Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Τελικά θα «πληρώσουν για τον μικρό Παναγιώτη;


Στο σκαμνί του Αρείου Πάγου θα κριθεί η «αθωότητα» γιατρών και τραπεζικών, οι χειρισμοί των οποίων στέρησαν στο μικρό Παναγιώτη Βασιλέλλη το δικαίωμα στη ζωή.

Σε λίγες ημέρες, στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν πέντε άτομα, τέσσερις τραπεζίτες της Εθνικής Τράπεζας και ένας γιατρός.

Πρόκειται για τον Σταύρο Χαϊδά, τέως διευθυντή του τμήματος Παιδιατρικής Αιματολογίας – Ογκολογίας του Νοσοκομείου Παίδων Αγία Σοφία, τον Αντώνιο Χάλαρη, τέως περιφερειακό διοικητή και διοικητικό προϊστάμενο Πειραιά και Νήσων Αιγαίου και Κρήτης της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, τον Παναγιώτη Τζαβέλλα, τέως διευθυντή του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Μυτιλήνη, τον Ευστάθιο Χρηστέλλη του Δημητρίου, τέως υποδιευθυντή του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος στη Μυτιλήνη και τον Αγησίλαο Καράμπελα, τέως γενικό διευθυντή των νομικών υπηρεσιών της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος.

Αρχικά, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Μυτιλήνης, οι προαναφερθέντες είχαν παραπεμφθεί για την πράξη της θανατηφόρου εκθέσεως, με αποτέλεσμα να χαθεί άδικα το τρίχρονο αγγελούδι. Μετά από έφεση όμως που άσκησαν, το Εφετείο Αιγαίου έκρινε ότι δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες των κατηγορουμένων.

Η οικογένεια του μικρού Παναγιώτη επέμεινε. Υπέβαλε αίτηση στον Άρειο Πάγο, που έκρινε ότι συντρέχουν λόγοι για να εκδικαστεί ξανά η υπόθεση και έκανε αναίρεση κατά του βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών Αιγαίου. Έτσι, στις 8 Απριλίου, οι πέντε θα καθίσουν ξανά στο εδώλιο.

Συνολικά, 120 εκατομμύρια δραχμές συγκεντρώθηκαν από τις προσφορές των πολιτών, όμως το ποσό δεν εκταμιεύτηκε ποτέ, γιατί δεν το επέτρεψαν τα μεγαλοστελέχη της Εθνικής Τράπεζας, με αποτέλεσμα ο μικρός Παναγιώτης να μην μπορέσει ποτέ να κάνει το ταξίδι προς την ελπίδα.

Αυτά τα μάτια του μικρού δεν τους δημιουργούν εφιάλτες στον ύπνο τους. Mπορούν και κοιμούνται «ήσυχοι»;

1 σχόλιο:

Γραφεας Πεζικου είπε...

Μπράβο!!!
Τουλάχιστον Διαπόμπευση καί μετά
καταδίκη.Κάλλιο αργά παρά ποτέ?
Ελλάς τό Μεγαλείο Σου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...