Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή, 12 Σεπτεμβρίου 2010

Θα διώκονται όσοι αγοράζουν ….κινέζικα προϊόντα ?


Θα διώκονται και όσοι ψηφίζουν… μαϊμού …πολιτικούς, που παίρνουν μαϊμού αποφάσεις, σε μία μαϊμού χώρα ; Αλατις μαγκιές στους …κινέζους, ρε ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΕ ? Δεν ξεκαβαλάς λίγο το… μπαμπού;

«Η Ελλάδα είναι η χώρα της μαϊμούς, είμαστε πρώτοι σε πωλήσεις ιμιτασιόν προϊόντων, ξεπεράσαμε και την Τουρκία, ακόμα και τα κατεχόμενα της Κύπρου, γιατί οι μαϊμούδες ανθούν στην οικονομική κρίση» δηλώνει στο «Βήμα» ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών κ. Δ. Γεωργακόπουλος.

Όχι μόνον οι μικροπωλητές - συνήθως αφρικανοί μετανάστες- μη αυθεντικών προϊόντων («μαϊμούδες» ή ιμιτασιόν είδη όπως τσάντες, παπούτσια, ρολόγια, κοσμήματα, γυαλιά ηλίου και αρώματα) θα διώκονται ποινικά όπως συμβαίνει σήμερα, αλλά και όσοι στο μέλλον συλλαμβάνονται να αγοράζουν τέτοια είδη από τους πλανόδιους μικροπωλητές. Πρόκειται για νέα πρόταση του υπουργείου Οικονομικών στον πόλεμο εναντίον της αισχροκέρδειας και της φοροδιαφυγής.

Πέραν των καταστηματαρχών και των εμπόρων, πιέσεις δέχεται το υπουργείο Οικονομικών να δώσει ένας τέλος στα ιμιτασιόν προϊόντα και από το υπουργείο Υγείας, αφού υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ορισμένα εξ αυτών, όπως τα αρώματα και τα γυαλιά ηλίου, περιέχουν υλικά εξαιρετικά επικίνδυνα για την υγεία. Η πλήρης ποινικοποίηση των «πολυτελών» προϊόντων-«μαϊμούδων» υπάρχει στη γειτονική φασιστική Ιταλία, όπου η λεγόμενη Οικονομική Αστυνομία (Ρolizia Finanziaria) περιπολεί συνεχώς στους δρόμους και συλλαμβάνει και πωλητές και αγοραστές- οι τελευταίοι πληρώνουν πρόστιμο διπλάσιο της πραγματικής αξίας του προϊόντος που αγοράζουν.
Στο υπουργείο Οικονομικών πάντως προβληματίζονται για το νομικό καθεστώς που θα διέπει την πρόταση, την επιβολή δηλαδή προστίμων και στους αγοραστές αυτών των προϊόντων, ενώ υπάρχουν και προτάσεις να μην υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση αλλά να διώκονται οι παραβάτες με τις υπάρχουσες νομοθετικές ρυθμίσεις που ισχύουν (όπως αποδοχή προϊόντων εγκλήματος).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...