Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2009

ΕΒΓΑΛΕ ΤΗΝ ΜΑΣΚΑ Η ΔΕΞΙΑ Του Γιώργου δελαστίκ



Πόσες χιλιάδες μαθητές που φωνάζουν το σύνθημα «Μπάτσοι, γουρούνια, δολοφόνοι» σκοπεύει να βάλει στη φυλακή ο Καραμανλής πριν αποχωρήσει από την εξουσία; Πόσες εφημερίδες και δημοσιογράφους έχει στόχο να σύρει στα δικαστήρια για να μη γράψουν άλλη φορά π.χ. αυτά που έγραψαν εναντίον του αστυνομικού που δολοφόνησε τον 15χρονο Αλέξη στα Εξάρχεια;

Προφανώς ο πρωθυπουργός της καταρρέουσας κυβέρνησης της ΝΔ επιδιώκει να πάρει ρεβάνς, να εκδικηθεί τους μαθητές, τον Τύπο και τα ΜΜΕ για τα όσα έγιναν τον Δεκέμβρη και για την κριτική που ασκούν στη διεφθαρμένη κυβέρνησή του και στους επίσης διεφθαρμένους αξιωματούχους πάσης φύσεως που υπήρξαν συνένοχοι των παράνομων πράξεών της.

Έτσι, με τους νόμους που προωθεί, ο Κ. Καραμανλής επιχειρεί να στραγγαλίσει την ελευθερία κριτικής στην αστυνομία και τον κρατικό μηχανισμό (με τις παρακρατικές παραφυάδες του), επαναφέροντας το φασιστικής έμπνευσης «αδίκημα» της «περιύβρισης αρχής», το οποίο καταργήθηκε επί ΠΑΣΟΚ μαζί με άλλες ανάλογης νοοτροπίας νομοθετικές διατάξεις της δικτατορίας του Μεταξά.

Η προσπάθεια επαναφοράς της περιύβρισης αρχής «εισφέρει μόνο στον εκφοβισμό όσων έχουν γενναία φωνή και ασκούν κριτική και όχι στην πάταξη όσων τρομοκρατούν ατιμωρητί στο κέντρο της Αθήνας.

Με την επαναφορά όμως του άρθρου αυτού επανέρχεται ένας αυταρχισμός, αφού σε κάθε περίπτωση θα μπορεί να ασκείται αυτεπάγγελτη δίωξη για κάθε κριτική που ασκείται σε βάρος των κάθε είδους δημοσίων λειτουργών, με κίνδυνο να οδηγηθούμε ουσιαστικά στη φίμωση και την ποινικοποίηση της δημόσιας ζωής και της ελεύθερης έκφρασης», τόνισε με δηλώσεις του στην «Ελευθεροτυπία» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Παξινός, ο οποίος σημειώτεον εκλέγεται από τους δικηγόρους που πρόσκεινται στη ΝΔ.

Είναι εξωφρενικό το επιχείρημα του υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Δένδια ότι η κυβέρνηση Καραμανλή προχωρά στη φίμωση του ελληνικού λαού επειδή... «στην παρούσα δύσκολη φάση η αστυνομία χρειάζεται στήριξη»!

Το αποτέλεσμα αυτής της νομοθεσίας θα είναι το αντίθετο από το τυπικά επιδιωκόμενο: η μετατροπή της αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας, διαφθοράς και ανικανότητας σε θέμα ταμπού όχι μόνο θα ενισχύσει όλα αυτά τα χαρακτηριστικά της, αλλά και σταδιακά θα ενσταλάξει γενικευμένο μίσος σε ολόκληρο τον ελληνικό λαό εναντίον της αστυνομίας, όπως συνέβαινε στα χρόνια του μετεμφυλιακού κράτους της Δεξιάς και της χούντας των συνταγματαρχών.

Ανάλογης στόχευσης είναι και τα εξαγγελθέντα νομοθετικά μέτρα για ποινικοποίηση της κουκούλας. Η αστυνομία θα αφήνει ανενόχλητους τους ασφαλίτες κουκουλοφόρους, τους παρακρατικούς προβοκάτορες, τους πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών που η ίδια υπαινίσσεται, τους χαφιέδες που βρίσκονται στην υπηρεσία της και θα συλλαμβάνει τον κάθε νεαρό διαδηλωτή που φοράει μπλούζα με κουκούλα (σχεδόν το 80% των νέων φοράει σήμερα τέτοιες μπλούζες) και θα ισχυρίζεται ότι φορούσε κι ένα κασκόλ, κρύβοντας έτσι το πρόσωπό του!

Το πρόβλημα της εξαιρετικά ύποπτης «αδυναμίας» της αστυνομίας να συλλάβει κάποιον κουκουλοφόρο εγκληματία δεν είναι φυσικά νομικό. Δεν συνέλαβε δεκάδες ταραξίες στο Κολωνάκι και κόλλησε έπειτα στο νομικό πλαίσιο.

Απλούστατα, δεν θέλησε να συλλάβει κανέναν - και μάλιστα τους άφησε και ανοιχτό δρόμο προς τη Νομική για να μπουν μέσα και να ισχυρίζεται έπειτα η κυβέρνηση ότι φταίει το... πανεπιστημιακό άσυλο!

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση της ΝΔ κινείται βάσει σχεδίου συρρίκνωσης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και των πολιτικών ελευθεριών του λαού μας. Προς την κατεύθυνση αυτή επιχειρεί να αξιοποιήσει με όντως πρωτοφανές θράσος ακόμη και τις κραυγαλέες αποτυχίες που γελοιοποιούν την αστυνομία.

Δεν είναι δυνατόν να δραπετεύει π.χ. ο Παλαιοκώστας λόγω της ανικανότητας και της διαφθοράς των φυλάκων και η κυβερνητική απάντηση στη δραπέτευση να είναι το... φακέλωμα δέκα εκατομμυρίων κινητών τηλεφώνων όλου του ελληνικού πληθυσμού! Εμάς έχουν στόχο αυτοί, όχι τον Παλαιοκώστα.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Ζωτική ανάγκη η πτώση της ΝΔ

Εντελώς σε δεύτερο πλάνο περνά πλέον η ανεπάρκεια που δείχνουν ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του να κυβερνήσουν τη χώρα οδηγώντας την προς τα εμπρός.

Το κύριο ζήτημα τώρα είναι ότι η κυβέρνηση Καραμανλή γίνεται κάθε μέρα και πιο επικίνδυνη για τις δημοκρατικές ελευθερίες του ελληνικού λαού. Οικοδομεί μεθοδικά ένα αστυνομικό κράτος. Συρρικνώνει πολιτικές ελευθερίες που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες και συνέτειναν στην ομαλοποίηση της ελληνικής πολιτικής ζωής. Υπό το πρίσμα αυτό, η όσο το δυνατόν ταχύτερη απομάκρυνσή της από την εξουσία καθίσταται στοιχείο υπεράσπισης της δημοκρατίας στη χώρα μας. Κρίμα που κατάντησε έτσι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...