Αρχική Πρωτοσέλιδα world News Google News BBC Reuters CNN Mega Antenna SKAI Alpha Star EΡΤ

Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Έχετε δει τοκογλύφο με κλακαδόρους-χειροκροτητές; Δείτε το




Oλα τα περιμένουμε αλλά και να έχει τοκογλύφος κλακαδόρους που να τον χειροκροτούν κατά την μετάβαση του στον εισαγγελέα αυτό είναι παγκόσμιο ρεκόρ. Έχουμε τρυπήσει και τον…. πάτο του βαρελιού. Εμείς ασχοληθήκαμε και χθες με το κατάπτυστο θέμα όπως μπορείτε να δείτε εδώ Σωπάτε ρε παιδιά. Δεν υπάρχουν ..τοκογλύφοι στο …Ηράκλειο. και αποκαλύψαμε το όνομα του δικηγόρου που έπαιζε βασικό ρόλο, αφού αναλάμβανε το δικαστικό μέρος των τοκογλυφιών . Μάλιστα τρομάρα του είναι κομματικό στέλεχος της Ν.Δ και ήθελε να συμμετέχει στα κοινά της πόλης .Ο δε περιφερειάρχης  Γιώργος Δεικτάκης προχώρησε στη διακοπή της συνεργασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης με το δικηγορικό γραφείο του Γιώργου Μερκουλίδη, η οποία δημοσιεύτηκε στη "Διαύγεια",
Δείτε την απόφαση του κ. Δεικτάκη όπως δημοσιεύτηκε στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ πατώντας εδώ Δηλαδή τον σούταρε με συνοπτικές διαδικασίες από νομικό σύμβουλο στην περιφέρεια νομίζοντας ότι έτσι θα αποφύγει το πολιτικό κόστος.

Βαθιά είχε χώσει λοιπόν τα πλοκάμια της στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Κρήτης αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας, με δράση ακόμη και στο εξωτερικό, η συμμορία των αδίστακτων απατεώνων, τοκογλύφων και εκβιαστών, με ειδίκευση ακόμη και στο "ξέπλυμα βρόμικου" χρήματος, που αποκάλυψε χθες το portal neakriti.gr μαζί με τη συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. με τις αθρόες προσαγωγές και συλλήψεις.


Η σπείρα για χρόνια λυμαινόταν την Κρήτη, εκβιάζοντας κατοίκους του νησιού και όχι μόνο, στέλνοντάς τους μάλιστα ακόμα και στη φυλακή! Δεκάδες τα θύματά τους και από την περιοχή της Μεσαράς, που βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη ακόμη και ιδιοκτήτες εικονικών εταιρειών.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης, υποστράτηγος Παραβολιδάκης, η δράση της "Κόζα Νόστρα" είχε απλωθεί σε όλη την Ελλάδα, καθώς Ρόδος, Κέρκυρα και Θεσσαλονίκη ήταν μέρη στα οποία δρούσε, ενώ η "χάρη" της έφτασε και στο εξωτερικό και κυρίως στο Βέλγιο.


Όπως επίσης τονίστηκε κατά την διάρκεια της ενημερώσης , υπάρχει άνθρωπος στη φυλακή εξαιτίας της δράσης των μελών της με ποινή φυλάκισης 37ετών. Πρόκειται έναν 40χρονο Ηρακλειώτη ο οποίος εργαζόταν στη Θεσσαλονίκη και, αφού τον προσέγγισαν, τους παρέδωσε τα φορολογικά του στοιχεία και οι εμπλεκόμενοι συνέστησαν στο όνομά του εταιρεία εισαγωγής αυτοκινήτων χρεώνοντας τον τεράστια ποσά κατά τη μεταπώληση των Ι.Χ. που εισήγαγαν και για τα οποία βρέθηκε τελικά στη φυλακή.


Για τους 6 συλληφθέντες, ηλικίας από 44 έως 49 ετών, όλοι μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, σχηματίστηκε ποινική δικογραφία. Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά 17 άτομα και συγκεκριμένα τους παραπάνω έξι συλληφθέντες, δυο ακόμα ημεδαπούς-μέλη και εννέα ακόμα άτομα (οκτώ ημεδαποί και ένας αλλοδαπός) οι οποίοι συνεργάζονταν ή/και παρείχαν συνδρομή στις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης.     


