Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Η Γαλλία επιστρέφει στην εποχή του…. Πεταίν


Η ηγέτης της γαλλικής άκρας δεξιάς, Μαρίνα λε Πεν θα έλθει πρώτη στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών της άνοιξης του 2012, με 24% των ψήφων (+1 ως προς την προηγούμενη δημοσκόπηση), αν αντιμετωπίσει τον νυν πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί (21%) και τον σοσιαλιστή Ντομινίκ Στρος-Καν (23%), όπως αναφέρεται σε μία νέα δημοσκόπηση, που παρουσιάζεται σήμερα στην ιστοσελίδα της παρισινής εφημερίδας «Λε Παριζιέν». Κάτι τέτοια διαβάζει ο ομόσταυλος της Καρατζαφέρης και ονειρεύεται … πρωθυπουργία, αφού ελπίζει πως στην ηγεσία της Γερμανίας ( Μέρκελ ) και της Γαλλίας ( Λε Πεν ) θα είναι οι …αντ΄αυτων …Χίτλερ και Πεταιν, που είναι …ομοϊδεάτες του.

Η 42χρονη Μαρίνα λε Πεν αντικατέστησε τον πατέρα της Ζαν-Μαρί στην ηγεσία του κόμματος Εθνικό Μέτωπο τον Ιανουάριο φέτος, κι αμέσως ξεκίνησε προεκλογική εκστρατεία για τις προεδρικές εκλογές του '12. Εφόσον, λοιπόν, γίνουν τα πράγματα, όπως περιγράφονται στη νέα δημοσκόπηση, στις ερχόμενες προεδρικές εκλογές η Μαρίνα λε Πεν θα περάσει στον τελικό γύρο μαζί με τον Ντομινίκ Στρος-Καν, αποκλείοντας όμως απ αυτόν τον νυν πρόεδρο Σαρκοζί. Όπως, δηλαδή, συνέβη και το '02, όταν ο Ζαν-Μαρί λε Πεν είχε αποκλείσει από τον τελικό γύρο τον σοσιαλιστή πρωθυπουργό Λιονέλ Ζοσπέν και, τελικά, είχε ηττηθεί από τον τέως πρόεδρο της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

θα στειλουμε το αρθρο σου στους Γαλλους για να τους υποδειξουμε τι πρεπει να ψηφιζουνε.Μια ζωη αυτα κανετε αριστεροκεραταδες και σας εχει σιχαθει ο λαος.Παρεπιπτοντως ο παρτενερ της Τζουλιας ηταν Γαλλος να στον στειλουμε να σου ριξει κανενα μπας και ηρεμησεις?

Ανώνυμος είπε...

Τόσο πολύ σε έτσουξε το άρθρο ρε φασιστόμουτρο;Τον..Γάλλο να τον στείλεις στην Μ.... σου.

Ανώνυμος είπε...

Ρε σκατοκέφαλοι πώς γίνεται ο Καρατζαφέρης από τη μία να είναι προδότης κι από την άλλη φασίστας; Κόψτε τα ληγμένα γιατί πειράζουν!!! Μπαρμπα-Γιώργο σοβαρέψου λιγάκι γιατί με αυτά που γράφεις σε έχουνε πάρει στο ψιλό όλοι... καλά να είσαι μεγάφωνο της Συγγρού αλλά και γραφικός;

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...