Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Προσοχή ακατάλληλα προϊόντα


Την απόσυρση από την αγορά για τις τέμπερες Liberty-GOUACHE 12 COLOURS 1206 W5 ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Το συγκεκριμένο προϊόν κρίθηκε ακατάλληλο για παιδιά, καθώς όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο του Γενικού Χημείου του Κράτους, περιέχει την απαγορευμένη ουσία "βενζοϊσοθειαζολόνη", η μετανάστευση του βαρίου από το υλικό ξεπερνά κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια σε δύο χρώματα και δεν φέρει στην ελληνική γλώσσα την προειδοποιητική ένδειξη ''προσοχή'', εφόσον δεν είναι κατάλληλο για παιδιά κάτω των τριών ετών. Στην εταιρία εισαγωγής επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 6 .000 ευρώ.

Ακατάλληλος σάκος μποξ

Παράλληλα, επικίνδυνο έκριναν η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας και η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή το παιδικό παιχνίδι «σάκος μποξ boxing game». Όπως προέκυψε από τον εργαστηριακό έλεγχο, το παιχνίδι, το οποίο είναι κινεζικής προέλευσης, δεν πληρή τις απαιτούμενες προϋποθέσεις ασφαλείας, καθώς περιέχει εξάρτημα το οποίο αποσπάται με δύναμη, δεν φέρει στην Ελληνική γλώσσα, την προειδοποιητική ένδειξη για την ηλικία από την οποία μπορούν να το προμηθεύονται οι γονείς για τα παιδιά τους, ενώ τέλος δεν συσκευασία δεν φέρει την σήμανση CE, το όνομα ή την εμπορική ονομασία, το σήμα και τη διεύθυνση του κατασκευαστή. Οι Αρχές επέβαλαν στον εισαγωγέα πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Κατάσχεσαν ακατάλληλη φέτα. Πάλι θα μας ετάιζαν χαλασμένα

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ακατάλληλης προς κατανάλωση φέτας προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της Νομαρχίας Πειραιά. Ειδικότερα πρόκειται για 22 τόνους τυρί φέτα σε βαρέλια, τα οποία συντηρούνταν σε θερμοκρασία υψηλότερη από την προβλεπόμενη Τα προϊόντα που είναι ιδιοκτησίας της επιχείρησης Αντζουλάτος ΑΕ (Δελφών 27, Ρέντης), στα ψυγεία της οποίας και εντοπίστηκαν, ήταν αποθηκεμένα σε ψυκτικό θάλαμο του οποίου η θερμοκρασία ήταν 11,8 βαθμοί κελσίου, ενώ η προβλεπόμενη θερμοκρασία αποθήκευσης και μεταφοράς τυροκομικών προϊόντων είναι 0 έως 2 βαθμοί κελσίου σύμφωνα με την Κτηνιατρική Νομοθεσία. Ο ενδιαφερόμενος έχει το δικαίωμα άσκησης ένστασης και για την τύχη των προϊόντων θα αποφανθεί τριμελής επιτροπή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...