Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 15 Μαρτίου 2009

Ο ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ δεν είναι ΑΚΡΑΙΟΣ?


Την «ΜΕΓΑΛΗ» σημασία έχει η φωτογραφία από την σημερινή συγκέντρωση της Ν.Δ

O αρχηγός του ΛΑΟΣ δεν είναι καν ακραίος. Είναι βαθύτατα λαϊκιστής: Θα πει ή θα γράψει οτιδήποτε μπορεί να χαϊδέψει τα αυτιά των ακροατών ή των αναγνωστών του.

Είναι γνωστό ότι οι βουλευτές και τα μεγαλοστελέχη της Νέας Δημοκρατίας δεν διαβάζουν. Ούτε καν εφημερίδες. Σίγουρα δεν διαβάζουν την εφημερίδα «Άλφα Ενα», που εκδίδει ο κ. Γιώργος Καρατζαφέρης, ούτε εντρυφούν στα εκλεκτά πονήματά του. Αλλιώς, θα δίσταζαν να τον αναβαθμίσουν «από ακραίο», σε περίπου συγκάτοικό τους στον «μεσαίο χώρο». Αν, λοιπόν, οι εκλεκτοί υπουργοί διάβαζαν το άρθρο του προέδρου του ΛΑΟΣ προ δύο μηνών -με τον παιχνιδιάρικο όσο και αήθη τίτλο «Είναι Εβρ(αί)ως γνωστό»- θα έφριτταν από τις απόψεις τού παρ' ολίγον συγκατοίκου τους «στη μεγάλη πολυκατοικίας της Δεξιάς», όπως ο κ. Καρατζαφέρης χαρακτηρίζει τον χώρο. Θα διάβαζαν, για παράδειγμα, ότι «ΔΥΣΤΥΧΩΣ είναι ΕΥΡΕΩΣ γνωστό ότι ο ΕΒΡΑΙΟΣ μυρίζει ΑΙΜΑ. Και απ' ό,τι φαίνεται από την ανοχή κάποιων θα συνεχίσει να μυρίζει για πολύ ακόμη» («Αλφα Ενα», 3.1.2009. Σ.Σ.: τα κεφαλαία είναι του πρωτοτύπου). Θα διάβαζαν, επίσης, ότι οι Εβραίοι είναι «μια φυλή που ΣΤΑΥΡΩΣΕ τον Θεό, τη μία και μοναδική φορά που κατέβηκε στη Γη» και ότι «οι δολοφόνοι του ΘΕΟΥ» έχουν «δέρμα με κρούστα αναισθησίας» (sic).

Το σχόλιο του κ. Καρατζαφέρη δεν είναι απλώς ρατσιστικό. Χαρακτηρίζεται από απύθμενη ανοησία με γαρνιτούρα εξυπνακισμού. Οι Εβραίοι δεν συναπαρτίζουν φυλή, είναι άνθρωποι που ασπάζονται ένα κοινό θρήσκευμα. Δεν είναι αυτοί που σταύρωσαν τον Ιησού: η μητέρα του, οι μαθητές του, οι πρώτοι πιστοί του, Εβραίοι ήταν. Ο ίδιος τον μωσαϊκό νόμο διδάχθηκε και ασπαζόταν: «Σας διαβεβαιώ με πάσαν επισημότητα ότι έως ότου υπάρχει ο ουρανός και η γη, ούτε ένα γιώτα ή ένα κόμμα δεν θα παραπέσει από τον νόμον» (Κατά Ματθαίον 5:18).

Αυτό και μόνο το κείμενο τού κ. Καρατζαφέρη (το οποίο σίγουρα θα απορριπτόταν από τη συντακτική επιτροπή του «Der Strummer» ως κακογραμμένο) δείχνει ότι ο αρχηγός του ΛΑΟΣ δεν είναι καν ακραίος. Είναι βαθύτατα λαϊκιστής: Θα πει ή θα γράψει οτιδήποτε μπορεί να χαϊδέψει τα αυτιά των ακροατών ή των αναγνωστών του. Για τις ανάγκες των κοινοβουλευτικών του παραστάσεων μπορεί να «βάλει και νερό στο κρασί του», ώστε να αποσπάσει ένα θετικό σχόλιο από τον κ. Αρη Σπηλιωτόπουλο, ως δυνάμει συγκάτοικό του στον μεσαίο χώρο.

