Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Όταν η …μαρίδα βαφτίζεται… τσιπούρα


Την πλήρη άρση του τραπεζικού και περιουσιακού απορρήτου των φορολογούμενων από τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει διάταξη-βόμβα του εφαρμοστικού νόμου του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Το υπουργείο Οικονομικών θα μπορεί να λάβει με συνοπτικές διαδικασίες γνώση για όλες τις τραπεζικές συναλλαγές κάθε φορολογούμενου, από την πληρωμή μιας πιστωτικής κάρτας και την πραγματοποίηση ενός εμβάσματος στο εξωτερικό καθώς και για κάθε στοιχείο της περιουσιακής του κατάστασης.
Μάλιστα για να είναι η πληροφόρηση αυτή γρήγορη αίρονται όλοι οι περιορισμοί που αφορούν στην προστασία των προσωπικών δεδομένων του φορολογούμενου καθώς όπως ορίζεται στη διάταξη δεν απαιτείται η έγγραφη συγκατάθεση του ενδιαφερόμενου για την επεξεργασία των προσωπικών του δεδομένων που αφορούν στις τραπεζικές του συναλλαγές και στην περιουσιακή του κατάσταση. Μάλιστα η διάταξη ορίζει ότι οι πάντες, από δημόσιες υπηρεσίες και τράπεζες μέχρι συμβολαιογράφοι και οικονομικοί και κοινωνικοί φορείς (!) οφείλουν να πληροφορήσουν το υπουργείο Οικονομικών για τα εισοδηματικά στοιχεία και τις οικονομικές συναλλαγές κάθε φορολογούμενου.
Η πρωτοφανής διάταξη του νομοσχεδίου η οποία σε συνδυασμό με τις διατάξεις περί άρσης του πόθεν έσχες για την αγορά και κατασκευή ακινήτων στοχεύει ουσιαστικά στο να πείσει τους χιλιάδες ‘Έλληνες που έχουν μαύρο χρήμα και το μετέφεραν στο εξωτερικό να το φέρουν εντός συνόρων.
Eίναι όμως τόσο αφελείς η κάνουν πως είναι; Πιστεύουν δηλαδή πως όσοι από τους εναπομείναντες νεόπλουτους έχουν χρήμα θα το αφήσουν στις ελληνικές τράπεζες και δεν θα το μεταφέρουν σε ….φορολογικούς παράδεισους, εάν δεν το έχουν ήδη κάνει ; Οπότε θα μένει η μαρίδα για να συληφθει και θα την παρουσιάσουμε σαν..τσιπούρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...