Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010

Χαρίζουν έξη συντάξιμα χρόνια, σε όσους πολέμησαν τους…. κουμουνιστοσυμμορίτες ?



Δεν μπορεί, είπαμε, κάποιο λάθος κάνουμε. Διαβάζαμε και ξαναδιαβάζαμε τη διάταξη του κώδικα πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Είναι πραγματικά ανήκουστο, αλλά αποτελεί γεγονός. Εν έτει 2010, με όλο τον χαμό που έχει γίνει με τις συντάξεις, τον τρόπο υπολογισμού τους και όλα τα γνωστά και επώδυνα, παραμένει ακόμη σε ισχύ η προκλητική έτσι κι αλλιώς νομοθεσία που έδινε τη δυνατότητα να «μετρήσουν» μέχρι διπλάσια, μέχρι και έξι συντάξιμα, τα χρόνια όσων πολέμησαν τους «κομμουνιστοσυμμορίτες»!...

Την υπογραφή και μάλιστα δύο φορές του Κ. Παπούλια, γνωστού για την αντιστασιακή του δράση (κομμουνιστοσυμμορίτη τον θεωρούσαν την εμφυλιοπολεμική περίοδο), φέρει ένα Προεδρικό Διάταγμα (του 2007) και ένας νόμος (του 2010) που διπλασιάζει τον χρόνο υπηρεσίας σε όσους κυνήγησαν και εξόντωσαν «κομμουνιστοσυμμορίτες»!...

Τον Αύγουστο του 2007 υπό μορφήν Προεδρικού Διατάγματος συντάχτηκε ο Κώδικας πολιτικών και στρατιωτικών συντάξεων. Το υπ' αριθμ. 169 Π.Δ., με ημερομηνία 29/8/2007, φέρει την υπογραφή του τότε υπουργού Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφη και φυσικά του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στο άρθρο 40 και υπό τον τίτλο «Υπολογισμός χρόνου υπηρεσίας στο διπλάσιο» διαβάζουμε ότι δικαίωμα υπολογισμού του χρόνου στο διπλάσιο έχουν μεταξύ άλλων και όσοι:

«Έλαβαν μέρος στον αγώνα κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών και για όσο χρόνο διατέλεσαν στη ζώνη επιχειρήσεων. Ο χρόνος υπηρεσίας καθενός στη ζώνη των επιχειρήσεων βεβαιώνεται από την αρμόδια Διεύθυνση του οικείου Γενικού Επιτελείου ή του Αρχηγείου της Χωροφυλακής, της Αστυνομίας πόλεων και του Πυροσβεστικού Σώματος. Η διάρκεια του αγώνα κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών ορίζεται από την 1η Απριλίου 1946 μέχρι την 31η Οκτωβρίου 1949, με τη διατήρηση της ισχύος της παρ. 1 του άρθρου 2 του Ν.Δ. 2704/1953».

Βεβαίως, δεν ανήκει στον Γ. Αλογοσκούφη η... έμπνευση της διάταξης αυτής.

Τον περασμένο Ιούλιο ψηφίστηκε από τη Βουλή η «Μεταρρύθμιση Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου» (Νόμος 3865, ΦΕΚ 120 Α’ 21/7/2010). Στο άρθρο 2 αναφέρεται ότι «στο άρθρο 40 του Κώδικα Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων (Π.Δ. 169/2007, ΦΕΚ 210 Α’) προστίθεται «παράγραφος 7...» (η παράγραφος αφορά τον επανακαθορισμό των μονάδων και υπηρεσιών, άσχετη με το θέμα που αναδεικνύουμε). Αποδεικνύει ωστόσο, και γι’ αυτό την παραθέτουμε, ότι το άρθρο 40 το είδαν, το διάβασαν και έκριναν απλώς ότι σε αυτό έπρεπε να προσθέσουν ακόμη μία παράγραφο. Τον τελευταίο αυτό νόμο υπογράφουν οι Γ. Παπακωνσταντίνου, Ευ. Βενιζέλος, Αν. Λοβέρδος, Μ. Χρυσοχοΐδης και φυσικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

γιατι ειναι προκλητικη η διαταξη;

γιατι τιμα οσους πολεμησαν για την ελευθερια της ελλαδας απο τον κινδυνο του κομμουνιστικου ολοκληρωτισμου?

προκλητικο ειναι να δινουν συνταξεις μαιμου εθνικης αντιστασης σε ανθελληνες πουπολεμησαν το εθνος μας.