Είναι ευρέως γνωστό...

Γιώργος Καρατζαφέρης, ο άνθρωπος για όλες τις εποχές

Της Μαριλης Mαργωμενου

Το πρώτο του μικρό τέχνασμα το εμπνεύστηκε στον Φουρλοπόταμο. Τότε ακόμη ο Φουρλοπόταμος, που σήμερα τον ξέρουμε ως Αμφιθέα, ήταν μια περιοχή υποβαθμισμένη. Αλλά και ο Γιωργάκης, που τώρα τον ξέρουμε ως Γιώργο Καρατζαφέρη, ήταν ένας πιτσιρίκος που μοίραζε με το ποδήλατό του γάλα στη γειτονιά. Εκείνη την εποχή, λοιπόν, ο Γιωργάκης βρήκε μια μεγάλη σύριγγα. Μ’ αυτήν κάθε πρωί τραβούσε μια μεζούρα γάλα απ’ το μπουκάλι κάθε γείτονα. Κι έτσι γέμιζε τζάμπα το δικό του μπουκάλι.

Η μητέρα Καρατζαφέρη, περίπου όπως ο Κ. Καραμανλής σήμερα, συχνά αναρωτιόταν τι θα κάνει μ’ αυτό το παιδί. Στα τέσσερά του πήγε να σκαρφαλώσει στο κάρο του δήμου. Μ’ ένα «ντε!» του αγωγιάτη το κάρο έφυγε και πέρασε ολόκληρο πάνω απ’ το κεφάλι του - το ίδιο κεφάλι στο οποίο αργότερα θα καθόταν το περιστέρι του Κερατίου Κόλπου. Κι ενώ όλοι νόμιζαν πως ο μικρός Γιώργος απεδήμησε εις Κύριον, εκείνος με τα αίματα να τρέχουν άρχισε να κυνηγάει τον αγωγιάτη, μη χάσει το κάρο! Πολλοί λένε πως εκείνο το χτύπημα είναι που φταίει για όλα. Άλλοι, πάλι, απλώς συμπεραίνουν πως ο κ. Καρατζαφέρης ήταν από μικρός ξεροκέφαλος.

Στα 14 του αποφάσισε να γίνει ντι τζέι. Πάνω στο γαλατάδικο ένας θείος από την Αμερική κουβάλησε ένα ραδιόφωνο. Την άλλη μέρα ο Γιώργος το πήρε στο σχολείο και όταν είδε τους συμμαθητές του να εκστασιάζονται με τον Νίκο Μαστοράκη αποφάσισε να γίνει «ραδιοφωνατζής». Πήγε στην αντίπαλη εταιρεία του Μαστοράκη, την RCA Victor του Ορφανίδη, και είπε με το γνωστό του στυλ: «RCA είσαι! Victor δεν είσαι. Victor θα σε κάνω εγώ!». Η ραδιοφωνική του καριέρα σύντομα θα εμπλουτιζόταν και με παραστάσεις... μίμου στις πίστες λαϊκών κέντρων. Το ταλέντο το διατηρεί ακόμα: προ μηνών ενθουσίασε ακόμη και τον Νίκο Χατζηνικολάου όταν εν μέσω εκπομπής του έκανε τον Γκιωνάκη στο «πορτοκαλάδα από πορτοκάλια»...

