Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Πάνε για πολιτικό πραξικόπημα οι προδότες. Ψάχνουν για πιόνι-πρωθυπουργό.



Έχουμε ξαναπεί ότι στην Ελλάδα ποτέ δεν τηρήθηκε το σύνταγμα, αρχής γεννωμένης από την ορκωμοσία του Καραμανλή από τον πραξικοπηματία ΓΚΙΖΙΚΗ. Μια από τις πρόσφατες εκτροπές, ήταν και η προκήρυξη των τελευταίων εκλογών με την ίδια αιτιολογία που έγιναν οι προηγούμενες, πράγμα που ρητά απαγορεύει το σύνταγμα μας. Τώρα Ρυθμιστικό ρόλο θα αναλάβει στις εξελίξεις ο κατ’ευφημισμόν Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας στην παρούσα φάση, δηλαδή στην προσπάθεια ανάδειξης της νέας κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το άρθρο 38 του Συντάγματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απαλλάσσει από τα καθήκοντά της την κυβέρνηση αν αυτή παραιτηθεί, ή αν το Κοινοβούλιο αποσύρει την εμπιστοσύνη του, κατά το άρθρο 84.

Στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός της παραιτούμενης κυβέρνησης είναι αρχηγός ή εκπρόσωπος κόμματος, που διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των βουλευτών, τότε ενεργοποιείται το άρθρο 37, παράγραφος 3, εδάφιο γ’.

Σύμφωνα με αυτό, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέχει στον αρχηγό του πρώτου κόμματος, που διαθέτει τη σχετική πλειοψηφία, διερευνητική εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

Αν δεν καρποφορήσει, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δίνει τη διερευνητική εντολή στον αρχηγό του δεύτερου, σε κοινοβουλευτική δύναμη, κόμματος. Στην περίπτωση που ναυαγήσει και αυτή, τότε τη διερευνητική εντολή λαμβάνει ο αρχηγός του τρίτου κόμματος.

Η κάθε διερευνητική εντολή έχει διάρκεια τριών ημερών. Στην περίπτωση κατά την οποία αποβούν άκαρπες όλες οι προσπάθειες, τότε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας καλεί όλους τους πολιτικούς αρχηγούς σε μια προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης.

Εάν πέσει και αυτή η απόπειρα στο κενό, τότε ο ανώτατος Πολιτειακός άρχοντας επιδιώκει το σχηματισμό κυβέρνησης που θα αναλάβει τη διενέργεια εκλογών.

Στην περίπτωση κατά την οποία σημειωθεί νέα αποτυχία, τότε αναθέτει στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας ή του Αρείου Πάγου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου το σχηματισμό κυβέρνησης όσο το δυνατόν ευρύτερης αποδοχής, για να διενεργήσει εκλογές και διαλύει τη Βουλή.

Όταν το σενάριο, θέλει να παραιτείται ο πρωθυπουργός μόνος του και όχι συνολικά η κυβέρνηση, τότε βάσει του άρθρου 38 παράγραφος 2, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διορίζει αρχηγό της κυβέρνησης, αυτόν που προτείνει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κυβερνώντος κόμματος.

Εάν νομίζουν λοιπόν ότι θα καταστρατηγήσουν και πάλι το σύνταγμα της χώρας, κάνοντας τις γνωστές πλέον αλητοαλχημίες τους για να περισωθούν και να συνεχίσουν το φαγοπότι τους είναι γελασμένοι. Δεν έχουν καμία εξουσιοδότηση από τον λαό για να βάλουν κάποιον καραγκιόζη-πιόνι να παίξει τον ρόλο του πρωθυπουργού σε μια χώρα ξεπουλημένη και φαλιρισμένη εκ προοιμίου. Θα χρειαστεί να κάνουν …εισαγωγή φραχτες για να τους προστατεύσουν από την …αγάπη του αγανακτισμένου κοσμάκη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...