Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σ.τ.Ε Μήπως ζουν σε ….άλλη χώρα;


Συνταγματικό, νόμιμο και σύμφωνο με τις διεθνείς συμβάσεις και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου είναι το Μνημόνιο, σύμφωνα με την πλήρη Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι 55 σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι οι περικοπές στις αποδοχές, συντάξεις κ.λπ. που έγιναν με το Μνημόνιο είναι συμβατές με το Σύνταγμα, την ΕΣΔΑ και τις Διεθνείς Συμβάσεις κάτω από τις συγκεκριμένες συγκυρίες που επικρατούν στην Ελλάδα και εν όψει της ανάγκης αποφυγής της χρεοκοπίας. Ειδικότερα, οι σύμβουλοι Επικρατείας έπειτα από πέντε μαραθώνιες διασκέψεις που έγιναν κεκλεισμένων των θυρών, με μεγάλη πλειοψηφία που σχεδόν αγγίζει το ομόφωνο (υπήρξαν μειοψηφίες έξι έως δέκα δικαστών, σε επιμέρους ζητήματα που τέθηκαν), έκριναν ότι το μνημόνιο (Ν. 3845/2010) δεν χρειαζόταν να ψηφιστεί από τη Βουλή με την πλειοψηφία των 3/5, καθώς δεν αποτελεί διεθνή σύμβαση.

Ακόμη, η πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι ούτε με το Μνημόνιο αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, οι οποίες περιορίζουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση διατηρεί την κατ’ άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας, αλλά και η ένταξη της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν περιορίζει την άσκηση της εθνικής της κυριαρχίας.

Σύμφωνα με τους συμβούλους Επικρατείας, συνάδουν με το Σύνταγμα και το Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όσο και με τις διεθνείς συμβάσεις τα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλει το Μνημόνιο, όπως είναι οι περικοπές αποδοχών, συντάξεων, επιδομάτων, επιδόματος θερινών διακοπών, δώρων εορτών (Χριστουγέννων και Πάσχα) κ.λπ.

Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι λόγοι δημοσίου συμφέροντος δικαιολογούν αυτές τις περικοπές στις αποδοχές και συντάξεις, οι οποίες είναι μέσα σε βιώσιμα επίπεδα.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η άθλια αυτή απόφαση του Συμβουλίου
της Επικρατείας εκδόθηκε κατόπιν
έντονων κυβερνητικών πιέσεων, πότε ;

Εκδόθηκε την 21/6/2011, την ημέρα
δηλαδή που η αναδομημένη κυβέρνηση
του ΠΑΣΟΚ λάμβανε ψήφο εμπιστοσύνης
από την Βουλή , προκειμένου μέσα
στην προσεχή εβδομάδα να φέρει στην
Ελληνική Βουλή και να ψηφίσει το
εθνοκτόνο Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα
γιά το ξεπούλημα της Ελλάδας !

Είναι γνωστό ότι ο Νόμος γιά το
ξεπούλημα της Ελλάδας πρέπει να
έχει ψηφιστεί μέχρι τις 29/6/2011,
ώστε να επιτρέψει η Τρόϊκα την
εκταμίευση των 12 δις ευρώ της 5ης
δόσης του δανείου των 110 δις ευρώ,
σύμφωνα με το Μνημόνιο Νο. 1 !

Είναι ντροπή γιά το προεδρείο και
τα μέλη του Συμβουλίου της Επικρα
τείας που υπέκυψαν και υπονόμευσαν
το κύρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου
και το μέλλον της Χώρας μας.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...