αυτο ειναι προκλητικο για καθε ελληνα.

τωρα για οποιον ειναι κομμουνιστης,οχι ελληνας, προβλημα του αν ειναι ενοχλειται που τιμωνται οσοι πολεμησαν για την ελλαδα...

ειναι τοσο αδιαφορο οσο να ενοχλουνται τουρκαλβανοι και λοιποι...

Ανώνυμος είπε...

ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΕΙΣ ΕΣΕ ΚΑΘΑΡΜΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΗΘΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΚΑΛΕΣΑΝ ΤΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΣΟΥ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ.

Θεμιστοκλής Σοφούλης ( Βενιζελικός ο δικηγόρος των '' διωκομένων δημοκρατικών πολιτών'',δηλαδη κομμουνιστων ανταρσιων,δηλαδη πολεμιων με οπλο μια μεσσιανικη κοσμοθεωρια του ελληνισμου, και ανένδοτος αντίπαλος της Δεξιάς) .


«Υπολείπεται η εξέτασις του ζητήματος των ανταρτικών σωμάτων, των οποιων ο εμφύλιος σπαραγμός προκαλεί την γενικήν απογοήτευσιν,…δεδομένου ότι ο βασικός στόχος του ΕΑΜ είναι η επικράτησίς του προς βιαίαν επιβολήν ιδίων επιδιώξεων….Εις την συνείδησιν του λαού και κατ'εξοχήν του λαού της Υπαίθρου, εμφανίζεται πλέον το ΕΑΜ ως μία μεγάλη πληγή δια το παρόν και ως φορεύς μεγαλυτέρων κινδύνων δια το μέλλον,…Εξ αγνοίας η παραγνωρίσεως των εν Ελλάδι προσώπων και πραγμάτων παρεδόθη ο ανταρτικός αγών εις χείρας ανευθύνων αναρμοδίων και επικινδύνων προσώπων. Και αποτέλεσμα είναι ότι ο απελευθερωτικός αγών διεμορφώθη έργω ως κίνησις μόνον καταστροφής του Ελληνικού λαού…,


Η Ελλάς στενάζει σήμερον υπό την πίεσιν διττής κατακτήσεως του αλλοδαπού εχθρού και του ημεδαπού κατακτητού ο οποίος εν ονόματι της ελευθερίας κατεργάζεται, και αυτός την υποδούλωσιν της Ελλάδος δια πυρός και σιδήρου….Ο Ελληνικός Λαός δεν απέστερξε ποτέ να υποστή και τας μεγαλυτέρας θυσίας προς εξυπηρέτησιν του συμμαχικού αγώνος. Αλλ' υποβάλλεται σήμερον εις βαρυτάτας θυσίας και τεραστίας καταστροφάς.

Δια τούτο λαμβάνω το θάρρος να υποβάλλω δι' υμών μίαν θερμήν παράκλησιν . Να δοθή προς το ΕΑΜ η διαταγή να παύση του λοιπού η αγρία , η απάνθρωπος συμπεριφορά απέναντι μεμονωμένων αιχμαλώτων, όχι συνήθως εκ του πεδίου της μάχης αλλ' εξ' ενέδρας η τυχαίας συναντήσεως. Οι πενήντα-εκατό Γερμανοί αιχμάλωτοι τους οποίους μέχρι τούδε εφόνευσε το ΕΑΜ, δεν επιφέρουν βεβαίως αισθητήν μείωσιν της μαχητικής δυνάμεως του εχθρού, εκόστισεν όμως ο φόνος αυτών δι' αντίποινα εις τον Ελληνικόν Λαόν την εξολόθρευσιν πλείστων κωμοπόλεων και χωρίων και πολλάς χιλιάδας θανατικών εκτελέσεων ομήρων.

Εκ της αφορμής αυτής ο Ελληνικός Λαός εθρήνησε μέχρι τούδε νεκρούς πολύ περισσοτέρους από τους πεσόντας ενδόξως κατά τον ιταλικόν πόλεμον ολόκληρον. Προσβάλλεται δε κυρίως η τιμή του Ελληνικού λαού εκ της θηριώδους αυτής διαγωγής του ΕΑΜ, δηλαδή της σφαγής μεμονωμένων αιχμαλώτων.»

Ανώνυμος είπε...

