Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Υπέκυψε στην ..επιθυμία του... Βορίδη ...ο… Σύριζα.





Κατά την κοινή συνεδρίαση Πολιτικής Γραμματείας (ΠΓ) και προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, συζητήθηκε για το πώς θα γίνει «πολιτικά διακριτό» το «ναι» του ΣΥΡΙΖΑ στην άρση της ασυλίας, ενώ από ορισμένους υπήρξαν και επιφυλάξεις.
Η απόφαση για το «ναι» στην άρση της ασυλίας ελήφθη με ευρύτατη πλειοψηφία, καθώς υπέρ αυτής τάχθηκε και η ισχυρή μειοψηφία της Αριστερής Πλατφόρμας μέσω της τοποθέτησης του Παναγιώτη Λαφαζάνη. Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτηση του κ. Λαφαζάνη σε συνδυασμό με αυτήν του Γιάννη Δραγασάκη καθώς, όπως σχολίαζε μέλος της ΠΓ, έπειτα από αρκετόν καιρό «συμφώνησαν στην ανάγκη να υπάρξει κοινή γραμμή των βουλευτών του κόμματος στο θέμα αυτό».
Αποδέκτες της στάσης αυτής ήταν κυρίως οι δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που διαφοροποιήθηκαν στις προηγούμενες ψηφοφορίες - με διαφορετικό σκεπτικό ο καθένας -, δηλαδή ο Μανώλης Γλέζος και η Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ο κ. Γλέζος, ο οποίος παρέστη στη χθεσινή συνεδρίαση, εξέφρασε επιφυλάξεις σχετικά με το αν πρέπει να «διώκονται οι ιδέες», ενώ η κυρία Κωνσταντοπούλου ανέλυσε επί μακρόν τις νομικού τύπου ενστάσεις για το θέμα.
Η τεχνοκρατική άποψη των Κ. Χρυσόγονου, Γ. Κατρούγκαλου, αλλά και της κυρίας Κωνσταντοπούλου, ήρθε σε αντιπαράθεση με την τοποθέτηση μιας άλλης νομικού και μέλους της ΠΓ, της Τασίας Χριστοδουλοπούλου.
Η τελευταία επιχειρηματολόγησε υπέρ της απερίφραστης άρσης της ασυλίας, χωρίς νομικού τύπου επιφυλάξεις, τονίζοντας ότι «το θέμα είναι πολιτικό» και όχι νομικό.
Με την άποψη αυτή τάχθηκαν σχεδόν όλα τα κορυφαία στελέχη του κόμματος, όπως και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας.
Την τελική απόφαση θα λάβει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να καθορίσει την τελική στάση της ενόψει της συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Το σχέδιο ποινικοποίησης της δράσης της Χρυσής Αυγής ετοίμασε ο Μάκης Βορίδης Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ πιστεύει πως με βάση την κείμενη νομοθεσία η Χ.Α. Μπορεί να χαρακτηριστεί συμμορία ή εγκληματική οργάνωση. Τα βήματα που πρότεινε στον πρωθυπουργό και τα οποία εφαρμόζονται  είναι τα εξής:

α) Να υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση,
β) να συνταχθεί δικογραφία που θα μεταβιβαστεί στην βουλή,
γ) να ψηφίσει η βουλή την άρση ασυλίας όλων των βουλευτών της Χ.Α.
Και δ) να… προφυλακιστούν όλοι οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής.
Όμως κατά τον Βορίδη άλλο είναι νεοναζί εξωτερικού και.. άλλο εσωτερικού. Σε πρωινή εκπομπή σήμερα υπερασπίστηκε σφόδρα τη νέα κυβέρνηση που διόρισαν οι αμερικανοί στην Ουκρανία, η οποία περιλαμβάνει ανθρώπους που χαιρετάνε  ναζιστικά, σε πολύ μεγάλο ποσοστό.
Αυτό καθόλου δεν φάνηκε να ενοχλεί τον Μάκη Βορίδη, ο οποίος έσπευσε να προσφέρει την στήριξη του στην διορισμένη από τους αμερικανούς κυβέρνηση και στον αντιπρόεδρο της συγκυβέρνησης του Μνημονίου, Ε. Βενιζέλο.
Είπαμε να μην μας φάει η Χρυσή Αυγή και τους ψήφους μας στην περιφέρεια Αττικής.  Το ωραίο είναι ότι τον αβαντάρει ασύστολα ο Σύριζα, αφού κάθετε και συνομιλεί και εκτελεί τις επιθυμίες του  …… ΒΟΡΙΔΗ.
Ας είναι καλά ο…. ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...