Οι παραπάνω εμπλεκόμενοι βαρύνονται με τις - κατά περίπτωση - κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Όπως έγινε γνωστό, στη δράση των εμπλεκομένων συμπεριλαμβάνεται και ένα ακίνητο στο Κολωνάκι, το οποίο φαίνεται να χρησιμοποιούσαν για να διευκολύνουν τα όποια σχέδιά τους, ενώ έναν ακόμη από τους "αχυρανθρώπους" που χρησιμοποίησαν τον εντόπισαν στα συσσίτια της Αγίας Τριάδας, γεγονός που καταδεικνύει την αδίστακτη στάση τους καθώς και το ότι γνώριζαν καλά πού να απευθυνθούν για να "ψωνίσουν αχυρανθρώπους".

Χειροκροτήματα για τον δικηγόρο στα δικαστήρια

Στα δικαστήρια βρίσκονται τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Από νωρίς το μεσημέρι στο χώρο των δικαστηρίων υπάρχει πλήθος κόσμου ανάμεσά τους συγγενείς, φίλοι και συνεργάτες των μελών της οργάνωσης ενώ δεν είναι λίγοι οι δικηγόροι που βρίσκονται στο σημείο καθώς η υπόθεση αυτή παρουσιάζει δικηγορικό ενδιαφέρον.
Λίγο πριν τις 4 το απόγευμα έφτασαν στα δικαστήρια δύο αστυνομικοί που μετέφεραν την δικογραφία μέσα σε μία μεγάλη κούτα.
Αμέσως μετά έφτασαν και τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με πρώτο τον δικηγόρο ο οποίος όταν οδηγήθηκε έξω από το γραφείο της εισαγγελίας οι παρευρισκόμενοι τον υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα.

 

Μέχρι το εξωτερικό τα πλοκάμια της εγκληματικής οργάνωσης - Η πολυτελής ζωή και οι "αχυράνθρωποι"