Η σουρεαλιστική νιότη του κ. Καρατζαφέρη έμελλε να συνεχιστεί στα στρώματα των γυμναστηρίων. Ενώ μοίραζε γάλα σε μια αμερικανική βάση, έπιασε φιλίες με τους Αμερικανούς κι εκείνοι όταν έφυγαν του άφησαν τα όργανα του γυμναστηρίου. Με 5 ώρες βάρη τη μέρα, σύντομα μεταλλάχθηκε σε μπόντι μπίλντερ: βγήκε 6ος μίστερ Ευρώπη (έχει και φωτογραφίες, με κορδέλα...), ενώ διατείνεται πως μια φορά έπαιξε και μπραν - ντε - φερ με τον... Σβαρτσενέγκερ, αλλά έπειτα από 20 λεπτά οι δυο τους βγήκαν ισόπαλοι! Και κάπου εκεί, ενώ τα βράδια έκανε σόου στις πίστες σηκώνοντας τραπέζια με τα δόντια, βρήκε τρόπο να πλουτίσει το βιογραφικό του με μια ακόμη πινελιά σουρεαλισμού: το 1969 άνοιξε σχολή μανεκέν, το «Στούντιο Ομορφιάς». Εκεί πρόλαβε να γνωρίσει τη μελλοντική γυναίκα του, το μανεκέν Βέννη. Διότι αμέσως μετά άνοιξε παρτίδες με τη Ν. Δ., και μπορείτε να φανταστείτε το ύφος του Γ. Ράλλη όταν άκουσε πως «ο καινούργιος προωθεί μανεκέν»: μέσα σε μια νύχτα, η σχολή έκλεισε και ένα αστέρι της πολιτικής γεννήθηκε.

Εμφάνιση και άνεση

Από τότε μέχρι τώρα, για τον κ. Καρατζαφέρη ισχύει πάντα το «απ’ έξω εμφάνιση, από μέσα άνεση» το οποίο ο ίδιος επινόησε ως σλόγκαν για εσώρουχα, όταν έγινε (και) διαφημιστής. Σήμερα πλέον, ο άνθρωπος που το 1974 έβγαζε την εφημερίδα «Το Στέμμα της Δημοκρατίας» αφιερωμένη στον Κωσταντίνο Γλύξμπουργκ, λέει πως τον εμπνέει ο Φιντέλ Κάστρο του οποίου το κάδρο είχε κρεμάσει στο γραφείο του, στην Ευρωβουλή, και αποκηρύσσει τον Καντάφι επειδή συμβιβάστηκε με τους Αμερικανούς. Ο ίδιος, πάλι, όταν έγινε αρχηγός κόμματος έφτιαξε ακόμη και... σωβρακάκια με το σήμα του ΛΑΟΣ, για την «εμφάνιση και άνεση» των απανταχού εθνικιστών.

Αλλά, πλέον, ποιος μπορεί να εκπλαγεί; Στο κάτω κάτω, πρόκειται για την ιστορία του μικρού γαλατά, που έγινε ντι τζέι, «μίστερ Ευρώπη», κονφερασιέ, ιδιοκτήτης σχολής μανεκέν, αρχηγός κόμματος και τώρα ελπίζει να κυβερνήσει και την Ελλάδα διά της μεθόδου της συνεργασίας. Και που αποδεικνύει πως σ’ αυτή τη χώρα όλα μπορούν να συμβούν. Αρκεί να ξέρεις την πατέντα με τη σύριγγα: χωρίς να το καταλάβουν οι γείτονες, ανοίγεις μια ιδεολογική τρυπούλα στο εκλογικό τους σώμα, «ρουφάς» λίγους λίγους τους ψηφοφόρους και μέχρι να έρθει η ώρα της κάλπης, την έχεις ήδη γεμίσει με τις δικές σου ψήφους...

Οδυσσέας Τηλιγάδας είπε...