Ο γηραιός Θεμιστοκλής Σοφούλης ( διάδοχος του Ελευθερίου Βενιζέλου στην αρχηγία του κόμματος των Φιλελευθέρων, πολεμιος της δεξιας και αντιβασιλικος, γνωστος και για την συμμετοχη στο ΠΑλλαικο Μετωπο αλλα και για το συμφωνο '' Σκλάβαινα–Σοφούλη'') κατά την τρίτην πρωθυπουργία του στον λόγο του της 25ης Ιουνίου 1948 στην Κοζάνη, έδρα του Β. Σώματος Στρατού, ενώπιον των αξιωματικών και οπλιτών του Στρατηγείου του Σώματος, καταγράφει, την αμείλικτη πραγματικότητα, που τα σημερινά ΑΧΑΡΙΣΤΑ μαρξιστοκρατουμενα Μεσα Διαστρεβλωσεως και blogs, οι νεο-δημοκρατικοί δικτατορες της πλανητικης διακυβερνησης των πολυεθνικων και τραπεζιτων πολιτικοί μας συστηματικώς αποκρύπτουν και παραποιούν.

«...Εχω το αίσθημα», λέγει ο Θεμιστοκλής Σοφούλης, «οτι εκφράζω την συνείδησιν ολοκλήρου του Εθνους εκδηλώνων προς σας τους λαμπρούς Μαχητάς του Ιερού πολέμου που διεξάγομεν, τον θαυμασμό μου δια τον ηρωισμό σας και την ορμητικότητά σας εις την επιδίωξιν της τελικής νίκης....


Ο σημερινός εχθρός εξυπηρετεί τας κατακτητικάς βλέψεις των γειτόνων εις βάρος των εδαφών αυτών, ως μερικόν σκοπόν της ενόπλου εξεγέρσεως...Ο σημερινός εχθρός είναι φορεύς ενός ασφυκτικού καθεστώτος, που κατ' ουδέν διαφέρει απο τον φαιόν φασισμόν...

Ο εχθρός που αντιμετωπίζετε και που συντρίβετε είναι ο πλέον ύπουλος του ιστορικού βίου εχθρός.Γνωρίζετε τώρα τελείως την φυσιογνωμία του. Μισεί θανασίμως την Δημοκρατίαν και κραυγάζει αναισχύντως υπέρ αυτής. Απεργάζεται την στυγνοτέραν δουλείαν και δημοκοπεί εν ονόματι της Ελευθερίας. Περιφρονεί τον άνθρωπον, προς τον οποίον συμπεριφέρετια με τερατώδη σκληρότητα και ομιλεί περί Ανθρωπισμού.
Υποκρίνεται τον πονούντα δια τα δεινά του λαού και οραματίζεται μια κοινωνία κατέργων. (ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΑΝΗΤΙΚΗ ΔΙΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΟΝΕΙΡΕΥΟΝΤΑΙ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ-ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ..)


Πλήξατε τον εις την καρδίαν με σταθεράν χείραν.Το Εθνος ολόκληρον σας παρακολουθεί κρατώντας την αναπνοή του.Σας παρακολουθεί όμως και η πολιτισμένη ανθρωπότης ολόκληρη και θαυμάζει δια μίαν ακόμη φοράν την προνομιούχον μοίραν μας που ηθέλησε κάθε έργο μας να είναι ταυτοχρόνως αγών δια τον ευαυτόν μας και αγών δια τα υψηλότερα ιδανικά της ανθρωπότητος.»

Και καταλήγει:

«Ευγενείς Μαχηταί του Ιερού Πολέμου υπερ όλων των αξιών,εμπρός δια την τελικήν νίκην»

Μέντωρ είπε...

Το προκλητική ειναι διότι δεν υπάρχουν πλέον πολίτες που αγωνίστηκαν στον Γράμμο η αλλού,και να περιμένουν τώρα να συνταξιοδοτηθούν.Αυτο διχνει την ανοργανωσιά του κράτους,και πως ψηφήζουν χωρίς να δούν τι γράφει.Οσο για τον φίλο που βιάστηκε να με αποκαλέσει κάθαρμα ανθελληνικό βγάζωντας αυθαίρετα συμπεράσματα δ οτι ενοχλήθηκα για το ... συμμορίτες,θα του πω, πως μάλλον χαμηλό δείκτη νοημοσύνης έχει και καλά θα κάνει να τον δεί γιατρός,πριν ξανασχολιάσει.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...