Δράση από το ... 2006, πολυπληθές ... στελεχιακό δυναμικό, master στις τεχνικές ... απάτης και δράση μέχρι και στο εξωτερικό διέθετε η εγκληματική οργάνωση που εξάρθωσε η ΕΛΑΣ στο πλαίσιο μιας οργανωμένης επιχείρησης που ολοκληρώθηκε σημερα τα ξημερώματα και ήταν αποτέλεσμα μιας πολύμηνης και συστηματικής έρευνας.  Η εγκληματική τους δραστηριότητα απέφερε κέρδη εκατομμυρίων με τα μέλη να διάγουν πολυτελή βίο με επισκέψεις σε καζίνο, πολυτελή αυτοκίνητα και οικοδομές. Στην υπόθεση συνολικά εμπλέκονται 17 άτομα έξι εκ των οποίων έχουν συλληφθεί.
Οι ρόλοι
Εγκέφαλος της οργάνωσης είναι ένας 44 χρονος επιχειρηματίας που φέρεται να κινεί τα νήματα και να λαμβάνει τις αποφάσεις. 
Η σύζυγός του είχε άμεση συνέργεια στην διακίνηση των χρημάτων. 
Παράλληλα ο εκπρόσωπος της Μεταφορικής Εταιρίας Εταιρίας είχε αναλάβει το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Συγκεκριμένα προχωρούσε στον κατακερματισμό χρηματικών επιταγών οι οποίες δεν ξεπερνούσαν τα 5.000 - 10.000 ευρώ προκειμένου να μην κινούνται υποψίες
Επίσης ο υπάλληλος ΔΕΗ ήταν υπεύθυνος για τις εξωτερικές σχέσεις της οργάνωσης. Είχε επαφές με τράπεζες και υπηρεσίες και εμφανιζόταν ως συνεκμεταλλευτής τουριστικής επιχείρησης με τον  44χρονο εγκέφαλο
Ο δικηγόρος παρείχε νομικές γνώσεις και εκτελούσε τις εντολές του εγκεφάλου, συνέτασσε έγγραφα αναδοχής χρεών και συμφωνητικά κλπ
Ο 43χρονος γεωπόνος από τη Μεσαρά ήταν εκείνος που εντόπιζε τις εταιρίες που κινδύνευαν με πτώχευση προς εκμεταλλευση αλλά και τους ... "αχυρανθρώπους" που παρουσιάζονταν ως ιδιοκτήτες.   
Παράλληλα η αστυνομία αναφέρθηκε ότι στην οργάνωση εμπλέκονται και δυο αδέρφια που δεν εχουν συλληφθεί,  ζουν στο εξωτερικό και είχαν συστήσει τουριστικά γραφεία μέσω των οποίων προωθούσαν τουρίστες στην Ελλάδα ενώ εξέδιδαν στους τουριστικούς επιχειρηματίες που συνεργάζονταν ακάλυπτες επιταγές
 Δεκαεπτά άτομα στη δικογραφία
Η δικογραφία περιλαμβάνει συνολικά δέκα επτά άτομα και συγκεκριμένα τους παραπάνω έξι συλληφθέντες, δυο ακόμα ημεδαπούς - μέλη και εννέα ακόμα άτομα (οκτώ ημεδαποί και ένας αλλοδαπός) οι οποίοι συνεργάζονταν ή και παρείχαν συνδρομή στις παράνομες δραστηριότητες της εγκληματικής οργάνωσης.
Οι παραπάνω εμπλεκόμενοι βαρύνονται με τις - κατά περίπτωση - κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, της απάτης και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
Έτσι λειτουργούσε το σύστημα
Συγκεκριμένα η οργάνωση αρχικά εντόπιζε άτομα με συγκεκριμένο οικονομικό και φορολογικό profile δηλ. άτομα με ιδιαίτερα οικονομικά προβλήματα, στερούμενα περιουσιακών στοιχείων, τα οποία όμως δεν είχαν - νομικά - κώλυμα ή ασυμβίβαστο για τη σύσταση ή/και συμμετοχή σε εταιρικά σχήματα.
Τα μέλη της οργάνωσης «τοποθετούσαν» τα άτομα αυτά («αχυράνθρωπους») ως διαχειριστές σε εταιρείες που συνέστηναν οι ίδιοι ή σε ήδη υπάρχουσες εταιρείες, τις οποίες εντόπιζαν με κριτήριο τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα ή και τον κίνδυνο χρεοκοπίας.
Με τον τρόπο αυτό απέφευγαν τον καταλογισμό φόρων αλλά και οικονομικών απαιτήσεων τρίτων (ιδιωτών) στους ιδίους, ενώ παράλληλα διατηρούσαν τον αποκλειστικό έλεγχο και εκμετάλλευση των κερδών από τον κύκλο εργασιών των εταιρειών (είσπραξη εσόδων, δημιουργία οφειλών, πώληση περιουσιακών στοιχείων κλπ).
Πέρα από τη ζημιά σε βάρος του Δημοσίου, από τους μη καταβληθέντες φόρους και σε βάρος των ιδιωτών, από τη μη καταβολή των οικονομικών τους απαιτήσεων, η «αναγκαστική» ικανοποίηση των όποιων οφειλών καθίστατο ανέφικτη, καθώς οι «αχυράνθρωποι» δεν διέθεταν περιουσιακά στοιχεία, ενώ τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κινούντο στην «αφάνεια».
