Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Θέλει η πουτάνα-υποκινητής να κρυφτεί αλλά η χαρά δεν την αφήνει


Ο αμερικανός πρόεδρος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επιβολής απαγόρευσης πτήσεων πάνω από τη Λιβύη, μία κίνηση που ο υπουργός Άμυνας Ρόμπερτ Γκέιτς είχε δηλώσει μια ημέρα νωρίτερα ότι θα ισοδυναμούσε με πράξη πολέμου, διότι θα απαιτούσε τον βομβαρδισμό της λιβυκής αεράμυνας. Δεν είδαμε όμως να τον είχε πιάσει η ίδια πρεμούρα όταν βομβαρδιζόταν ανηλεώς η Γάζα από τους εβραίους δολοφόνους, και μάλιστα με απαγορευμένες βόμβες φωσφόρου. Ίσως οι εβραίοι είναι καλύτεροι στο γαμήσι και ικανοποιούσαν ποιο καλά τα αμερικανάκια, από τούς γαμιάδες του Καντάφι.
Όμως χωρίς να ληφθεί απόφαση για το ενδεχόμενο επέμβασης στη Λιβύη, έληξε η συνάντηση των εκπροσώπων των μελών του ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα και η Τουρκία εξέφρασαν επιφυλάξεις για την σκοπιμότητα μιας τέτοιας επέμβασης. Η Γαλλία, κράτησε ακόμα πιο σκληρή στάση αρνούμενη να συναινέσει σε ΝΑΤΟική παρέμβαση χωρίς προηγούμενη απόφαση του ΟΗΕ. Επιφυλάξεις διατύπωσαν και πολλές άλλες χώρες ενώ υπέρ της επέμβασης τάχθηκαν οι ΗΠΑ, ο Καναδάς και η Βρετανία. Αξιοσημείωτο είναι όμως ότι η συνθήκη φιλίας, που υπογράφηκε πριν από τρία χρόνια από τον Κανταφι και τον Μπερλουσκόνι και περιελάμβανε ρήτρα μη επίθεσης, σύμφωνα με την οποία η Ιταλία υποσχέθηκε να μην επιτρέψει τα εδάφη τους, να χρησιμοποιηθούν για την έναρξη στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της Λιβύης, ανεστάλη στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Στα ανοιχτά της Λιβύης πλέουν ήδη πολεμικά πλοία, με την αιτιολογία ότι θα πάρουν μέρος σε επιχειρήσεις «ανθρωπιστικής αρωγής», «αν και όταν χρειαστεί». Προς τη Λιβύη πλέουν ήδη αμερικανικά αεροπλανοφόρα και άλλα σκάφη με πεζοναύτες και βαρέα στρατιωτικά οχήματα τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για …φιλανθρωπικούς σκοπούς, και για να φέρουν τον αέρα της δημοκρατίας όπως στο..Ιράκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...