Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Τρεις νεκροί 144 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός από το χτύπημα στην Βοστώνη.











Δύο βόμβες εξερράγησαν χωρίς προειδοποίηση κοντά στην γραμμή του τερματισμού, στον Μαραθώνιο της Βοστώνης τη Δευτέρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον τρεις, τραυματίζοντας πάνω από 140 στέλνοντας ένα πέπλο καπνού πάνω από την περιοχή και βάφοντας τα  πεζοδρόμια με αίμα. Μεταξύ των νεκρών είναι και ένα οκτάχρονο αγόρι, ενώ τουλάχιστον 10 άνθρωποι νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Υπάρχουν φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί.

Ορισμένοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση. Πολλοί εξ αυτών διακομίσθηκαν ακρωτηριασμένοι στα νοσοκομεία. Οι δύο εκρήξεις σημειώθηκαν ώρες αφού ο Λελίσα Ντεσίσα από την Αιθιοπία και η Ρίτα Τζέπτου από την Κένυα είχαν κερδίσει τις κούρσες των ανδρών και των γυναικών. Περίπου 17.000 δρομείς είχαν τερματίσει πριν σημειωθούν οι δύο εκρήξεις και διακοπεί ο αγώνας. Άλλοι περίπου 6.000 συνέχιζαν να τρέχουν τη στιγμή εκείνη. Ο Μαραθώνιος της Βοστώνης είναι ο παλαιότερος αγώνας δρόμου που διεξάγεται στις ΗΠΑ και προσελκύει δρομείς από ολόκληρο τον κόσμο.
Σκηνές χάους και τρόμου ακολούθησαν τις δύο εκρήξεις στο δρόμο του μαραθωνίου Boylston, κοντά στη γραμμή τερματισμού, ενώ η πλατεία Copley γέμισε καπνό.
Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και δεκάδες αυτοκίνητα της αστυνομίας.
Μια τρίτη έκρηξη σημειώθηκε αργότερα στην Προεδρική Βιβλιοθήκη και Μουσείο Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Η Ρέιτσελ Ντέι, εκπρόσωπος της Βιβλιοθήκης JFK η οποία βρίσκεται περίπου τρία μίλια από τη γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου, δήλωσε ότι ξέσπασε πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη, αλλά κανείς δεν τραυματίστηκε.

Στο σημείο έσπευσαν ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και δεκάδες αυτοκίνητα της αστυνομίας, ενώ η αστυνομία τέθηκε σε επιφυλακή σε όλες τις μεγάλες πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον και της Νέας Υόρκης.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί της Τρίτης, οι βόμβες ήταν γεμάτες με καρφιά και λεπίδες, γεγονός που υποδηλώνει ότι οι δράστες ήθελαν πολλά θύματα. Η αστυνομία τέθηκε σε επιφυλακή σε όλες τις μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Ουάσιγκτον και της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Βοστώνης, οι εκρήξεις ήταν αποτέλεσμα «ισχυρών εκρηκτικών μηχανισμών».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι δύο εκρήξεις δεν συνδέονται με την πυρκαγιά στη βιβλιοθήκη Τζον Φιτζέραλντ Κένεντι (JFK) της πόλης, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από αμερικανικά μέσα, ότι οι αρχές κρατούν, τουλάχιστον, έναν ύποπτο που φέρει ευθύνη για τις επιθέσεις. Όπως είπε, η αστυνομία εξέτασε και ανέκρινε πολλούς αλλά δεν έχει συλλάβει κανέναν που να συνδέεται άμεσα με τις επιθέσεις».
Σε τηλεοπτική εμφάνιση ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποσχέθηκε να προσαγάγει τους υπεύθυνους για την επίθεση στη δικαιοσύνη. "Θα βρούμε ποιος το έκανε αυτό. Θα μάθουμε γιατί το έκαναν αυτό», είπε. Οι υπεύθυνοι θα αισθανθούν όλο το βάρος της δικαιοσύνης." Αποφεύγοντας να αναφερθεί σε τρομοκράτες


Δείτε εδώ Φώτο από την βομβιστική επίθεση  



Συνεχής από το  twitter ενημέρωση εδώ

#bostonexplosion
#boston #marathon
#marathon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...