένων υπηρεσιών έχει τη δυνατότητα να διασταυρώσει στοιχεία. Η εντολή που έχει δοθεί είναι να ελεγχθούν εξονυχιστικά τα «πόθεν έσχες» των περίπου 200 υπαλλήλων που έχουν καταγραφεί παραπτώματα στο ενεργητικό τους καθώς και των περίπου 800 διευθυντών και προϊσταμένων στις εφορίες και πολεοδομίες της χώρας.

Είχε καταγγελθεί παλιά και «χάθηκε»το θέμα, ότι οι θέσεις αυτές «πληρώνονται» πολύ αδρά για να παρθούν από τους ενδιαφερόμενους. Τι γίνετε. Θα βρεθεί κάποιος να ΕΞΕΤΑΣΕΙ και αυτό το ΚΑΥΤΟ ΖΗΤΗΜΑ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...