Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Εδώ ο «κόσμος καίγεται, και τα μουνιά χτενίζονται».



Με ένα σωρό κοσμογονικές εξελίξεις να συμβαίνουν στην γεωπολιτική περιφέρειά μας, με άμεση επίπτωση και επιρροή στην Ελλάδα και τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της χώρας είναι απασχολημένα με το... βιβλίο ενός προ ετών φυλακισμένου και ξεχασμένου τρομοκράτη της 17Ν...

Σφοδρή σύγκρουση μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ διεξήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του στελέχους της 17Ν Δημήτρη Κουφοντίνα από στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΒΔ Μάκης Βορίδης απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί «κυβέρνησης των ΜΑΤ» είπε «αυτό που ξέρω είναι ότι το σήμα κατατεθέν του ΣΥΡΙΖΑ είναι η προλόγιση τρομοκρατών.

Έχετε να δώσετε εξηγήσεις γιατί το στέλεχός σας, ο κ. Νίκος Γιαννόπουλος προλογίζει βιβλίο τρομοκρατών. Τι έχει… φιλολογικές ανησυχίες; Μήπως έχει άλλες ανησυχίες;» και «ο θεσμικός σας ρόλος είναι αυτός της αξιωματικής αντιπολίτευσης… δεν σας αρέσει η αστυνομία γιατί είστε φίλοι με τους τρομοκράτες και προλογίζετε τα βιβλία τους».

Συνέχισε επικαλούμενος το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ περι αφόπλισης των αστυνομικών στις πορείες σημειώνοντας «Δηλαδή λέτε ότι στην Μαρφίν αυτά που έγιναν ήταν για καλό πράγμα… δηλαδή έπρεπε να είχαν γαρύφαλλα».

Από την άλλη πλευρά ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε την τοποθέτηση του κ. Βορίδη ως «ακροδεξιό παραλήρημα που παραπέμπει σε εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις κατηγορώντας την αξιωματική  αντιπολίτευσης για τρομοκράτες».

Υποστήριξε ότι διεξάγεται ένας «χημικός πόλεμος εναντίον του λαού» και πως «τα ΜΑΤ είναι ο εκτελεστικός βραχίονας της κυβερνητικής πολιτικής».
Ο δε Τσατσόπουλος γαμησε την… μισή Αθήνα γιατί …του τελείωσαν τα βιαγκρα, έγραψε χαρακτηριστικά στο tweeter: «Ένας δολοφόνος, που πυροβολούσε τα ανύποπτα θύματά του πισώπλατα, κυκλοφορεί την "αυτοβιογραφία" του με φωτογραφία στο εξώφυλλο... αντάρτες του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ. Ντροπή για τις εκδόσεις Λιβάνη. ΝΤΡΟΠΗ. Αυτή δεν είναι καπηλεία. Είναι ΑΝΑΓΟΥΛΑ».

Μπορεί όμως κάποιος μαλάκας πολιτικός να μας πει τι χειρότερο έκανε ο Κουφοντίνας από αυτό που έχουν κάνει στην χώρα;








Α.Γεωργιάδης: Η χειρουργημένη μητέρα πρέπει να κρατηθεί, ο νόμος δεν κάνει εξαιρέσεις

 

Κατάσχεση 2 ευρώ από λογαριασμό απόρου. θα τους ξαναψηφίσετε;

 

Αυτή είναι η φασιστική Σαμαρική δεξιά κε Γιακουμάτε. Γιατί εξανίσταστε;

Το ποσοστό της αύξησης των καταγεγραμμένων αυτοκτονιών είναι 26,5% το 2011 σε σχέση με το 2010 και 43% σε σχέση με το 2007, όπου ήταν η τελευταία χρονιά πριν το ξεκίνημα της κρίσης.

Συγκεκριμένα, το 2007 καταγράφηκαν 328 αυτοκτονίες (268 άνδρες και 60 γυναίκες), το 2008 373 αυτοκτονίες (268 άντρες και 65 γυναίκες), το 2009 καταγράφηκαν 391 αυτοκτονίες (333 άντρες και 58 γυναίκες), το 2010 καταγράφηκαν 377 αυτοκτονίες (336 άντρες και 41 γυναίκες) και το 2011 καταγράφηκαν 477 αυτοκτονίες (393 άντρες και 84 γυναίκες).

Εκτιμάται ότι στην πραγματικότητα οι αυτοκτονίες είναι πολύ περισσότερες από αυτές που καταγράφονται, χωρίς να αναφέρουμε τα εμφράγματα κ.α

Η περιφέρεια με τον υψηλότερο δείκτη αυτοκτονιών είναι η Κρήτη, όπου το 2011 καταγράφηκαν 37 αυτοκτονίες, το 2012 49 αυτοκτονίες και το 2013 (μέχρι τις 27 Αυγούστου) 34 αυτοκτονίες.
Ο αριθμός των ατόμων που έβαλε τέλος στην ζωή του και αυτών που αποπειράθηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανέρχεται από την 1.1.2009 ως τις 23.8.2012 σε 3.124 άτομα πανελλαδικά. Η Ελλάδα κατείχε μία από τις χαμηλότερες θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ως προς τις αυτοκτονίες, με δείκτη, 2,5/100.000 πληθυσμού. Σήμερα το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο από 5/100.000, με αναλογία 6:1 σε επιτυχημένες απόπειρες σε άνδρες και γυναίκες αντίστοιχα. Παγκοσμίως, σημειώνεται μία αυτοκτονία κάθε 40 δευτερόλεπτα. 
«Για κάθε αυτοκτονία, έχουμε άλλες 30 απόπειρες, με αποτέλεσμα να δημιουργούμε μια «τράπεζα» ανθρώπων οι οποίοι θα μπορούσαν να αυτοκτονήσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...