Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2009

Έβαλαν βόμβα στο κυπριακό ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ



Έκρηξη βόμβας στα γραφεία της ασφαλιστικής εταιρείας "Μινέρβα" σημειώθηκε τις πρωινές ώρες στη Λεμεσό, ένα περιστατικό που η Αστυνομία δεν αποκλείει να συνδέεται με τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, καθώς Εκτελεστικός Πρόεδρος της είναι ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Κωστάκης Κουτσοκούμνης. Με δηλώσεις του στο Τρίτο πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Κωστάκης Κουτσοκούμνης, αποκάλυψε ότι δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άτομο το οποίο του είπε ότι είναι οπαδός της ΑΕΛ και ότι στα γραφεία του θα τοποθετηθεί βόμβα, όπως και τελικά έγινε. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΚΟΠ, ο άγνωστος που του τηλεφώνησε του είπε ότι ο λόγος ήταν ο ορισμός του Λεόντιου Τράττου, στο παιχνίδι Άρης – Ομόνοια που θα διεξαχθεί την Κυριακή (22/11). "Δεν ρίχνω ευθύνη στην επίσημη ΑΕΛ, ή σε οποιοδήποτε πρόσωπο, εκτός από τον οπαδό που μου τηλεφώνησε. Μπορεί και να ήταν οπαδός άλλης ομάδας και αυτοχαρακτηρίστηκε ΑΕΛίστας. Λέω απλώς τα γεγονότα. Δεν αφορίζω γενικά τους οπαδούς της ΑΕΛ".

Προειδοποιήσεις από τους ποδοσφαιριστές

Οι ποδοσφαιριστές προειδοποιούν ότι αν δεν εφαρμοστούν τα μέτρα που αποφασίστηκαν για πάταξη της βίας και αν δεν ληφθούν και άλλα, θα προχωρήσουν σε δυναμικές αντιδράσεις. Σε μια συμβολική κίνηση, λόγω των πρόσφατων επεισοδίων, οι ποδοσφαιριστές θα μπουν σήμερα στα γήπεδα, φορώντας μαύρες φανέλες και κρατώντας κόκκινη κάρτα κατά της βίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 2.30π.μ. σήμερα, σε γραφεία εταιρείας στη Λεμεσό.
Από την έκρηξη προκλήθηκαν ζημιές στη γυάλινη κύρια είσοδο της εταιρείας, ενώ όπως διαφάνηκε από τις προκαταρκτικές εξετάσεις της Αστυνομίας, η έκρηξη οφείλεται σε πυροδότηση αυτοσχέδιας βόμβας με εκρηκτική ύλη υψηλής ισχύος που είχε τοποθετηθεί εξωτερικά της γυάλινης κύριας εισόδου.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τη διερεύνηση της υπόθεσης. Θα εξεταστεί επίσης κατά πόσο η εκρηκτική ύλη είναι η ίδια με αυτήν που χρησιμοποιήθηκε χθες σε κατάστημα δερμάτινων ειδών και σύμφωνα με τον υπεύθυνο του ΤΑΕ Λεμεσού, «τα τελευταία γεγονότα μας έχουν ανησυχήσει, θα γίνει σύσκεψη για να ληφθούν κάποια μέτρα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Λουκάς Λουκά, δήλωσε ότι η Αστυνομία διερευνά κατά πόσον η έκρηξη στην εταιρεία ΜΙΝΕΡΒΑ έχει σχέση με το ποδόσφαιρο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...