Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

ΕΥΡΩ-ΚΟΛΠΑ ΑΠΟ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΕΣ


Κόλπα για περισσότερα χρήματα και από ευρωβουλευτές

Πολλές φορές κατηγορούμε τους Έλληνες βουλευτές για κακοδιαχείριση χρημάτων, ενίοτε ακόμη και για κατάχρηση, αλλά απ' ό,τι φαίνεται οι ευρωβουλευτές των 27 κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν πάνε πίσω. Αντιθέτως, δείχνουν να γνωρίζουν ακόμη καλύτερα τα... κόλπα για να καρπωθούν όσο γίνεται περισσότερα χρήματα και κάποιοι από αυτούς τα έχουν αναγάγει σε «επιστήμη».Σύμφωνα με απόρρητη έκθεση του επικεφαλής της ομάδας εσωτερικού οικονομικού ελέγχου του Ευρωκοινοβουλίου Ρόμπερτ Γκάλβιν, η εκμετάλλευση του συστήματος αποδοχών και βοηθημάτων των ευρωβουλευτών έχει φτάσει στο όριό της. Πέντε είναι τα πιο γνωστά τρικ που εφαρμόζουν οι ευρωβουλευτές για να βάζουν περισσότερα χρήματα στην τσέπη τους, όπως επισημαίνει η έκθεση:

1) Παρουσιάζουν αμοιβές βοηθού και γραμματέα οι οποίοι όμως... δεν υπάρχουν καν. Μάλιστα, κάθε τέλος του χρόνου εμφανίζονται πολλοί από αυτούς να τους δίνουν και μπόνους!

2) Παράτυπα έχουν τοποθετήσει μέλη της οικογένειάς τους και λοιπούς συγγενείς σε θέσεις βοηθού, συνεργάτη, επιστημονικού συμβούλου και ερευνητή στο γραφείο τους. Και όχι απλώς τους έχουν τοποθετήσει εκεί, αλλά κάποιοι από αυτούς δεν πατάνε καν στο γραφείο του ευρωβουλευτή και φυσικά δεν παράγουν έργο.

3) Εμφανίζουν πληρωμές σε εταιρείες-φαντάσματα για διεκπεραίωση -υποτίθεται- εργασιών και ερευνών τους.

4) Εκμεταλλεύονται το μέγιστο της προβλεπόμενης ημερήσιας αποζημίωσης για διαμονή που τους παρέχει το Ευρωκοινοβούλιο. Καθημερινά κάθε ευρωβουλευτής λαμβάνει 300 ευρώ για διαμονή. Αυτοί όμως προτιμούν να μένουν σε πολύ φθηνότερα καταλύματα και να βάζουν στην τσέπη τους τη διαφορά!

5) Οι ελαστικές ρυθμίσεις που υπάρχουν για τα έξοδα μετακίνησης τους επιτρέπουν να λαμβάνουν έως και 55.00 ευρώ αφορολόγητα για τις μετακινήσεις μεταξύ των Βρυξελλών και της χώρας τους.

Και να σκεφτεί κανείς ότι τα στοιχεία αυτά βασίζονται σε έλεγχο μόλις 167 συναλλαγών ευρωβουλευτών επί συνόλου περίπου 4.700 που πραγματοποιούνται κάθε μήνα!. Όπως προείπαμε, τα στοιχεία της έκθεσης της ομάδας εσωτερικού οικονομικού ελέγχου του ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι απόρρητα. Τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, ωστόσο, προέρχονται από τον Βρετανό ευρωβουλευτή των Φιλελεύθερων Δημοκρατικών Κρις Ντέιβις, που δήλωσε ότι διάβασε την έκθεση αλλά αρνήθηκε να υπογράψει τη σύμβαση απορρήτου, γιατί πιστεύει στην οικονομική εξυγίανση των οικονομικών λειτουργιών της Ευρωβουλής. Καλά που υπάρχουν και αυτοί και μαθαίνουμε τι συμβαίνει στα άδυτα των Βρυξελλών!

Espresso News

Με την ευκαιρία του ρεπορτάζ ερωτάμε. Τι γίνετε με τους Έλληνες ευρωβουλευτές γιατί υπάρχουν πληροφορίες για «παράξενα» πράγματα. Μετά τις αποκριές θα επανέλθουμε «πιεστικά» ειδικά για τον ΛΑΟΣ που «γνωρίζουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...