Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Να γυρίσει TO ΜIΖΑΡΙΣΜΈΝΟ ΠΑΣΟΚ την επιχορήγηση πίσω.



Εμμένει στις θέσεις του, τις οποίες από την πρώτη στιγμή εξέφρασε, ο Θόδωρος Τσουκάτος (πρώην βουλευτής και πρώην στενός συνεργάτης του Κώστα Σημίτης) ο οποίος εξετάζεται από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που διερευνά την υπόθεση Siemens για το 1 εκατ. ευρώ, που πήρε το 1999 από τα "μαύρα ταμεία" της Εταιρίας και, όπως έχει πει, τα κατέθεσε στα ταμεία του κόμματος.

Σε τετρασέλιδο υπόμνημά του, που ανέγνωσε και κατέθεσε στην επιτροπή, παραδέχεται ότι οι χορηγίες στα κόμματα - αλλά μιλώντας ειδικά για το ΠΑΣΟΚ - από ιδιώτες "είναι παλιά και σε όλους γνωστή καθιερωμένη πρακτική, την κληρονόμησα δεν την καθιέρωσα", κατηγορεί μάλιστα τον δικό του κομματικό χώρο "για έλλειψη θάρρους να αναγνωρίσει την αντικειμενική πραγματικότητα του τρόπου χρηματοδότησης των εκλογικών δαπανών επί σειρά ετών" .

Σημειώνει ότι "ψεύδονται συνειδητά εκείνοι που βεβαιώνουν, πώς το δικό τους κόμμα - και μιλώ για τα μεγάλα - δεν έχει χρηματοδοτηθεί από ιδιώτες και μάλιστα σε προεκλογικές περιόδους, με αντίστοιχα ψηλές χορηγίες που ξεπερνούν κατά πολύ το επιτρεπόμενο ανώτατο όριο οικονομικών ενισχύσεων του σχετικού νόμου".

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Σουμάκης, ο οποίος είχε το ταμείο τότε, λέει όμως άλλα. Βλέπουμε, δηλαδή, ότι ως ταμίας τότε του κόμματος λέει ότι ουδέποτε ήρθαν χρήματα προς το κόμμα, έστω και μέσω υμών, από κουπόνια. Για ποιο λόγο, αφού εσείς τότε ουσιαστικά δουλεύατε για το κόμμα, όπως λέτε, να έχει αυτήν την αντιμετώπιση ο κ. Σουμάκης, ο κ. Αυγερινός και οι υπόλοιποι σύντροφοί σας στο Κίνημα;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Ο κ. Αυγερινός δεν λέει τέτοιο πράγμα. Ο κ. Αυγερινός λέει στην κατάθεσή του ότι ο Τσουκάτος το 1999 είχε φέρει τέτοιο ποσό στο Κίνημα. Για τον κ. Σουμάκη τοποθετήθηκα στην αρχή, γιατί πραγματικά το κόμμα μου υποκρίνεται και στρουθοκαμηλίζει σε μία συγκεκριμένη πρακτική που υπάρχει.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κ. Σπύρος Αυγερινός, Γραμματέας του Οικονομικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ και η Ταμίας Δήμητρα Παπαχρήστου λένε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο να έχει μπει αυτό το ποσό μέσω Τσουκάτου στα ταμεία. Μάλιστα, ο Σπύρος Αυγερινός λέει ότι δεν αποκλείεται να κατατέθηκαν τα χρήματα τμηματικά και εν αγνοία του. Βλέπετε, όμως, ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου το αρνείται ως εκπρόσωπος του κόμματος.

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Ο κ. Παπακωνσταντίνου, σας είπα, υποκρίνεται και δεν λέει την αλήθεια. Το ΠΑΣΟΚ, επειδή δεν θέλει να πει με θάρρος τη γνώμη του για την πρακτική που ίσχυε για τα δύο μεγάλα κόμματα όλα αυτά τα χρόνια και ειδικά για τον εαυτό του, δεν ομολογεί την αλήθεια. Γι’ αυτό δεν έκανε και καμία ενέργεια αποκάλυψης της πραγματικότητας.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Καλώς. Αυτό, βέβαια, σημαίνει ότι εδώ έχουμε εμπλοκή του Κόμματος του ΠΑΣΟΚ σε μία παράνομη αποδοχή χρημάτων, «μαύρου χρήματος», προερχόμενο από τα «μαύρα ταμεία» και σημαίνει ότι πλέον κινητοποιείται η διαδικασία που προβλέπει ο εκλογικός νόμος στην Ελλάδα για την επιστροφή της επιχορήγησης που έλαβε το ΠΑΣΟΚ το 1999, όπως επίσης και της επιχορήγησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Τι έχετε να πείτε πάνω σε αυτό;

ΜΑΡΤΥΣ (Θεόδωρος Τσουκάτος): Κύριε Καμμένε, επ’ αυτού με ρωτάτε αν υπάρχει τέτοια διαδικασία; Αυτό δεν είναι θέμα να σας απαντήσω εγώ. Εγώ είπα τα συγκεκριμένα στοιχεία, ότι το Κόμμα μου έκανε εκλογική καμπάνια και συνέβησαν αυτά. Δεν έχω, δηλαδή, να πω τίποτα στο ερώτημά σας, να σας δώσω εγώ το στίγμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...