Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

Συνελήφθει ο… μοναχικός ..τρομοκράτης που ξεσήκωσε την Βοστώνη



Συνελήφθη o 19χρονος Τζοχάρ Τσαρνάγεφ, ο δεύτερος ύποπτος για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις στη Βοστόνη, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο συλληφθείς τραυματίστηκε στο λαιμό και στο πόδι κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Κρυβόταν σε σκάφος

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ εντοπίστηκε από τις αστυνομικές αρχές σε σκάφος, το οποίο βρισκόταν στην αυλή ενός σπιτιού σε προάστιο της Βοστόνης, όπως ανακοίνωσε ο Ντέιβιντ Προκόπιο, εκπρόσωπος της αστυνομίας της Μασαχουσέτης. Οι αρχές κατάφεραν να συλλάβουν τον ύποπτο μετά από πληροφορία που έδωσε στην αστυνομία ένας κάτοικος, ο οποίος παρατήρησε αίμα κοντά στο σκάφος.
Άλλοι τρεις ύποπτοι βρίσκονται υπό κράτηση και ανακρίνονται στο Νιού Μπέντφορντ της Μασαχουσέτης, σε σχέση με τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Μαραθωνίου στη Βοστόνη.

Η ανακοίνωση έγινε λίγα μόλις λεπτά αφότου η αστυνομία συνέλαβε τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, που θεωρείται ύποπτος για τις επιθέσεις, μαζί με τον αδελφό του Ταμερλάν, ο οποίος σκοτώθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών με τις αρχές.

Δύο άνδρες και μία γυναίκα ανακρίνονταν από το FBI «βάσει υποθέσεων πως συνεργάζονταν με τον δεύτερο ύποπτο», δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας του Νιού Μπέντφορντ, Ρόμπερτ Ρίτσαρντ. Το FBI είχε ανακρίνει το 2011 τον μεγαλύτερο εκ των δύο αδελφών που θεωρούνται υπεύθυνοι για τις αιματηρές βομβιστικές επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα κατά τη διάρκεια του Μαραθώνιου στη Βοστόνη της Μασαχουσέτης, δήλωσε την Παρασκευή αστυνομική πηγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...