Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 21 Μαρτίου 2009

Με σφυρίχτρες στα δικαστήρια


Το σκηνικό οργανώθηκε με sms - “Αύριο 11-1 διαμαρτυρία στα δικαστήρια για την απόφαση-ντροπή”. Το μήνυμα ταξίδεψε, είχε αποδέκτες και σήμερα το πρωί στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας βρεθήκαμε καμιά πεντακοσαριά πολίτες, οπλισμένοι με σφυρίχτρες.
Νέοι, μεγαλύτεροι, απλοί πολίτες ή “σταρ” της τοπικής κοινωνίας, ακαδημαϊκοί, ηθοποιοί, ένας ψυχολόγος, γονείς με παιδιά και αρκετοί δημοσιογράφοι. Μεγάλη εκδήλωση για τα δεδομένα της φιλήσυχης Κύπρου.
Ανάμεσά μας και αστυνομικοί με πολιτικά. Ε, και; Σφυρίζουμε δυνατά σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ξεπεσμό των θεσμών. Δέκα αστυνομικοί αθωώθηκαν για τον ξυλοδαρμό δύο φοιτητών, παρότι αναγνωρίστηκαν για το επεισόδιο, διότι το
βίντεο που αποκάλυπτε το σκηνικό δεν λήφθηκε υπόψη, από το Κακουργιοδικείο αφού “δεν αποδείχθηκε η αυθεντικότητά του” (σσ. απλώς δεν προσήλθε, φοβισμένος, ο παραγωγός-το βίντεο ήταν ξεκάθαρο)!
Ο κόσμος βράζει στα ραδιόφωνα, ο Γενικός Εισαγγελέας εισβάλλει έξαλλος για τη διαδικασία στο Δικαστήριο, ο Τύπος έχει εξώφυλλα αγανάκτησης και τα κανάλια αφιερώματα οργής-ακόμη και το αρτηριοσκληρωτικό ΡΙΚ μεταδίδει σήμερα το (”ψευδό”-)βίντεο του ξυλοδαρμού με μουσική υπόκρουση “Killing in the name of”!
«Νιώθουμε ευάλωτοι, πονάμε και ντρεπόμαστε για την κατάντια των θεσμών μας», όπως έγραφε και ένα πανό σήμερα το πρωί στα δικαστήρια…

http://ttallou.wordpress.com/2009/03/20/video_riot/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...