Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 28 Μαρτίου 2009

«Βαυαροί φιλέλληνες» και με Χριστοφοράκο, στο Βατοπέδιο


Επιφανείς Γερμανοί επιχειρηματίες, εκδότες και τραπεζίτες της Βαυαρίας αντάμα με τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της Siemens Μιχάλη Χριστοφοράκο και με δικηγόρους (Μονάχου και Αθηνών) με υψηλές διασυνδέσεις, υποδύθηκαν τους σεμνούς προσκυνητές του Αγίου Ορους. Τα καυτά καλοκαίρια (2007 και 2008) του μεγάλου σκανδάλου των παραχωρήσεων των 260 ακινήτων του Δημοσίου στη Μονή Βατοπεδίου, με αποκορύφωμα την εκποίηση του Ολυμπιακού Ακινήτου στις Αχαρνές (Μάρτιος 2008), με συστηματικό τρόπο οργανώθηκαν ταξίδια ισχυρών οικονομικών και πολιτικών παραγόντων της Γερμανίας στο Αγιον Ορος και στη Μονή Βατοπεδίου.

Βατοπέδιο tours

Μετά τη Siemens tours του 2005, τις δωρεές Χριστοφοράκου στην αμαρτωλή ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» κ.ά., εξελίχθηκε και το Βατοπέδιο tours και πάλι με την εμπλοκή του τότε διευθύνοντος συμβούλου της Siemens, που πέντε μήνες αργότερα (Δεκέμβριος 2007), απομακρύνθηκε υπό το βάρος του σκανδάλου των δωροδοκιών και της διαφθοράς. Σήμερα η «Ε» αποκαλύπτει (και μέσω επίσημων εγγράφων) πώς οργανώθηκε και από ποιους το «προσκύνημα» των «Βαυαρών φιλελλήνων» στο πλούσιο και με προοπτικές real estate Βατοπέδιο, που κάποιοι φιλοδοξούσαν να το κάνουν νέο Βατικανό. Σύμφωνα με έγγραφα του Γενικού Προξενείου της Ελλάδας στο Μόναχο (αφορούν δύο καλοκαίρια, του 2007 και του 2008) θα έφταναν στο Αγιον Ορος υψηλά πρόσωπα της βαυαρικής οικονομίας και πολιτικής και γι' αυτόν τον λόγο εζητείτο η εξασφάλιση της διαμονής και φιλοξενίας τους.

Εκλεκτοί προσκυνητές

Στην αποστολή θα μετείχαν: ο Siegfried Schneider, τότε υπουργός Πολιτισμού της Βαυαρίας, ο Hans Jorg Durmeier, εκδότης της Suddeutsche Zeitung, ο Armin Burger, διευθυντής της αλυσίδας καταστημάτων τροφίμων Aldi Hofer, οι επιχειρηματίες Dieter Fleischmann και Wolfgang Kunz, γνωστοί δικηγόροι του Μονάχου, ο Wolfgang Simmler, διευθυντής της Deutsche Bank, και άλλοι επιφανείς.

Σε μία από τις αποστολές περιλαμβάνεται και ο Μ. Χριστοφοράκος, ενώ ο υπουργός Πολιτισμού ακυρώνει το προσκύνημα τον Αύγουστο του 2007 λόγω πολιτικών εξελίξεων (παραίτηση του πρωθυπουργού του κρατιδίου και έκτακτο συνέδριο του κόμματος CSU [Χριστιανοκοινωνική Ενωση]). Ενδιαφέρον είναι ότι σε όλα τα VIP groups περιλαμβάνονται ο δικηγόρος Μονάχου Σταύρος Κωνσταντινίδης και ο ομότεχνός του (Μονάχου και Αθηνών) Φίλιππος Λογοθέτης.

Ο πρώτος διατηρεί στενές σχέσεις με τον Μιχάλη Χριστοφοράκο αλλά και με Έλληνες πολιτικούς, συνάμα και φίλους της Siemens, διαχρονικά. Ο Σ. Κωνσταντινίδης πρόσφατα εξελέγη μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής του CSU και κινείται ως λομπίστας στη Βαυαρία, ενώ απέτυχε να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος στο Μόναχο.

Δυσπιστία ομογενών

Η ομογένεια αντιμετωπίζει με ερωτηματικά και δυσπιστία τις δραστηριότητες και των δύο δικηγόρων, ενώ με έκπληξη αντέδρασαν κάποιοι όταν τους ρωτήσαμε τι ήθελε όλη αυτή η παρέα στο Βατοπέδιο.

Πάντως, από τα διαθέσιμα έγγραφα προκύπτει ότι η γενική πρόξενος κυρία Αννα Κόρκα φρόντιζε για τη φιλοξενία των υψηλών προσκυνητών στο Βατοπέδι αλλά και για τις επισκέψεις τους και σε άλλες μονές, όπως οι Σίμωνος Πέτρας, Ιβήρων και Ξενοφώντος.

Ωστόσο, αυτό που παραμένει ακόμα αδιευκρίνιστο είναι αν οι τραπεζίτες, οι εκδότες και οι Βαυαροί επιχειρηματίες αντάμα με το σύστημα Χριστοφοράκου ήταν προσκυνητές συνάμα και επενδυτές, την περίοδο που η Μονή Βατοπεδίου είχε και... την ευλογία της κυβέρνησης. *

http://www.enet.gr/online/online_text/c=110,id=3027956

Αυτό το θέμα κοντεύει να «χαθεί». Αλλά και από ποιον να προτοπιασεις αφού είναι όλο το πολιτικό συναφι χωμένο μέχρι το λαιμό. Όλοι οι εκάστοτε διοικούντες τα περνάνε και άλλοι δεν ξέρουν και άλλοι είναι «παραγραμμένοι» τίποτα Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΠΟΧΩΝ «ΠΝΙΓΗΚΕ» ΣΤΟ «ΠΕΛΑΓΟΣ» ΤΗΣ ΔΕΞΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...