Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Κόλλησε το ξεπούλημα του φιλέτου στην Κύπρο.



Δικαστικό διάταγμα που απαγορεύει την πώληση του ακινήτου από το ελληνικό δημόσιο, εξασφάλισε η Ιερά Μονή Κύκκου, μετά από αγωγή στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας. Η Μονή διεκδικεί την επιστροφή του ακινήτου, που βρίσκεται απέναντι από το Μετόχι, καταγγέλλοντας παραβίαση όρου στο πωλητήριο. Η Μονή Κύκκου το 1998 πώλησε στο ελληνικό δημόσιο 4 στρέμματα και δώρισε άλλα τέσσερα, με την προϋπόθεση να κτιστεί πρεσβεία και όρο να επιστραφεί αν δεν γίνει η ανάπτυξη σε περίοδο 10 ετών.

Το ακίνητο διεκδίκησε ο Άντης Λούτσιος, συμπέθερος του Προέδρου Αναστασιάδη. Ο Λούτσιος είχε δηλώσει πως αν δεν πάρει την προσφορά θα επαναπατρίσει τα €6,5 εκατ. και το ποσό από αυτόβουλο κούρεμα θα το παραχωρήσει στην Εκκλησία για ενίσχυση των κοινωνικών παντοπωλείων.

Χθες, το ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να παραχωρήσει το ακίνητο στην Tofarco Limited η οποία έκανε προσφορά για €8,3 εκατ. Πάντως, στην απόφαση αναφέρεται ότι απαιτείται και η άρση του προσωρινού διατάγματος του Δικαστηρίου.  

Τελικά αυτή η οικογέμεια Λούτσιου έχει μεγάλη καρδιά βρε παιδί μου...θα φέρει πίσω τα 6,5εκ. από τα 25εκ.που έβγαλε έξω για τις δήθεν επενδύσεις της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...