Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Εάν δεν αγοράσουν το ..σκοτωμένο ελληνικό ακίνητο, επιστρέφουν τα λεφτά στην Κύπρο. Ζήτωωωωω



Αυτές τις μέρες θα ακούσουμε όλες τις μαλακίες μαζεμένες.
Η Εταιρεία Α. Λούτσιος & Υιοι Λτδ με σημερινή ανακοίνωση της αναφέρει ότι «αποφασίστηκε όπως σε περίπτωση μη επιτυχούς κατάληξης της υποβληθείσας προσφοράς για αγορά ακινήτου του Ελληνικού δημοσίου, το ποσό να επαναπατριστεί στην Κύπρο».
Δεν μας λένε όμως ποιο είναι το ακίνητο που κρύβουν τα εδώ λαμόγια.
«Επί του συγκεκριμένου δε ποσού προτιθέμεθα να προχωρήσουμε σε αυτόβουλη απομείωση και εν συνεχεία να δωρίσουμε το ποσό στην Εκκλησία της Κύπρου για ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων που διατηρεί και του Θεάρεστου φιλανθρωπικού της έργου εν γένει», αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση της.
Συγκεκριμένα, η εταιρεία αναφέρει ότι «σε συνέχεια της από 31 Μαρτίου 2013 ανακοίνωσης μας και παρατηρώντας ότι δυστυχώς, οι καθαρά επιχειρηματικές δραστηριότητες της εταιρείας και των συνδεδεμένων με αυτήν προσώπων συνεχίζουν να τυγχάνουν πολιτικής εκμετάλλευσης, θα θέλαμε να διασαφηνίσουμε τα εξής: Κατάσταση με κινήσεις λογαριασμών που είδε το φως της δημοσιότητας, αφορά μετακινήσεις ποσών από την Λαϊκή Τράπεζα σε άλλες τράπεζες και όχι κατ’ ανάγκη στο εξωτερικό».
Ως εκ τούτου, προσθέτει, «οι μεταφορές ποσών από την εταιρεία μας έγιναν όπως ακριβώς αναφέρεται στην ανακοίνωση μας της 31ης Μαρτίου τρέχοντος, ήτοι 10,500,000 Ευρώ στην Τράπεζα Κύπρου στην Κύπρο και 10.500.000 στην Τράπεζα Barclays του Λονδίνου».
Η Εταιρεία Α. Λούτσιος & Υιοί Λτδ και οι συνδεδεμένες με αυτήν εταιρείες Remitonia Co. Ltd, Hercules Investments Ltd και Cyproasian Trading Co. Ltd δεν περιορίζονται στην εισαγωγή αυτοκινήτων αλλά εκτείνονται σε σωρεία οικονομικών δραστηριοτήτων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επενδύσεις σε ακίνητα, μετοχές, ομόλογα Κυπριακών Τραπεζών και κρατικά ομόλογα.
Από τα όσα έχουν εκτεθεί καταφαίνεται ξεκάθαρα πως στις 13 Μαρτίου 2013 παρέμεναν στα τραπεζικά ιδρύματα της Κύπρου ποσά που ανέρχονται σε 36.250.000 Ευρώ. Εκ τούτων, ποσό 7.320.000 Ευρώ μετά την αφαίρεση των ασφαλισμένων καταθέσεων παραμένουν στην Λαϊκή Τράπεζα Λτδ και συνεπώς είναι υπό εκκαθάριση. Ποσό 21.213.300 Ευρώ παραμένουν στην Τράπεζα Κύπρου Λτδ, εκ των οποίων τα μη εξασφαλισμένα ανέρχονται σε 20.613.000 Ευρώ και συνεπώς υπόκεινται σε απομείωση και μετατροπή σε μετοχές, και πιο συγκεκριμένα το ποσό των 7.730.000 Ευρώ.
Η ..Λούτσοι μετέφερε από την Λαϊκή Τράπεζα Λτδ στον τρεχούμενο λογαριασμό που διατηρεί με την Τράπεζα Κύπρου Λτδ στην Κύπρο το ποσό των 10.500.000 Ευρώ το οποίο τοποθετήθηκε σε λογαριασμό προθεσμίας στην εν λόγω τράπεζα, ενώ ποσό 10.500.000 Ευρώ μεταφέρθηκε από την Λαϊκή Τράπεζα Λτδ στην Τράπεζα Barclays PLC Λονδίνου στο όνομα Άντης και Κάτια Λούτσιου, για τους λόγους που εκτίθενται ευθύς αμέσως:
 Για την αποπληρωμή αγοράς δύο ακινήτων στην Ελλάδα από την κα. Κάτια Λούτσιου της τάξης 1.100.000 Ευρώ και επιπλέον ποσού 400.000 Ευρώ περίπου για τις αναγκαίες ανακαινίσεις των εν λόγω ακινήτων.
 Για την έγκυρη υποβολή προσφοράς ύψους 6.490.000 Ευρώ από τον κο. Άντη Λούτσιο για την αγορά ακινήτου του Ελληνικού δημοσίου στην Κύπρο, χωρίς να υπολογίζεται στο εν λόγω ποσό το 8% μεταβιβαστικών τελών σε περίπτωση επιτυχούς κατάληξης της προσφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...