Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

ΠΡΟΣΟΧΗ Επικίνδυνο τσάι


Επικίνδυνο είναι το τσάι αδυνατίσματος Paiyouji,το οποίο, αν και δεν έχει εντοπιστεί στην Ελλάδα, είναι πιθανόν να το έχουν προμηθευτεί κάποιοι μέσω του Διαδικτύου. Οι αρμόδιες αρχές της Αυστρίας εντόπισαν στο συγκεκριμένο προϊόν τη φαρμακευτική ουσία sibutramine, καθώς και την απαγορευμένη ουσία phenolophtalein. Η πρώτη χορηγείται για τον έλεγχο του σωματικού βάρους και αντενδεικνύεται για όσους έχουν ιστορικό καρδιακής νόσου και υπέρταση, καθώς και σε αυτούς που λαμβάνουν αντιεπιληπτικά ή αντικαταθλιπτικά φάρμακα.

Οι αρμόδιοι του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ) δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο το τσάι να έχει εισαχθεί παράνομα στην ελληνική αγορά. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το προϊόν παράγεται στην Κίνα και εισάγεται στην Ευρώπη μέσω του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά διακινείται ευρέως στο Διαδίκτυο ως άκρως αποτελεσματικό για την απώλεια βάρους.

Παρ' ότι δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής στη χώρα μας, οι ειδικοί επιστήμονες συμβουλεύουν τους καταναλωτές, σε περίπτωση που βρεθεί στην κατοχή τους το τσάι αδυνατίσματος Paiyouji να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν αμέσως τους αρμοδίους του ΕΟΦ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...