Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Πάλι θα «φάνε» καλά οι του δημοσίου.


Όλοι οι εργαζόμενοι στον ευρύτερο δημόσιο τομέα δικαιούνται το επίδομα των 176 ευρώ που προβλέπεται ως ειδική παροχή στο Ν. 3016/2002, έκρινε με απόφασή το Β΄ Τμήμα του Αρείου Πάγου και απέρριψε αιτήσεις αναίρεσης που είχαν υποβληθεί από το Δήμο Τρικάλων, το Γενικό Νοσοκομείο Έδεσσας, κ.ά κατά δικαστικών αποφάσεων με τις οποίες γίνονταν δεκτές αγωγές εργαζομένων για καταβολή του επιδόματος. Με τις αποφάσεις είχαν γίνει δεκτές αγωγές 34 συνολικά εργαζομένων στα εν λόγω ΝΠΔΔ που είχαν επιδικάσει ποσά από 4.664 έως 5.800 ευρώ σε καθένα εκ των αιτούντων. Τα δικαστήρια είχαν δεχθεί ότι είναι υπάλληλοι με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και η μη χορήγηση σε αυτούς της ειδικής παροχής του Ν. 3016/2002 αποτελεί ευθεία παραβίαση των σχετικών συνταγματικών διατάξεων. Ο Άρειος Πάγος με αποφάσεις του απέρριψε τις αιτήσεις αναίρεσης και έκρινε ότι ορθώς τα δικαστήρια είχαν κάνει δεκτές τις αγωγές των εργαζομένων. Σύμφωνα με το σκεπτικό των αποφάσεων του Ανώτατου Δικαστηρίου με διάφορες υπουργικές αποφάσεις είχε χορηγηθεί η αμοιβή αυτή σε μεγάλο αριθμό υπαλλήλων που βρίσκονταν υπό διαφορετικές μεταξύ τους εργασιακές συνθήκες επομένως η διαδοχική χορήγηση της παροχής σε όλους σχεδόν τους υπαλλήλους του δημοσίου, των ΟΤΑ, και των ΝΠΔΔ που αμείβονται κατά τις διατάξεις του μισθολογίου του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης, αδιακρίτως φορέα, είδους και συνθηκών εργασίας κατέστησε την παροχή αυτή προσαύξηση του μισθού.

Έτσι οι ενάγοντες αμειβόμενοι σύμφωνα με τις διατάξεις αυτές δικαιούνται, σύμφωνα με τον Άρειο Πάγο, να λαμβάνουν την παροχή αυτή κατ΄ εφαρμογή της αρχής της ισότητας.

Μιλάμε για «μπουκιά» άνω των δυο δις ευρώ. Σιγά μην αφήνανε «νηστικούς» τους «στρατιώτες» τους. Θα τους κάτσει στον λαιμό το πολύ φαί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...