Επιπλέον τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, μέσω εταιρειών που είχαν συστήσει με διαχειριστές «αχυρανθρώπους», προσέγγιζαν άλλες εταιρείες, τουριστικού κυρίως ενδιαφέροντος και έπειθαν τους υπευθύνους να συνεργαστούν, αναλαμβάνοντας με ιδιωτικά συμφωνητικά την κάλυψη των οφειλών-χρεών τους.
Με τον τρόπο αυτό, της εικονικής αναδοχής χρέους, συμμετείχαν στα κέρδη των εταιρειών, χωρίς ωστόσο να προβαίνουν στην αποπληρωμή των οφειλών, ζημιώνοντας έτσι, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις, το Ελληνικό Δημόσιο, καθώς και ιδιώτες, συναλλασσόμενους με τις εταιρείες αυτές.
Στις περιπτώσεις αυτές η τοποθέτηση των «αχυρανθρώπων» γινόταν είτε με τη θέληση τους, είτε εκβιαστικά από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και κυρίως από τον 44χρονο συλληφθέντα, ο οποίος είχε ηγετικό ρόλο στην οργάνωση, καθώς λάμβανε τις βασικές αποφάσεις, αποτελούσε τον βασικό καθοδηγητή των λοιπών μελών, καθώς και τον «υποκρυπτόμενο» διαχειριστή των εταιρειών που σύστηνε η εγκληματική οργάνωση.
Κατ’ εντολήν του αρχηγού δύο από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, οργάνωσαν και λειτούργησαν τουριστικά γραφεία στο Βέλγιο, τα οποία μέσω του κύκλου εργασιών τους προέβησαν στην εξαπάτηση ημεδαπών ξενοδόχων και τουριστικών πρακτόρων, χρησιμοποιώντας την μεθοδολογία της σύστασης εταιρειών και της εικονικής αναδοχής χρέους από συνεργαζόμενες εταιρείες.
Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας προκύπτει ότι η εγκληματική οργάνωση έχει εξαπατήσει εταιρείες τουριστικού ενδιαφέροντος, που εδρεύουν σε διάφορες περιοχές της χώρας, όπως στην Κρήτη, την Ρόδο, την Κέρκυρα και την Θεσσαλονίκη.
Εκτιμάται ότι η συνολική ζημιά που υπέστη το δημόσιο υπερβαίνει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η ζημιά σε βάρος ιδιωτών επιχειρηματιών προσεγγίζει τα 14 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, τουλάχιστον 3,6 εκατομμυρίων ευρώ.
Τα έξι μέλη του "σκληρού πυρήνα" της οργάνωσης
- Ο 44χρονος "εγκέφαλος" του κυκλώματος. Δεν έκανε φορολογική δήλωση, ούτε δήλωνε επάγγελμα. Είναι ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα και λάμβανε τις αποφάσεις.
- Η 41χρονη σύζυγός του. Υπήρξε αρχικά εκπρόσωπος επιχείρησης "βιτρίνας" της οργάνωσης, η οποία στη συνέχεια μεταβιβάστηκε σε άλλο πρόσωπο. Εμφανίζεται να έχει άμεση συνέργεια στη διακίνηση χρήματος.
- Ο Αγιονικολιώτης εκπρόσωπος εταιρείας ταχυμεταφορών. Προχωρούσε σε "ξέπλυμα βρώμικου χρήματος" με τη μέθοδο "smurfing".
- Ο υπάλληλος της ΔΕΗ. Ήταν υπεύθυνος για τις εξωτερικές σχέσεις της οργάνωσης και υπήρξε συνεκμεταλλευτής τουριστικής μονάδας με τον 44χρονο "εγκέφαλο".
- Ο δικηγόρος. Παρείχε τις νομικές του γνώσεις και εκτελούσε παράνομες εντολές του 44χρονου καθοδηγητή. Για παράδειγμα συνέτασσε διάφορα έγγραφα, όπως τοκογλυφικά συμφωνητικά κλπ.
- Ο 43χρονος γεωπόνος από τη Μεσσαρά. Εντόπιζε τις εταιρείες που ήταν υπό κατάρρευση, καθώς και τους "αχυρανθρώπους" που παρουσιάζονταν ως ιδιοκτήτες.
Διήγαγαν πολυτελή βίο
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., μέλη της οργάνωσης ζούσαν πολυτελή βίο. Το γεγονός αυτό στάθηκε κι ένας απ' τους λόγους που έδωσαν το έναυσμα για να ξεκινήσουν οι έρευνες.
Συγκεκριμένα, το γεγονός ότι ο 44χρονος καθοδηγητής δήλωνε άνεργος και δεν έκανε φορολογική δήλωση, παρ' ότι ήταν ιδιοκτήτης πολυτελούς βίλας.




ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡ. ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...