Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Φέρνουν τους Ρομά που απελαύνει η Γαλλία στην… Κερατέα.



Πληροφορίες θέλουν πολλούς από τους Ρομ που απελαύνονται από την Γαλλία και την Ιταλία, να βρίσκουν τον δρόμο τους, προς την Ελλάδα. Μάλιστα, σε συνέντευξή του εκπρόσωπος των τσιγγάνων της Κομοτηνής είπε πως 100.000 περίπου Ρομ μέσω Βουλγαρίας και Ρουμανίας θα εγκατασταθούν στην χώρα μας.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν
Την ίδια εβδομάδα, πραγματοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής της Κερατέας καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ένας συγκεκριμένος χώρος, λίγο πιο έξω από την Κερατέα κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ως νέος καταυλισμός για τους Ρομ που θα έλθουν από αυτές τις χώρες. Πρόκειται για έναν ανοικτό χώρο, (όπως βλέπετε στην φωτογραφία) που μέχρι πρόσφατα ήταν ελεύθερος. Υπήρχε μάλιστα και πωλητήριο. Αυτό κάποια στιγμή εξαφανίστηκε και μετά από λίγες ημέρες, μια μπουλντόζα ήλθε και ίσιωσε τον χώρο. Μετά από λίγο καιρό, λίγο πριν τον Ιούλιο, στην συγκεκριμένη έκταση εμφανίσθηκαν με φορτηγά Ρόμ εκ Βουλγαρίας, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στον χώρο και οι οποίοι όπως πληροφόρησαν τους κατοίκους, περιμένουν και άλλους συμπατριώτες τους να εγκατασταθούν εκεί. Εάν ακόμη και ένα μικρό ποσοστό των 100.000 Βουλγάρων Ρομά που πιθανολογείται ότι θα έλθουν στην χώρα μας εγκατασταθεί στην περιοχή, θα προκληθούν αντιδράσεις.

Ο Γιωργάκης βέβαια το είχε προαναγγείλει λέγοντας κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο «Θεαγένειο» Αντικαρκινικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, το οποίο επισκέφτηκε για να παραστεί στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ του νοσοκομείου και της οργάνωσης «Γιατροί Χωρίς Σύνορα» «Τη στιγμή που άλλες χώρες της Ευρώπης διώχνουν τους μετανάστες και τους Ρομά, εμείς τους ανοίγουμε τις πόρτες», και είχε υπογραμμίσει πως το προσωπικό του ενδιαφέρον για το πρόγραμμα και τόνισε ότι το άνοιγμα των δομών του κράτους σε Ρομά και μετανάστες αποτελεί προτεραιότητα, τόσο δική του όσο και της κυβέρνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...