Η όλη «παράσταση» τόσο του «αρχηγού» όσο και του «κόμματος» οφείλεται κυρίως στην ελλιπή ενημέρωση του κόσμου για την εντυπωσιακή δραστηριότητά του εντός και εκτός Βουλής, αλλά και στη δυσκολία του κόσμου να καταλάβει τί πραγματικά επιτέλους κρύβεται πίσω από τις κινήσεις αυτές ενός «προέδρου» για όλες τις εποχές, που ξεκίνησε την ΔΡΑΣΗ του από τον Φουρλοπόταμο, την σημερινή Αμφιθέα, μοιράζοντας με το ποδήλατό του γάλα στη γειτονιά και με μια μεγάλη σύριγγα, κάθε πρωί, τραβούσε μια μεζούρα γάλα απ’ το μπουκάλι κάθε γείτονα. Κι έτσι γέμιζε τζάμπα το δικό του μπουκάλι! Ξεκίνησε δηλαδή τη ζωή του «ως κλέφτης γάλατος» γεγονός για το οποίο μάλιστα επαίρεται. Τι να πεί κανείς για έναν «Αρχηγό» που, όπως ο ίδιος έχει ομολογήσει από το Μητσοτακογενές κανάλι του που διαθέτει αίθουσα «Μαρίκας Μητσοτάκη», έκανε ξέπλυμα μαύρου χρήματος μεταξύ Καναδά-Ελλάδας; Τι να πεί κανείς για έναν «Αρχηγό» που από το κανάλι του «νουθετεί» τους πρώην και νυν βο[υ]λευτές του Καρτέλ του κοινοβουλίου με την φράση «Έχει…αρχείο η Τι Vi press…». Μήπως αυτή η φράση είναι ένας έμμεσος εκβιασμός προς όλους αυτούς που «θαύμαζαν» τα μανεκέν της σχολής του «Στούντιο Ομορφιάς» αυτά που «προωθούσε το καινούργιο αστέρι της πολιτικής» στην Ν.Δ.;
Τι να πει κανείς για έναν «Αρχηγό» που εμπιστεύεται τον πατριωτισμό του Χριστόφια και την εξυπνάδα του και συνομιλεί με τον Τούρκο Ταλάτ αναγνωρίζοντας έτσι το Τουρκοκυπριακό κρατίδιο ως υπαρκτή οντότητα σφετεριζόμενο την Κυπριακή γη; Τι να πεί κανείς για έναν «Αρχηγό» που σήμερα είναι με τους ομοφυλόφιλους, με τους λαθρομετανάστες, με τους γύφτους, με τον Κάστρο, τον Τσε Γκεβάρα, ακόμη και με την 17 Νοέμβρη; Τι να πεί κανείς για έναν «Αρχηγό» ανεμοδούριο-ανεμολόγιο που απλώνει τα δίχτυα του και ό, τι πιάσει; Απλώς, ο «Αρχηγός» υφίσταται Οβιδιακές μεταμορφώσεις και μεταλλάξεις, προκειμένου να εξαπατήσει τους άδολους πατριώτες και να πουλήσει την πραμάτεια του. ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ.
Οδυσσέας Τηλιγάδας
elas@acsmi.gr

Βεντέτα ανάμεσα σε Μπακογιάννη και ΛΑΟΣ

«Εκτός και απέναντι από τη Ν.Δ. ο Γ. Καρατζαφέρης»

Συνεχίζεται η κόντρα Ν. Μπακογιάννη - Γ. Καρατζαφέρη

Σκληρή επίθεση της Ντ.Μπακογιάννη στον Γ.Καρατζαφέρη

Πώς γκρεμίστηκαν οι γέφυρες με τον ΛΑΟΣ

Ζαλισμένη από το τάνγκο με Καρατζαφέρη

Κραυγές και ψίθυροι στη Ν.Δ. για την ανοχή στο φλερτ του ΛΑ.Ο.Σ.

Γιώργος Καρατζαφέρης ο παίκτης

Μετά το φλερτ με τη ΝΔ βλέπει γάμο με προίκα το γαλάζιο ρετιρέ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΤΣΩΛΗΣ -να γιατί εφυγα απο τον ΛΑΟΣ

μερικές πρόσφατες παραιτήσεις ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΛΑΟΣ

Αυτός είναι ο «τύπος» που τα έβαλε με το Μητσοτακέικο; Θα τον καταπιούν αμάσητο και θα τον φτύσουν. Σαν πολύ πήρε αέρα ο κ…. Προβλέπονται μαζικές αποχωρήσεις στελεχών, αφού σχεδόν όλοι που έχει, είναι «φίλα» προσκείμενοι στον επίτιμο. Εκτός εάν το παιχνίδι είναι ΣΙΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...